domingo, 28 de febrero de 2021

L’Acció, edició dijous, 18 de Març de 1.937, pàg. 2

DEL CONCURS DE CONTES SOCIALS D’«AMICS DE LES A RTS».

Formen ja un bon munt els contes rebuts a la secretaria d'«Amics de les Arts», destinats al Concurs que aquesta entitat ha obert i que tan excel·lent acollida ha trobat entre els nostres escriptors obrers.

Queda de temps fins el propvinent dilluns per a rebre nous treballs al mateix destí. Una vegada tancat aquest termini d'admissió, el jurat qualificador, compost pels prestigiosos escriptors barcelonins J. M". Francès i Navarro i Costabella i els restants elements del jurat, Baptista Reig de «Los Amigos del Libro», Josep Marimon per l'entitat organitzadora i el company P. Elies Busqueta per la Conselleria de Cultura, començaran els seus treballs per a atorgar els premis, que en vista de l'èxit que està prenent el concurs s'ha decidit siguin ampliats. Per tant hi haurà tres primers premis i diversos accèssits, formats a base de lots de llibres i bells objectes cedits per les Sindicats i els llibreters de la nostra ciutat.

DIVORCI PER MUTU DISSENTIMENT.

En el jutjat Municipal a instància dels interessats s'ha decretal el divorci per mutu dissentiment, de Isidre Purull Mas de 47 anys, domiciliat al carrer St. Marian 223, i Joaquima Sisó Agustí de 48 anys, domiciliada, al carrer Montseny 21.

Han declarat que feia 7 anys que estaven separats, i que no tenien fills.

Ha estat concedit el divorci.

RÀDIO TERRASSA AL SERVEI DE LA CIUTAT.

La nostra Emissora tramet les notes que li són adreçades, en dues emissions: a un quart de dues de la tarda i a un quart de nou del vespre.

Les entitats, comitès i associacions locals, poden aprofitar l'ocasió que els brinda Ràdio Terrassa, enviant-hi les notes respectives.

A més, l'Emissora local ampliarà d'ara endavant les seves emissions del migdia, a fi de poder oferir el comunicat que tramet a les dues la Generalitat

DISPENSARI D’URGÈNCIA  DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Rosari Garcia, de 20 anys d'edat i amb domicili al carrer de Rafael de Casanovas, 156, la qual ha estat curada d'esgarrapades al dors de la mà dreta que es va ocasionar jugant amb un gat

SERVEIS DE LA CREU ROJA DURANT EL MES DE FEBRER.

Serveis locals: Trasllat de malalts i ferits a Hospitals i Sanatoris d'aquesta ciutat, 33; Auxiliats a la via pública, 5.

Serveis fora d'aquesta localitat:

Trasllat de malalts i ferits de Vila de Cavalls a Terrassa, 1; de Abrera a Terrassa. 1; de Barcelona a Terrassa, 2; Terrassa a Barcelona, 3.

Trasllat de malalts psíquics a S. Baudili, 1; a Barcelona. 1.

Total serveis, 17.

DONATIUS A LA COMISSIÓ DE SANITAT.

Hem rebut de la nena Carme Ribera Martínez per mitjà de la Comandància Municipal, la quantitat de cinc pessetes trobada per la interessada a la plaça de Zamenhoff. Ha estai el desig d'aquesta nena que l'esmentada quantitat sigui enviada al Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat.

També hem rebut de Boix i Puig, 14 pessetes per a segells pro Sanatori Mèdic Quirúrgic, i de la Comercial Farnés, 10 pessetes per al mateix fi.

INSTRUCCIONS PER AL REPARTIMENT DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

Assenyalades ja definitivament les dates del 22 al 26 de març per efectuar el repartiment del Carnet Familiar de Racionament, la Comissió Municipal de Serveis Públics prega ais ciutadans de Terrassa que tinguin en compte els següents aclariments;

Els carnets hauran de recollir-se. per rigorós torn alfabètic de carrers, segons la llista publicada a la premsa d'ahir, tenint molt en compte per als canvis de domicili que serà necessari indicar el domicili que es va consignar en la tarja de racionament familiar fa uns mesos.

Cal fer avinent que no serà entregat cap carnet a les persones menors de 18 anys.

NOTA IMPORTANT DE LA  CONSELLERIA D’OBRES I VIVENDA.

Es posa en coneixement de tots els propietaris, que paguin tota classe de contribucions i arbitris com s'ha fet fins ara, a fi de facilitar la tasca d'aquest departament.

CONCERT PER A DIUMENGE.

Diumenge dia 21 al migdia la Banda Municipal de la nostra ciutat donarà un concert a la Rambla, en el qual interpretarà el següent programa:

Himnes

1. Poeta i Aldeano, Suppe.

2. Las Golondrinas, Usandizaga

3. La Verbena de la Paloma, Breton.

4. El Pantà de la Xuriguera, Serrat

ACORDS PRESOS PELS SINDICATS FABRILS I TÈXTILS C.N.T. – U.G.T.

En reunió celebrada ahir per aquest Comitè s'han pres els següents acords que entraran immediatament en vigència:

1. No es podrà acomiadar a cap treballador temporer.

2. Tampoc podran ésser acomiadats els treballadors que estiguin ocupant la plaça de milicià i aquest retorni.

3. Tots els treballadors que estiguin actualment en alguna empresa amb caràcter eventual i tingui plaça fixa en una altra casa podrà ésser retornat al lloc que ocupava quan s'acabi el treball extraordinari.

4. Tots els que estiguin ocupant places a lloc de malalts quan aquest retorni, deuran inscriure's a la Borsa de Treball.

ESCOLA «DOKTORO ZAMENHOFF» (Parellada, 2- Ex Zona).

La reunió de pares i amics de l'Escola «Doktoro Zamenhoff» que no pogué celebrar-se per coincidir amb la manifestació del diumenge passat, tindrà lloc el propvinent diumenge, dia 21 del corrent, en el propi local, a les 10 del mati.

Es recomana l'assistència per tal de constituir definitivament l'Associació de Pares i Amics de l'Escola, iniciada el gener de 1935.

NECESSITEM ESTRIS D'ALUMINI.

La Conselleria d'Economia prega a tots els ciutadans que senten la causa antifeixista i que posseeixin utensilis d'alumini. deteriorats o retirats d'ús, que es serveixin entregar los al local instal·lat al carrer Pare Llaurador número, 115, bis, perquè puguin ésser utilitzats per a les necessitats de la guerra.

AJUDEM ELS FERITS DEL FRONT DE LA LLIBERTAT.

Ja fa set mesos que els braus milicians antifeixistes lluiten amb energia i coratge contra la bèstia militar feixista.

No cal pas que remarquem, que en el lloc on hi ha lluita, hi ha mals per a remeiar; és per això que el Consell de Sanitat de Guerra ha editat un segell pro-hospitals i ferits dei front. Aquest segell solament val 5 cèntims.

Utilitzeu doncs aquest segell per a tota activitat comercial: correspondència, paquets, girs, pòlisses, etc.

Al ferit que desgraciadament se li ha d'operar i amputar alguna part del seu cos, bé ha de substituir-se aquesta amb els aparells ortopèdics que millor s'adaptin a ells. Tot això i l'assistència mèdica que tots tenim el deure de pagar-los-hi és al que contribuirem comprant segells pro Sanitat de Guerra.

Al front es lluita donant la vida. A la reraguarda, be podem donar tot el que tenim.

Ningú no ha d'esser egoista. El despreci amb què els nostres milicians ofereixen llurs vides, és el que ha d'esperonar-nos a sofrir i a contribuir amb totes les nostres forces a l'aixafament del feixisme.

Un segell pro-Sanitat de Guerra, val cinc cèntims.

Ciutadans: Exigiu-lo.

Per comandes, dirigir-vos als Boy-Scouts de Catalunya. Carrer de les Milícies Catalanes. 41, (abans S. Pere).

Els ferits del front, us ho agrairan.

No hay comentarios: