sábado, 6 de febrero de 2021

El Dia, edició de dimecres 03 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

PROPERA IMPLANTACIÓ DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent al poble de Terrassa que, vençudes ja unes dificultats sorgides en els treballs estadístics, la propera setmana es procedirà al repartiment del Carnet Familiar de Racionament.

Dintre uns dies es faran públiques les instruccions necessàries, amb les indicacions de local, horari i dies, per a recollir el Carnet.

EL FESTIVAL D'AQUESTA NIT ORGANITZAT PER LES JJ. LL.

Les Joventuts Llibertàries (F. A. I), han organitzat un grandiós festival pro-cultura popular per avui dimecres, a les 9 del vespre, sota el següent programa;

L'Orquestra del Sindicat Únic d' Espectacles Públics començar amb "Els fills del Poble" i altres peces de concert del, seu llarg repertori. Josep Petchamé, reputat tenor de sarsuela, cantarà el més selecte del seu llarg repertori. Guadalupe Pueyo, cèlebre cantant d'òpera, també hi actuarà. Miguel Mulleres, baríton, cantarà varis fragments d’òpera. Antoni Anas, rapsode. Delgado, excèntric i Blanc-Perli, parella de ball de saló.

La Rondalla del Centre Aragonès i el Quartet Torres, prendran part també en el festival, així com els cantants terrassencs J. Guimerà, notable baríton, Crispí, Alegre i Nassarre.

Aquest festival tindrà lloc en el Teatre .Alegria i el preu únic d'entrada, serà de 1'25 ptes.

LA RECOLLIDA D'UNS PREMIS.

Es prega a totes les persones que tinguin números dels que foren premiats en el sorteig celebrat a la S. C. Joventut Terrassenca passin a recollir els premis abans de demà passat, en què acabarà el termini fixat per la seva recollida.

NOTA DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA I TREBALL QUE INTERESSA ALS OBRERS PARATS DEL RAM DE LA CONSTRUCCIÓ.

Es posa en coneixement de tots els treballadors de Terrassa i el seu terme municipal, del grup professional de les indústries de la Construcció, que es troben en atur forçós, que passin el més aviat possible, per aquesta Oficina coordinadora.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores d'avui s'han registrat els següents accidents al Dispensari:

Dionís Cardús de 52 anys d'edat i domiciliat al carrer de Blasco Ibáñez, 69, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia., commoció cerebral de pronòstic greu, a causa d'una forta caiguda. Després de guarit de primera intenció, ha estat hospitalitzat.

Consol Cazorla, de 6 anys d'edat, ha estat assistida de ferida lingual, a causa, d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Catalunya, 126.

PAGAMENT DE SUBSIDIS.

Demà al matí, de 9 a 12, es pagarà als familiars dels reclutes de l'Exèrcit Popular (Caserna situada als ex-Escolapis), que es troben al front els subsidis que els corresponen.

DONATIU A SANITAT.

La Conselleria de Seguretat Local, Departament d'Investigació, ha fet Lliurament a la Comissió Municipal de Sanitat de la important quantitat de 1.000 pessetes.

DONATIU PRO-SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

Han estat lliurades a la Comissió Municipal de Sanitat de la nostra ciutat, les següents quantitats en segells, pro-Sanatori Mèdic Quirúrgic:

Cardes Col·lectivitzades. 100 pessetes; S, A. Manufactura Tèxtil, 50; Anselm P., 10.

CURS PRÀCTIC D'ESPERANTO.

El Laborista Esperantista Grup. invita tots els esperantistes al curs pràctic d'esperanto que tindrà lloc lots els dijous de dos quarts de 7 a dos quarts de 8 del vespre. L'obertura tindrà lloc demà.

També moll aviat s'obrirà altra curs elemental d'Esperanto. Per matrícules tots els dies de 9 a 10 de la vetlla, al local social. Milícies Catalanes 56 (Amics de les Arts).

No hay comentarios: