jueves, 25 de febrero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 16 de Març de 1.937, pàg. 2

Avisos oficials.

EDICTE

Confeccionat el Padró dels cafès, cerveseries, bars, tavernes i altres establiments similars, que ha de servir de base per a l'exacció dels drets establerts per raó de vigilància especial de dits establiments, corresponent al present exercici resta de manifest en el Negociat municipal d’Arbitris, pel termini de quinze dies, als efectes de reclamació.

Terrassa a 16 de març del 1937.

El President del Consell Municipal.—Jaume Figueres

A TOTS ELS TALLERS DE METAL·LÚRGIA I SIMILARS.

La Indústria de la Foneria Col·lectivitzada, d'aquesta ciutat posa en coneixement dels tallers dedicats a la construcció i reparació de maquinària que dins el termini de tres dies han de recollir tots els models que, de la seva propietat, es trobin en les foneries afectades per aquesta Col·lectivitat. Passat aquest termini no es respondrà dels dits models, ja que és necessari procedir a una reorganització de foneries.

Es demana al mateix temps, que siguin retirades també, totes les peces ja foses per compte de les cases, les quals seran facturades ais preus actuals.

El Consell Interí.

EL DILLUNS DIA 22 ES COMENÇARA EL LLIURAMENT DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

La Comissió Municipal de Serveis Públics ha establert que durant els dies del 22 al 26 del mes corrent es procedirà al lliurament del Carnet Familiar de Racionament.

Cal que tots els ciutadans estiguin atents a les consignes i a les ordres que per al millor repartiment del Carnet farà públiques la Comissió de S. P.

Podem avançar que s'establirà una oficina central en un local cèntric de la nostra ciutat, i per a millor comoditat del públic seran cridats els veïns per rigorós torn alfabètic de carrers.

CONCERT PER LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

Podem avançar al poble de Terrassa que la Comissió de Cultura i Propaganda d'aquest Ajuntament ha ultimat els treballs per a la celebració a la nostra ciutat d'un selecte concert a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona.

El concert esmentat s'efectuarà al Cinema Rambla i a últims del mes en curs. D'aquest important concert, anirem donant les dades corresponents.

PER A LA INSCRIPCIÓ DE BESTIAR.

El proper dijous, dia 18. fineix el termini assenyalat per a la inscripció del bestiar cavalli de tir i mular en el cens que s'està confeccionant per ordre de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, el qual detall es fa present als propietaris del susdit bestiar que no hagin complert encara amb aquesta obligació.

UN DONATIU IMPORTANT.

El President del Consell municipal ha rebut de la Cooperativa de Teixits de la localitat, mil pessetes a fins benèfics, de les quals cinc centes son destinades al Sanatori Mèdic Quirúrgic i les altres cinc centes al Socors Roig Internacional en motiu de la setmana d'Ajut a Madrid.

No cal pas dir que ens plau sincerament posar de manifest aquestes noticies.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els segments accidents:

Antonia Bach de 14 anys d'edat i amb domicili a la Ctra. de Rellinars 261, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia contusió mà dreta a causa d'una caiguda.

Maria Orriols de 3 anys d'edat la qual ha estat curada de diverses ferides incises a la regió occipital i coll produïdes per mossegada d'un gos. Després d'assistida ha passat al seu domicili.

Quan tindrem els refugis que ens urgeixen?

Cada dia el perill de bombardeig es va agreujant. Les incursions fetes d'un temps a aquesta part pels avions facciosos, cada dia es van apropant més. Primer, Portbou, després Barcelona, la setmana passada ho varen fer a Badalona, i no prou satisfets encara varen atrevir-se terra endins bombardejant Sabadell. No es que siguem pessimistes per sistema. Som precavits. Qualsevol dia ens tocarà el torn a Terrassa.

Ja sabem els terrassencs, que Queipo de Llano ens la té amenaçada fa temps i sembla com si tal cosa. Es que badem a Terrassa? Aquesta vegada hem de confessar que en aquest punt no.

A Terrassa no tenim refugis, però s'han fet els treballs i projectes per a construir-los. Manca solament el permís oficial, que s'ha retardat incomprensiblement per començar-los.

Aquest mati uns avions facciosos disfressats de republicans han fet acte de presència sobre la ciutat de Barcelona. Les bateries antiaèries de Montjuic han disparat i els han fet fer escàpols. Si venien a Terrassa, la població quina defensa tindria? On es refugiaria ?

A Sabadell segons ens digueren, l’altra dia n’hi varen funcionar els aparells d’alarma; i ací no s’hi posa cura tot seguit, passarà el mateix. Cal que no ens adormim massa confiats. Nosaltres des d’ara llancem el crit d’alerta.

No hay comentarios: