viernes, 5 de febrero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 2 de Març de 1.937, pàg. 2

CICLE DE CONFERÈNCIES DEL P.S.U.C. (Radi Terrassa).

Dijous. dia 4 del corrent mes de març començaran unes conferències d'educació política de caràcter mixta a càrrec dels companys Josep Clos, secretar! general del Radi Terrassa del P.S.U. i Joan Macias dei Comitè Central del P.S.U. a quines tindrien d'assistir-hi tots els militants sense distinció de sexe ni edat.

Per a la bona marxa d'aquestes conferències seran eliminats d'elles tots aquells que en començar a assistir-hi hi manquin tres vegades ja que l’assistència irregular representaria un destorb. Hom demana als militants la més rigorosa puntualitat.

DETENCIÓ DE MENORS QUE MARXAVEN AL FRONT.

En el tren que, procedent de Barcelona, arriba a la nostra ciutat a les 6’50 de la tarda, ahir foren detinguts els vailets Jaume Xofré, de 15 anys, i Francesa Musoy de 16 anys d'edat, ambdós de Cerdanyola els quals a instàncies d'un altre company que es feu escàpol havien marxat de les seves llars amb direcció a Lleida, des d'on pensaven traslladar-se al front.

Els detinguts foren portats a la Conselleria de Seguretat Local, on després de convenientment interrogats una patrulla els tornà a Cerdanyola des d'on havien estat reclamats.

IMPORTANT TROBALLA DE MUNICIONS I ARMES VELLES.

Una patrulla d'investigació al servei de la Conselleria Municipal de Seguretat Local ha aconseguit una important troballa de municions i armes velles en un sifó de la cloaca del carrer de Joan Pomés (abans Sant Jaume).

El material trobat és el següent: Dos carregadors del 9 llarg, carregats; una caixa de Winchester blindat, plena; i varies municions de diferents calibres i algunes armes antigues.

ON S'HA D'ANAR PELS ASSUMPTES DE LA VIVENDA.

Havent estat nomenat el company Espartacus Puig i Alegre, Conseller-Regidor d'Obres Públiques i Vivendes del nostre Ajuntament, per tal de què en representació del mateix formi part de la Comissió per l'estudi del problema de l'estatge de la Generalitat de Catalunya, posa en coneixement del públic que per totes les suggerències i qüestions dimanants del problema de la vivenda poden acudir a les Oficines del Comissariat de la Vivenda, carrer Passeig núm. 7, de 12 a 1 i al despatx de la Comissió d'Obres de l'Ajuntament de 6 a 8 del vespre, on seran escoltats i atesos degudament.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres quaranta-vuit hores s'han registrat els següents accidents:

Josep Julià i Rocabert, de 27 anys d'edat, domiciliat a la carretera de Rubí 93, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, contusió genoll esquerra, a causa d'un accident del treball.

Ha estai curada d’escoriació genoll dret i ferida contusa amb hematoma llavi superior, la nena de 9 anys Magdalena Pons, la qual està domiciliada al carrer de Garcia Humet, 90.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic, d'aquesta ciutat, i en el Dispensari del Dr. Cantó Ribot, s'han efectuat des de I'11 al 21 de febrer 152 visites, i les operacions que a continuació es detallen:

Antoni Salvador, Amígdala esquerra; Roser Domènec, Vegetacions Adenoides; Josepa Casasayas. Cornets inferiors costat esquerre; Rosa Canelles, Amígdala dreta.

TANCAMENT DE L'EXPOSICIÓ DE CARTELLS D'«AMICS DE LES ARTS».

El pròxim dijous, quedarà closa la interessant exposició de Cartells Antifeixistes, que tan visitada ha estat en tot moment, d*«Amics de les Arts»,

Avui dimarts i el mencionat dijous podrà visitar-se aquest aplec de valuoses obres dintre el cartellisme terrassenc. «Amics de les Arts», per a una vegada tancada aquesta exposició n'anuncia una altra, que serà oberta molt en breu, en la qual s'oferiran a l'atenció dels amants de les arts, de la nostra ciutat, les destacades obres del gran pintor revolucionari Gustau Cochet.

Ja es donaran en breu, nous detalls sobre aquesta nova manifestació artística que ha organitzat «Amics de les Arts».

Anuncis oficials 

CAIXA D'ESTALVIS DE TERRASSA.

Havent-se extraviat la llibreta número 25.104, a sol·licitud del titular es prega a la persona que pogués tenir-la que es serveixi presentar-la a aquestes oficines dintre el termini de quinze dies, prevenint que de no presentar-se serà saldada d'acord al que disposa l'article 16 dels estatuts.

Terrassa, 1 de març del 1937.

No hay comentarios: