domingo, 28 de febrero de 2021

Front, edició de dijous, 18 Març 1937, pàg. 2

Irresponsables?

La sessió extraordinària del Ple Municipal d’ahir a la nit, va tenir en epíleg vergonyós i depriment. Nosaltres volem tenir la certesa que els promotors dels incidents no actuaven d’acord amb el pensament de l’organització que representaven. Volem fer-los la mercè de creure que la seva actitud era determinada per una situació d'inconsciència i d'exaltació. No obstant, nosaltres remarquem el fet com a símptoma de la campanya d’insults, de persecucions, de provocacions de que és objecte el nostre Partit.

El nostre Partit, el P. O. U. M., només ha de fer unes simples asseveracions. Es molt convenient que ho entengui qui ho hagi d’entendre.<<<il·legible>>> amb infàmies, ni amb les armes traïdores i innobles de la calumnia, ningú podrà fer callar la veu revolucionària del P.O.U.M.

I en quant a la seguretat personal dels nostres companys responsables ens cal remarcar que ho considerem una cosa sagrada. Qui en tingui necessitat que prengui nota. Si se'ns vol llançar a una lluita fratricida que quedi ben assentat que nosaltres no l’hem provocada. Cercarem sense equivocar-nos, d’on ha partit la provocació, i que cada organització carregui amb la seva responsabilitat. Per la nostra part sabrem respondre adequadament.

I ara una pregunta. On són els incontrolats?

RÀDIO TERRASSA AL SERVEI DE LA CIUTAT

La nostra Emissora tramet les notes que li són adreçades, en dues emissions: a un quart de dues de la tarda i a un quart de nou del vespre.

Les entitats comitès i associacions locals, poden, aprofitar l'ocasió que els brinda Ràdio Terrassa enviant-hi les notes respectives.

A més, l'Emissora local ampliarà d'ara endavant les seves emissions del migdia, a fi de poder oferir el comunicat que tramet a les dues la Generalitat.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents: s’han registrat els següents accidents:

Rosari Garcia de 20 anys d’edat, i amb domicili al carrer de Rafael de Casanova, 156, la qual ha estat curada d’esgarrapades al dors de la mà dreta que es va ocasionar jugant amb un gat.

CONCERT PER A DIUMENGE

El proper diumenge, dia 21 al migdia, la Banda Municipal de la nostra ciutat donarà un concert a la Rambla, en el qual interpretarà el següent programa:

HIMNES

“Poeta y Aldeano”, Suppe.

“Las Golondrinas”, Usandizaga.

“La verbena de la Paloma”, Bretón.

“El Pantà de la Xuriguera”, Serrat.

DEL CONCURS DE CONTES SOCIALS D’”AMICS DE LES ARTS”

Formen ja un bon munt els contes rebuts a la Secretaria d’”Amics de les Arts", destinats al Concurs que aquesta entitat ha obert i que tan excel·lent acollida ha trobat entre els nostres escriptors obrers.

Queda de temps fins el propvinent dilluns per a rebre nous treballs al mateix destí. Una vegada tancat aquest termini d’admissió, el Jurat Qualificador, compost pels prestigiosos escriptors barcelonins, .J, M. Francès i Navarro i Costabella i els restants elements del Jurat, Baptista Reig de "Los Amigos del Libro", Josep Marimon per l'entitat organitzadora i el company Pere Elies Busqueta, per la Conselleria de Cultura, començaran els seus treballs per a l’atorgació de premis, que en vista de l’èxit que està prenent el concurs, s’ha decidit siguin ampliats. Per tant, hi haurà tres primers premis i diversos accèssits, formats a base de tots  de llibres i bells objectes cedits per les Sindicals i els llibreters de la nostra ciutat.

LA SESSIÓ DEL PLE DEL CONSELL MUNICIPAL D'AHIR

Ahir, poc més de dos quarts d'onze començà la sessió extraordinària del Ple del Consell Municipal, sota la presidència de Figueres i amb assistència dels regidors Marchiran, Torres; Puig, Boada, Serra, Graells, Palet, Ribera, Garriga, Banyeres. Torrella; Martí, Montfort, Sanahuja, Ubach, Aldave, Sabat, Palau, Alcocer, Mur; Reig, Vendrell, Forns, Sarlo, - Andreu, Jover, Coma i Bové.

Es llegeix i s'aprova l'acta de la reunió anterior.

Acte seguit es llegeix el decret del Govern de la Generalitat de Catalunya, dissolent les Conselleries de Seguretat Interior dels Ajuntaments dc Catalunya.

ALDAVE diu que la minoria de la C.N.T. accepta es decret, però que havien demanat que s'esperés a donar-li efectivitat mentrestant a Barcelona no es proveeixin els alts càrrecs, cosa que ara tornen a demanar.

La PRESIDÈNCIA considera que no es pot prendre aquest acord.

PUIG (U.G.T.), creu que cal acatar totes les ordres del Govern i que cal acceptar aquest decret.

PALET (E.R.C.), diu que cal donar compliment al decret i dissoldre les Conselleries.

GARRIGA (A.C.R.), diu que acaten aquesta disposició com totes.

VENDRELL (P.O.U.M.), creu que cap organització s'oposa al compliment del decret, però considera justa l’oposició de la C.N.T.

Tornen a intervenir en semblants termes representants dels diversos sectors, fins que s'accepta la proposició de Puig, en el sentit de suspendre la reunió i celebrar una reunió de representants de les diverses minories per trobar una solució harmònica el problema.

A tres quarts de dotze es reprèn la sessió, i

SÀBAT (C.N.T.), explica la solució, en el sentit que el Ple accepta el decret, però com que queda en crisi pel que fa les dues Conselleries dissoltes, demà el President ha de posar-se en contacte amb els diferents sectors per tal de trobar una solució.

S'entra seguidament a precs i preguntes.

PUIG, diu que donarà a conèixer algunes de les activitats de la Junta de Defensa Passiva de la Població Civil. Comença llegint alguns retalls de la premsa local en el sentlt.de demanar protecció de la població pel cos d'un bombardeig i exposant el perill que en tenim.

Diu que es van fer uns plans de refugis que són a la Conselleria de Defensa de la Generalitat i fins ara no s’han aprovat. Davant de la necessitat la Junta ha acordat convocar una reunió extraordinària per a demà; (avui) per plantejar el problema dels refugis. A continuació explica els diversos refugis que hi ha en projecte, per a una cabuda de catorze a quinze mil habitants, un dels quals s'emplaçaria al dessota de l'Hospital i tindria una cabuda de cinquanta llits i altres 250 persones. El material per a la construcció d'aquest refugi costaria unes 122.000 pessetes i per a la construcció dels altres unes 700.000.

També digué que els diversos serveis de defensa i ajut, tals com metges, electricistes, bombers, etc., estaven degudament preparats i amb els materials necessaris.

A les dotze acabà la reunió.

No hay comentarios: