martes, 2 de febrero de 2021

L’Acció, edició dissabte, 27 de Febrer de 1.937, pàg. 2

L'EXPOSICIÓ D'ART TERRASSENC A PARÍS.

Dintre pocs dies es celebrarà a la capital de la veïna República l'anunciada Exposició d'Art Terrassenc que s'instal·larà successivament en els barris populars i obrers de Paris i la recaptació íntegra de la qual anirà destinada a la nostra ciutat per a fins humanitaris de la lluita antifeixista.

Amb l'objecte d'ultimar la realització de dita manifestació artística, han sortit vers la capital francesa l'activíssim artista Josep Rigol i el nostre company en la premsa F. B. Torres, ambdós de la Comissió Organitzadora.

ENTERRAMENT DE JOAN BONAFONT.

Aquest matí ha tingut lloc l’enterrament de Joan Bonafont i Mario, pare del nostre bon amic el milicià d'Esquerra Republicana de Catalunya, Albert Bonafont.

Les simpaties que el finat s'havia creat entre tots els que el coneixien ha fet que l'acte del seu enterrament s'hagi vist molt concorregut, per tots aquells que tractà en vida.

Rebi el seu fill Albert i demés família, el testimoni del nostre més sentit condol, per tant irreparable pèrdua.

AVUI HA MORT LA NENA MARIA PARDO I TORRES.

Aquest matí ha mort la nena Maria Pardo i Torres neboda del nostre company de Redacció S. Torres Marbà. Ja no cal dir com sentim aquesta mort per la qual cosa testimoniem de tot cor la nostra condolença als seus pares i especialment al nostre amic Torres.

Demà tindrà lloc l'acte del seu enterrament sortint del seu domicili Pintor Viver, 9, a les 11 del matí.

PRÓXIMA OBERTURA DEL LABORATORI PSICOTÈCNIC DE L'OFICINA D’ORIENTACIÓ I SELECCIÓ PROFESSIONAL.

En aquests moments en què la cultura tendeix a dirigir-se per rutes quasi inèdites dintre el camp de la pedagogia del nostre país, una institució com la del «Laboratori Psicotècnic de l’Oficina d Orientació i Selecció Professional» es feia imprescindible.

Aquesta Oficina ja actuava anteriorment però les seves activitats es circumscrivien a aquells alumnes matriculats a l'Escola Industrial i el nostre Ajuntament, a proposta del Conseller-Regidor de Cultura i de la Comissió del ram, ha cregut de suma importància ampliar el volum de les activitats que li son peculiars incorporant a la mateixa, totes les atencions i serveis que afecten l'ensenyament primari de la nostra ciutat, prenent amb aquesta dilatació de funcions tal volada l’«Oficina d'Orientació i .Selecció Professional», que ha estat precís l'habilitació de tot un immoble capaç per a contenir les nombroses dependències que es requereixen pel bon funcionament de la mateixa. L'edifici on tindrà la residència, l'Oficina està emplaçat al carret de J. Pomés número 20.

Entre les múltiples i més importants activitats que ha de desplegar el Laboratori Psicotècnic de l'Oficina d'Orientació i Selecció .Professional destaquem les següents, per tal de donar una succinta idea de la transcendent missió que està destinada a portar a terme: observació metòdica i regular dels infants, establint-ne Ilur fitxa mèdica i psicotècnica; vetllar per la higiene escolar a fi d'evitar la propagació epidèmica dintre les escoles; advertir els pares dels gèrmens de la malaltia de llurs fills; informar als mestres dels procediments de tracte especial, d'acord amb les característiques de l'infant; observació i dictaminació dels infants anormals i malaltissos, dels nois difícils; higiene mental, orientació professional mitjançant diagnòstic de les aptituds i capacitat; selecció professional, psicotècnic comercial i industrial, informació etc. etc.

NOTA DE LA JUNTA DIRECTIVA D'«AMICS DE LES ARTS».

Havent acabat la publicació dels articles «Sobre d Manifest dels «Amics de les Arts» que Angel Pons i Guitart ha vingut publicant a l’«ACCIÓ» hem de fer-hi una remarca per tal de deixar els fets en el seu lloc.

Al començament d'aquesta sèrie d'articles posa en entredit el dret d’aquesta Junta Directiva a regir l'entitat. Nosaltres únicament hem de recordar que van ésser elegits en assemblea general dels associats, a la qual és cert que van assistir-hi escassos socis, fet no isolat, sinó per desgràcia endèmic a la nostra entitat.

Precisament l'intent que guia a aquesta Junta Directiva, tant en llançar el seu manifest, com en els actes celebrats i a celebrar, és el de conciliar el poble amb l'art.

Pel que es refereix al comentari que fa del manifest no hem pas de parlar-ne. Als que hagin llegit els articles de referència els recomanem llegeixin novament i detingudament el nostre manifest. La nostra opinió sobre l'art hi està prou bé reflectida perquè hi haguem de tornar-hi a insistir.

SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió extraordinària que celebrarà el Ple del Consell municipal el proper dilluns, dia primer de març del 1937, a les 10 del vespre:

a) Lectura i aprovació de l'acta anterior.

b) Projecte de carta financera municipal.

c) Proposta de control de les introduccions del vi i de la seva distribució. dintre del terme municipal.

d) D/. relatiu a la cessió a la Generalitat de diversos edificis ex confessionals amb destí a Escoles d'ensenyament primari.

e) Precs i preguntes.

No hay comentarios: