miércoles, 17 de febrero de 2021

L’Acció, edició dimecres, 10 de Març de 1.937, pàg. 2

D’UN CONCURS DE CONTES SOCIALS.

Amb referència al Concurs de Contes Socials organitzat per Amics de les Arts, aquesta entitat recorda que el termini d'admissió de contes, fineix el propvinent dia 15.

Ha de fer constar també, que amb destí a premis per al mateix concurs, l'entitat organitzadora ha rebut un magnífic donatiu de llibres, cedit per la Llibreria Grau, entre els llibres del qual lot, hi figuren les millors obres de Stefan Zweig. Pompeu Gener, Bertrand Russell i altres. Acusa rebut, així mateix, d'altres donatius de llibreries locals. En conseqüència, doncs, pot assegurar-se que el valor dels premis serà molt remarcable i constituirà un bon al·licient perquè els escriptors locals escriguin amb major entusiasme encara.

El Jurat designador dels contes dignes de premi estarà compost pels escriptors barcelonins Josep Maria Francès i J. Navarro Costabella, un element designat per la Conselleria de Cultura, altre nomenat per l'Ateneu «Amigos del Libro» i Josep Marimon, per «Amics de les Arts».

DONATIU PRO HOSPITAL DE SANG.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut la quantitat de 187'15 pessetes, procedents de la liquidació del festival celebrat pel Grup Excursionista «Egara» (Secció Femenina) el proppassat dissabte.

Recaptes d'aquesta naturalesa son ben lloables i seria molt interessant que hom multipliqués festes, destinant el seu import pro Hospital de Sang.

EL PREU DE LES PATATES.

La Conselleria de Proveïments ens notifica que el preu de les patates ha d'ésser de 0’55 ptes. el quilo.

El ciutadà que noti en qualsevol establiment la manca d'aquest compliment, desitjaríem que ens ho comuniqués.

ESMENA IMPORTANT.

En el Ban, publicat pel Consell Municipal d’aquesta. ciutat abans d'ahir, relacionat als cafès, bars, casinos i similars, en el qual preveia que el divendres haurien de tancar llurs establiments a las 11 hores de la nit, hom els podrà tancar en aquest dia a les 12 hores.

Aquesta nota oficial, doncs, serveix per a la rectificació que al·ludíem.

UN CURS DE RUS.

Dintre breus dies serà inaugurat a la nostra localitat un curs de rus, organitzat pel Negociat de Cultura del nostre Consell Municipal.

Convençuts que el poble de Terrassa respondrà al desig dels components de l'esmentat Negociat, hom podrà formular la respectiva inscripció, a les oficines d'aquest. La inscripció serà limitada.

PER EVITAR ACCIDENTS DURANT LA NIT,

La Comissió Municipal de Serveis Públics havent pogut comprovar que durant aquests darrers temps, per part de molts conductors de vehicles de tracció animal que circulen per la nostra ciutat durant les hores de nit sense el corresponent llum, i amb la finalitat d'evitar sensibles accidents a conseqüència de no observar les Ordenances Municipals, es fa avinent que a partir d'aquesta data seran sancionats amb les penyores reglamentàries tots els infractors.

Aquestes disposicions també seran aplicades als qui circulin amb bicicleta durant la nit no portin llum, i ensems que a tots els conductors de vehicles i bicicletes que no vagin proveïts del corresponent permís municipal.

NOIES EXCURSIONISTES QUE TREBALLEN.

La secció femenina del Centre Excursionista també col·labora a les tasques antifeixistes; i ha confeccionat dues dotzenes de jerseis pels milicians que Iluiten al front. La llana ha estat donada per diverses fàbriques d'aquesta ciutat.

PRESENTACIÓ DE «VALS» DE LA CUINA POPULAR.

Dijous de 3 a 5 de la tarda es liquidaran les factures acompanyades dels corresponents «vals» fins el dia 6 de març.

Es fa avinent que si dijous no s'han presentat els «vals» fins a la data 30 de novembre passat, es consideraran nuls.

ACTIVITATS DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

L'exposició de fotografies que ha organitzat el Centre Excursionista d'aquesta localitat a profit de l'Hospital de Sang i la Creu Roja s'ha vist molt concorregut.

Son de remarcar les fotografies dels artistes Llenas, Reig,  Borràs, Cardús. Pineda. Fabra, Cardellach i d'altres que formen un conjunt com mai s'havia vist a la nostra ciutat.

SESSIÓ DEL CONSELL PERMANENT.

Ordre del dia per a la sessió de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal a les 10 d'aquesta nit.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Recepcions definitives de diverses obres municipals.

e) Certificacions provisionals de diverses obres en curs.

f) D/. relatiu a la pròrroga del termini per a la realització de les obres de recerca i recaptació d'aigua de la riera de Mugarola.

g) Comptes de Sanitat.

h) Comptes d'Assistència Social.

i) D/. proposant en pagament de la subvenció concedida al Casal de l’Infant Busquets, corresponent al primer trimestre d'enguany.

j) Proposant votar un crèdit a favor de l’administrador del Sanatori Mèdic Quirúrgic pel pagament de factures.

k) Proposant votar un crèdit a favor del dipositari d'aquest ajuntament de la Clínica Maternal.

I) Autorització al dipositari.

m) Proposicions. 

n) Precs i preguntes.

DETENCIÓ DE VINT-I-QUATRE MEMBRES D'«ACCIÓN CIUDADANA».

La  policia local, juntament amb el rondí especial de l’inspector General d’Investigació i Vigilància de la Comissaria General d'Ordre Públic, company Soler i Arumí, durant aquests últims dies han portat a cap la detenció de 24 individus feixistes pertanyents tots ells a «Acción Ciudadana» els quals en temps del bienni negre varen sol·licitar permís d'arma curta i llarga el qual se'ls ha pogut trobar en alguns, encara guardat curosament.

Aquest permís estava signat pel Pintado, de tan trista memòria a la nostra ciutat.

Tots els detinguts han estat portats a Barcelona a disposició del Tribunal Popular.

LA CONFERÈNCIA DE GUSTAU COCHET  A  «AMICS DE LES ARTS».

Aquesta nit, a les 10 en punt, el destacat artista Gustau Cochet, dissertarà a «Amics de les Arts», a l'entorn del tema «L'Art i la Revolució».

Les qualitats que Gustau Cochet posseeix com a conferenciant, han pogut ésser constatats per tot el nostre poble terrassenc, gràcies a les moltes dissertacions que per mitjà de les emissores CNT FAI, Ràdio Associació i Radio Barcelona, han pogut ésser escoltades en diverses ocasions.

Els punts de vista expressats en les referides converses, han posat de relleu la visió clara que Cochet posseeix dels problemes de l'art, relacionats amb els seus contractes amb la vida social, per la qual cosa, s'esperà que la seva conferència resultarà altament profitosa.

A la vegada, podrà admirar-se en el mateix local on tindrà  lloc la conferència, l'excel·lent exposició que el mateix Cochet hi ha muntat, i que tan visitada ha estat darrerament, el benefici que reporti la qual, com se sap serà repartit de la següent manera: un 35% del seu valor pels Hospitals i 35% per a les Milícies.

No hay comentarios: