domingo, 7 de febrero de 2021

L’Acció, edició dimecres, 3 de Març de 1.937, pàg. 2

AVÍS IMPORTANT PER ALS MESTRES DEL C.E.N.U.

Els mestres de primer ensenyament depenents de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i que presten servei a Terrassa o altres localitats d’aquesta comarca del Vallès Occidental poden passar demà dijous de 12 a 1 del migdia o de dos quarts de 7 a dos quarts de 8 del vespre per la Conselleria de Cultura del nostre Ajuntament on els serà pagada la mensualitat del passat mes de febrer.

PROPERA IMPLANTACIÓ DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent al poble de Terrassa que, vençudes ja unes dificultats sorgides en els treballs estadístics, la propera setmana es procedirà al repartiment del Carnet Familiar de Racionament.

Dintre uns dies es faran públiques les instruccions necessàries, amb les indicacions  de local, horari i dies, per recollir el carnet.

UN MAGNE CONCERT EN PERSPECTIVA.

Organitzat per la primera entitat artística local «Amics de les Arts» i sota els auspicis de la Comissió Municipal de Cultura, s'estan ultimant les ges tions necessàries per tal que es porti a terme a la nostra ciutat un grandiós Concert Musical en un dels millors cinemes locals.

L'Execució del mateix anirà a càrrec, de la prestigiosa Banda Municipal de Barcelona, que junt amb el seu director, l'eminent Mestre Lamote de Grignon és conjunt musical de primeríssim ordre de la nostra terra.

Cal afegir, a més, que el Concert té una doble finalitat: la de guanyar una batalla l'Art i per Cultura i la d'ajudar la benemèrita institució de la Creu Roja, que tan valuosos i abnegats serveis presta a la causa de la llibertat.

En successives edicions donarem clarícies més concretes per tal que tot Terrassa faci esment d'aquest selecte festival que s'esforcen en organitzar «Amics de les Arts» i la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament.

AVÍS ALS FAMILIARS DELS SOLDATS QUE SON AL FRONT.

Es posa en coneixement als familiars dels soldats de l'Exèrcit Regular que varen marxar al front que demà i demà passat dies 4 i 5, poden passar a cobrar a la Caserna Lluis de Sirval de 9 a 1 del migdia.

ALS OBRERS DE LES INDÚSTRIES DE LA CONSTRUCCIÓ EN ATUR FORÇÓS.

Es posa en coneixement de tots els treballadors de Terrassa i el seu terme municipal, del grup professional de les indústries de que es troben en atur forçós, passin el més aviat possible; per la Conselleria d'Economia, Departament de Treball.

PAGAMENT DE FACTURES DE LA CUINA POPULAR.

Demà dijous de 3 a 5 de la tarda es liquidaran les factures acompanyades dels seus corresponents «vals» fins el dia 27 de febrer passat.

Si dintre de demà i el pròxim dia de pagament que ja anunciarem com de costum no s'han vingut a cobrar els avals atraçats fins el 30 de Novembre passat es consideraran nuls.

EXPOSICIÓ SORTEIG PRO HOSPITAL I CREU ROJA.

El pròxim dissabte a les 5 de la tarda serà inaugurada l'exposició fotogràfica destinada a favor de la Creu Roja i l'Hospital locals. Queden invitats a la mateixa, tots els ciutadans i les entitats socials, polítiques i culturals.

Amb aquesta exposició, el Centre Excursionista inaugura oficialment el seu nou estatge, que ha estat arranjat per la mateixa finalitat.

Ciutadans: Ajudareu a la Creu Roja i l'Hospital visitant l'exposició.

ON S'HA D'ANAR PELS ASSUMPTES DE LA VIVENDA.

Havent estat nomenat el company Espartacus Puig i Alegre, Conseller-Regidor d'Obres Públiques i Vivendes del nostre Ajuntament, per tal de què en representació del mateix formi part de la Comissió per l'estudi del problema de l'estatge de la Generalitat de Catalunya, posa en coneixement del públic que per totes les suggerències i qüestions dimanants del problema de la vivenda poden acudir a les Oficines del Comissariat de la Vivenda, carrer Passeig núm. 7, de 12 a 1 i al despatx de la Comissió d'Obres de l'Ajuntament de 6 a 8 del vespre, on seran escoltats i atesos degudament.

CICLE DE CONFERÈNCIES DEL P.S.U.C. (Radi Terrassa).

Dijous, dia 4 del corrent mes de març començaran unes conferències d’educació política de caràcter mixt a càrrec dels companys Josep Clos, secretari general de Radi Terrassa del P.S.U.C i Joan Macias del Comitè Central del P.S.U a quines tindrien d’assistir-hi tots els militants sense mirament de sexe ni edat.

Per la bona marxa d'aquestes conferències seran eliminats d'elles tots aquells que en començar a assistir-hi hi manquin tres vegades ja que l'assistència irregular representaria un destorb. Hom demana als militants la més rigorosa puntualitat. 

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió Ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 3 de març del 1937. a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Certificació d'obres realitzades per a l’habilitació de l'edifici del c/. Concili Egarenc.

e) D/. relatiu amb el règim administratiu de la Vivenda.

f) Comptes de Sanitat.

g) Comptes d'Assistència Social.

h) Concessió de llocs per subhasta en els Mercadals.

i) Comptes de Proveïments.

j) Autoritzacions Dipositari.

k) Proposicions i

I) Precs i preguntes.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents:

Dionís Cardús de 52 anys d'edat i domiciliat al carrer de Blasco Ibáñez 69, el qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia commoció cerebral de pronòstic greu, a causa d'una forta caiguda. Després de curat de primera intenció ha estat hospitalitzat.

Consol Cazorla de 6 anys d'edat, ha estat curada de ferida lingual a causa d'una caiguda, ha passat al seu domicili carrer Catalunya 126.

TANCAMENT DE L'EXPOSICIÓ DE CARTELLS D'«AMICS .DE LES  ARTS».

El pròxim dijous, quedarà closa la interessant exposició de Cartells Antifeixistes que tan visitada ha estat en tot moment, d'«Amics de les Arts»,

Dijous podrà visitar-se aquest aplec de valuoses obres dintre el cartellisme terrassenc.

«Amics de les Arts», per a una vegada tancada aquesta exposició n'anuncia una altra, que serà oberta molt en breu, en la qual s'oferiran a l’atenció dels amants de les arts, de la nostra ciutat, les destacades obres del gran pintor revolucionari Gustau Cochet.

No hay comentarios: