miércoles, 17 de febrero de 2021

El Dia, edició de dimecres 10 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA DELS, BOY-SCOUTS :: AJUDEM ELS FERITS DEL FRONT DE LA LLIBERTAT!

Ja fa set mesos que els braus milicians antifeixistes lluiten amb energia i coratge contra la bèstia militar feixista. No cal pas que remarquem, que en el lloc on hi ha lluita, hi ha mals per a remeiar; és per això que el Consell de Sanitat de Guerra ha editat un segell pro-hospitals i ferits del front. Aquest segell solament val 5 cèntims.

Utilitzeu doncs aquest segell per a tota activitat comercial: correspondència, paquets, girs, pólices, etc.

Al ferit que desgraciadament se li ha d'operar i amputar alguna part del seu cos, bé ha de substituir-se aquesta amb els aparells ortopèdics que millor s'adaptin a ells. Tot això i l'assistència mèdica que tots tenim el deure de pagar-los-hi és al que contribuirem comprant segells pro Sanitat de Guerra.

Al front es lluita donant la vida. A la rereguarda, be podem donar tot el que tenim.

Ningú no ha d’ésser egoista. El despreci amb que els nostres milicians ofereixen llurs vides, és el que d’esperonar-nos a sofrir i a contribuir amb totes les nostres forces a l’aixafament del feixisme.

UN SEGELL PRO SANITAT DE GUERRA, VAL CINC CÈNTIMS.

Ciutadans: EXIGIU-LO.

Per comandes, dirigiu-vos als BOY-SCOUTS DE CATALUNYA, Carrer de les Milícies Catalanes, 41, (abans Sant Pere)

ELS FERITS DEL FRONT US HO AGRAIRAN.

DONATIU PRO-HOSPITAL DE SANG.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut la quantitat de 187'15 pessetes procedents de la liquidació del festival celebrat pel Grup Excursionista Egara. (Secció Femenina) el proppassat dissabte.

Recaptes d'aquesta naturalesa són ben lloables i seria molt interessant que hom multipliqués festes, destinant ei seu import pro Hospital de Sang.

EL PREU DE LES PATATES.

La Conselleria de Proveïments ens notifica que el preu de les patates ha d'ésser el de 0'55 pessetes el quilo.

El ciutadà que noti en qualsevol establiment la manca d'aquest compliment, desitjaríem que ens ho comuniqués.

ESMENA IMPORTANT.

En el BAN publicat pe! Consell .Municipal d'aquesta ciutat, abans d'ahir, relacionat als Cafès, Bars, Casinos i Similars, en el qual preveia que el divendres haurien de tancar llurs establiments a les 11 hores de la nit, hom els podrà tancar en aquest dia a les 12 hores.

Aquesta nota oficial, doncs, serveix per a la rectificació que al·ludim.

PER ALS PROPIETARIS DEL BESTIAR CAVALLÍ, TIR I MULAR.

Acabant-se el proper dissabte, dia 12 el termini assenyalat per a la inscripció del bestiar cavallí, de tir i mular en el Cens ordenat per Decret de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, a què fa referència el BAN publicat en data 4 del corrent, recordem als propietaris de dita classe de semovents, el deure que tenen de passar pel Negociat d’Estadística abans de finir la present setmana per tal de fer les inscripcions del cas, en evitació de les sancions que per l'incompliment d'aquest precepte els serien aplicades.

ON HAURAN DE DORMIR DONCS?.

Antoni Martínez Gómez, de 56 anys d'edat, que habita al carrer de Ramon Llull, 143, ha manifestat a la Inspecció de Vigilància de la localitat, que el dimarts, a les 6 de la tarda aproximadament quan havia plegat del seu treball la seva dona li notificà que mentre estava fent cua pel pa, es presentaren els seus fills junt amb altres joves que anaven vestits de milicians, i sense el seu permís, s'emportaren de la casa esmentada, dos llits, dos matalassos, un bagul i certa quantitat de roba.

Aquest fet ha estat denunciat a l'esmentat lloc, on cursaran les corresponents diligències per a esbrinar-!o i deixar-lo aclarit.

LI PRENEN EL MONEDER O EL PERD.

La inspecció de Vigilància local, ens ha comunicat, que l'altre dia s'hi presentà Antoni Cortiella i Ibars. amb domicili al carrer Marconi, 90, el qual estava comprant al mercat, es trobà amb el consegüent disgust, que li havia desaparegut el moneder.

El Cortiella. denuncià a l'esmentada Inspecció a J. Fonollosa, com autor del robatori.

Fou pregat a declarar el Fonollosa, el qual una vegada hagué declarat, s'ha pogut comprovar, que no ha estat el causant del robatori.

DETENCIONS D'ELEMENTS DRETANS.

En els darrers dies, han estat detinguts a la nostra ciutat, 24 individus, per la Inspecció de Policia local, que pertanyien a "Acción Ciudadana", als quals l'any 1935, sol·licitaren permís d'arma llarga i curta a l'esmentada institució dretana.

Han estat traslladats tots a Barcelona a la Inspecció General dei Seguretat, des d'on seran posats a !a disposició del Tribunal Popular.

MOLT IMPORTANT PER ALS VENEDORS DE VI.

Per a tractar d'un assumpte de la màxima importància, tots els venedors de vi, sense excepció, d'aquesta ciutat, són pregats d'assistir a una reunió general extraordinària convocada pel Gremi d'Expenedors de Vi de la Unió Comercial i Industrial, la qual tindrà lloc a les vuit del vespre de demà dijous, a l'estatge social del dit Gremi, Raval de Fermi Galan, 2.

Per la transcendència de la reunió, es prega l'assistència a la mateixa.

LA CONFERÈNCIA DE GUSTAU COCHET A AMICS DE LES ARTS.

Aquesta nit, a les 10 en punt. el destacat artista Gustau Cochet, dissertarà a "Amics de les Arts" a l'entorn del tema "L'Art i la Revolució".

Les qualitats que Gustau Cochet posseeix com a conferenciant han pogut ésser constatades per tot el nostre poble terrassenc, gràcies a les moltes dissertacions que per mitjà de les emissores CNT-FAI, Ràdio Associació i Ràdio Barcelona, han pogut ésser escoltades en diverses ocasions.

Els punts de vista expressats en les referides converses han posat de relleu la visió clara que Cochet posseeix dels problemes de l'art, relacionats amb els seus contactes amb la vida social, per la qual cosa, s'espera que la seva conferència resultarà altament profitosa.

A la vegada, podrà admirar-se en el mateix local on tindrà lloc la conferència, l'excel·lent exposició que el mateix Cochet hi ha muntat, que tan visitada ha estat darrerament, el benefici que reporti la qual, com se sap serà repartit de la següent manera: un 35 per cent del seu valor pels Hospitals i un 35 per cent per a les Milícies.

D'UN CONCURS DE CONTES SOCIALS.

Amb referència al Concurs de Contes Socials organitzat per "Amics de les Arts", aquesta entitat recorda que el termini d'admissió de contes, fineix el prop-vinent dia 15.

Ha de fer constar també, que amb destí a premis per al mateix concurs, l'entitat organitzadora ha rebut un magnífic donatiu de llibres, cedit per !a llibreria Grau, entre els llibres del qual lot, hi figuren les millors obres de Stefan Zweig, Pompeu Gener, Bertrand Russell i altres. Acusa rebut, així mateix, d'altres donatius de llibreries locals. En conseqüència, doncs, pot assegurar-se que el valor dels premis serà remarcable i constituirà un bon al·licient perquè els escriptors locals escriguin amb major entusiasme encara.

El Jurat designador dels contes dignes de premi estarà compost pels escriptors barcelonins Josep Maria Francès i J. Navarro Costabella, un element designat per la Conselleria de Cultura, altre nomenat per l'Ateneu "Amigos del Libro” i Josep Marimon, per "Amics de les Arts".

No hay comentarios: