jueves, 11 de febrero de 2021

L’Acció, edició dissabte, 6 de Març de 1.937, pàg. 2

Anuncis oficials

B A N

Ordenada per la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, en data 25 del passat mes de febrer, la formació del Cens de bestiar cavallí, de tir i mular útil, superior a cinc, quatre i tres anys, respectivament, per tal de procedir amb justícia, encert i rapidesa, mitjançant indemnització a les requisicions de dit bestiar a que les necessitats de la guerra puguin donar lloc, per tal de destinar-lo sis Cossos i Unitats de l'Exèrcit Popular de Catalunya, aquesta Presidència ho fa públic a fi de que els posseïdors del referit bestiar passin a formular la pertinent declaració al Negociat d'Estadística d'aquest Ajuntament (segon pis de la Casa Consistorial) en el termini de sis dies a partir de la publicació del present Ban, amb l'advertiment a tots aquells propietaris que no facin dita declaració dintre de l'expressat termini, el serà requisat el bestiar en primer lloc sense dret a indemnització de cap mena.

Terrassa 4 de març del 1937.

El President del Consell Municipal.—Jaume Figueres.

CAL ACABAR AMB LES CUES DE COMPRADORS.

Essent les cues una causa d'alarma injustificada, un camp abonat dels emboscats de la cinquena columna, i que de consegüent no tendeixen a altra finalitat que promoure en qualsevol moment possibles alteracions d'ordre públic, han determinat a aquesta Presidència d'acord amb la Comissió de Seguretat local, a prendre enèrgiques mesures per a terminar d'una vegada amb aquest estat de coses, improcedent en les actuals circumstàncies del moment revolucionar! que travessem.

Per tant, FAIG AVINENT:

Primer.—A partir de ta publicació d'aquest avís, queda terminantment prohibit formar cues davant dels establiments de venda de queviures de tota mena, de pa i d'Expenedories de Tabac, fins UN QUART D'HORA ABANS de l'assenyalada per a la que ordinàriament tenen destinada per a la venda.

Segon.—Per les Patrulles de Control i demés forces armades depenents de la Conselleria de Seguretat local, s'establirà el corresponent servei de vigilància per a l'exacte compliment del disposat.

Tercer.—Els contraventors d'aquesta disposició seran detinguts i penyorats d'acord amb la gravetat i circumstància de cada cas per l'esmentada Conselleria de Seguretat, sense atendre per cap concepte ni motiu qualsevulla reclamació que pogués formular-se en suposada ignorància.

El que es posa a coneixement dels ciutadans als efectes del seu compliment.

Terrassa, 4 de març del 1937.

El President del Consell Municipal.—Jaume Figueres i Salelles.

FUNCIÓ TEATRAL BENÈFICA.

Avui dissabte, a les 10 de la nit, tindrà lloc al local que fou Escola Municipal de Música (Plaça Verdaguer) una vetllada teatral a profit dels Hospitals de Sang de la nostra ciutat. En aquesta festa organitzada per la Secció Femenina del Grup E. Egara, que representarà l'obra en tres actes d'Ignasi Iglésies «El Cor del Poble» i la comèdia en un acte «La Porteria».

L'entrada serà lliure i es procedirà durant l'intermedi, el sorteig de diversos objectes d'art.

PER DIUMENGE AL MATI, GRAN MÍTING AL CINEMA RAMBLA, DEL FRONT DE LA JOVENTUT REVOLUCIONÀRIA.

El Front de la Joventut Revolucionària, recentment constituïts a la nostra ciutat, celebrarà demà diumenge dia 7, a dos quarts d'onze del mati, un gran míting al cinema La Rambla, en el qual hi prendran part oradors de les diverses organitzacions que en formen part, els quals tractaran els assumptes de més palpitant interès per la Joventut en els moments actuals.

Aquest míting, que serà el primer acte públic del Front de la Joventut Revolucionària a la nostra ciutat, formarà part del «diumenge pro moral de guerra», organitzada per l'esmentat front juvenil. Tot Terrassa honrarà la memòria dels caiguts i prometrà lluitar fins a la fi.

Pel triomf de la guerra !  Per la realització de la revolució ! Assistiu tots al míting de demà en el Cinema la Rambla.

GENERÓS DONATIU.

Ens comuniquen de la Conselleria Municipal de Defensa, mitjançant certificació, datada a dos del corrent, que els obrers del «Acondicionament Terrassenc» de la nostra ciutat han fet donatiu a la susdita Conselleria, de la quantitat de 1.000 pessetes a profit de les milícies antifeixistes.

Admirable gesta, la dels treballadors del «Acondicionament Terrassenc».

HORES DE DESPATX DELA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

A l'objecte de poder atendre determinats treballs urgents d’ordre interior, el prop vinent dilluns dia  8 del corrent, les oficines d'aquesta Conselleria de les seccions de comptabilitat, soses i carbons, restaran únicament obertes de 3 a 4 de la tarda, la qual cosa es posa en coneixement del públic en general perquè abstingui d'acudir-hi fora de l'esmentada hora.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Francesc Ruiz, de 18 anys d'edat, amb domicili al carrer Salvador Seguí 57, el qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, una ferida de metralla al genoll dret.

Josep Vilaplana, de 5 anys d' edat, ha estai guarit de ferida inciso-contusa regió frontal a causa d'una caiguda; després d'assistit ha passat al seu domicili Baix Plaça 29.

DONATIU.

EI Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut un donatiu de Ptes. 250 del Dr. Joan Claveria, generós despreniment que aquest metge ha fet per a despeses generals que agraïm i que desitgem tingués forces imitadors.

AQUESTA TARDA HA ESTAT OBERTA L'EXPOSICIO SORTEIG DE FOTOGRAFIES DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

Aquesta tarda a les sis ha tingut lloc l'obertura de l'exposició-sorteig, que a benefici de l’Hospital i de la Creu Roja locals, ha organitzat en el seu local de l'avinguda Durruti (abans Nord).

Tot fa preveure que, donat el fi benèfic d'aquesta manifestació fotogràfica, el poble de Terrassa veurà amb entusiasme l'esforç que representa la realització d'aquest conjunt i col·laborarà a la finalitat de esmentat.

LA BANDA MUNICIPAL DONARÀ UN CONCERT A L'AIRE LLIURE.

El Passeig de García Hernández tornarà altra vegada a ésser enjoiat pels acords d'un concert musical públic, el qual anirà en la seva part d'execució a càrrec de la Banda Municipal, sola l'ordenació del següent programa:

Marxa de concert, Giménez.

Selecció de la «Corte de Faraón» Franz Lehar.

Suite de L’Arlesienne, Bizet.

Poeta y Aldeano, Suppé.

La santa espina. Morera.

L' hora del començ d' aquest concert a l'aire lliure ha quedat fixada per a demà les 12 del migdia

NOTA DEL COMITÈ DEL CINEMA SOCIALITZAT.

El Consell d'Empresa dels cinemes socialitzats, adherint-se a la setmana de les joventuts, projectarà aquests dies a les pantalles dels seus locals, els següents films del moment: «Aguiluchos de la F. A. I.», «Por tierras de Aragón» i «Bajo el signo libertario».

UNS CIUTADANS HONRATS.

Els ciutadans Ramon Morera i Trullás, que viu al carrer de l'Escultor Armengol; En Maria Sabater i Sana, domiciliat al carrer Arquímedes 18 i el noi Pere Laquier i Muntell, afocat al carrer Infant Marti 73, varen trobar un moneder amb varis bitllets de paper-moneda i un carnet que seran immediatament lliurats a aquell que pugui demostrar que és el seu .propietari.

També la nena de 8 anys Carme Rusa Martínez habitant al carrer Ignasi Iglésies 67, ha trobat a la via pública una quantitat en metàl·lic a disposició del que acrediti ésser-ne el seu propietari.

Tots aquests efectes romanen disposats a la Comandància Municipal.

D’INTERÈS ALS ESTABLIMENTS EXPENEDORS DE COMESTIBLES.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent l'obligació ineludible que tenen tots els establiments expenedors de comestibles, de vendre al públic tots els queviures envasats, o sigui llet condensada i conserva de tota mena, un sol pot i obert, a fi i efecte d'evitar l'acaparament de dits articles.

Així mateix prega siguin acatades totes les disposicions que aital efecte es publiquin, del contrari els infractors de les mateixes, seran sancionats.

No hay comentarios: