miércoles, 3 de febrero de 2021

El Dia, edició de dissabte 27 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

PRECS DE LA CREU ROJA QUE CAL ATENDRE.

Amb motiu de les obres de reforma i ampliació del local que està fent el Comitè Local de la Creu Roja, necessita una taula escriptori amb el seu silló o cadira corresponent i 2 sillons, tot per a despatx de metge i 6 cadires per a la sala d’espera.

Totes aquelles persones que sentin l’obra humanitària de la Institució i puguin oferir algun .

dels objectes que es demanen, poden avisar a Arquímedes, 263 Telèfon 1444.

CONTRA ELS ACAPARADORS.

Un registre practicat per les patrulles del departament d’Investigació, ha donat per resultat la troballa d’una quantitat ben important de comestibles que estaven dipositats a la casa Vda. Balada, del carrer Joaquim Maurin, 19.

Han estat lliurats, tal com es fa amb tots el gèneres trobats, al Sanatori Mèdic Quirúrgic d’aquesta localitat.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores del dia d'ahir, s' han registrat els següents accidents:

Dolors Blanc, de .25 anys, domiciliada al carrer de Ramon Borrell, 71. Presentava distensió del peu dret a causa d’una caiguda.

Manuel Sastre, de 45 anys, domiciliat al carrer de Salvà, 13. Presentava a causa d'una caiguda, ferida incisa al palmell dret.

A conseqüència d’un accident de treball, ha estat assistit d’hematoma al dit mitjà de la ma esquerra, Ferran Barba, de 20 anys d’edat, domiciliat a la carretera de Montcada 126.

A causa d'haver-li caigut al damunt uns vidres que es van desprendre d'una vidriera en trencar-se, hagué d'ésser assistit l'asilat d'aquest Sanatori, Josep Canyameres de 54 anys, que presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferides contuses als dos dits índex mig i anulars dret.

Francesc González, de 10 anys d’edat, domiciliat al carrer de la Independència, 71. Presentava segons diagnòstic, ferida contusa al turmell esquerra.

Ha estat assistit de ferida contusa a la regió frontal a causa d’una caiguda, el nen de 8 anys, Jordi Vila, domiciliat al carrer Nou,8.

Josep Casabón, amb domicili a la nostra ciutat al carrer Prat de la Riba, 17, el qual presentava segons diagnòstic, ferides contuses a la regió frontal i nasal de pronòstic reservat a causa d’una caiguda a la via pública.

LA FEDERACIÓ CATALANA DE TREBALLADORS DE L’ENSENYANÇA ALS SEUS AFILIATS I SIMPATITZANTS.

El proper dia primer de març, tots els catalans i tots els espanyols lleials i de bons sentiments trametran al poble de Madrid els articles alimentaris i de vestir que els sigui possible aconseguir fins a tal data per mitjà dels organismes responsables de Catalunya.

Company! No regategis la teva aportació, passa si cal un dia abstenint-te fins si convé del pa, per tal que aquells que porten tantes i tantes jornades de sacrifici, abnegat lluitant amb les més hòrrides dificultats, no puguin malparlar del nostre egoisme que no existeix.

La F.E.T.E., sabrà una vegada més posar-se a l’alçaria del seu prestigi i farà un nou esforç en acte de la fraternitat humana demostrant que aquest mot no es una paraula buida més sinó que correspon als sentiments del Magisteri Català.

Enviem el vostre donatiu directament o per mitjà de l’habilitat, al carrer Cremat, 27 pral.

Visca la Fraternitat!

Visca l’heroic poble de Madrid!               

No hay comentarios: