jueves, 4 de febrero de 2021

L’Acció, edició dilluns, 1 de Març de 1.937, pàg. 2

Junta de Defensa passiva de la població civil

ATENCIÓ ALS CIUTADANS!

Per la major orientació dels Ciutadans, la Junta de Defensa Passiva de la població civil, ha organitzat cinc equips sanitaris d'auxili, en cas d'ésser objecte la nostra ciutat d'un atac aeri, els quals seran instal·lats en els següents indrets de la nostra ciutat:

Primer equip: Sanatori Mèdic Quirúrgic (plaça Dr. Robert 1, Telèfon 1300). Metges: Drs. Ferrer, Palet,  Allué, Domènec, Cantó, Ribot, Sanmartin  i  Vinyals.  Practicants: Busquets, Soler, Viver, Figueres i Vidal. Material Creu Roja: Ambulància «Ford» amb el seu  botiquí i equip amb dues lliteres, dos coixins, 4 mantes i un fanal.

Segon equip; Mútua d'Assegurances (carrer Garcia Humet. 2, Telèfon 1107). Metges: Drs. Tarrés, Perellada i Maturana F. Practicants: Josep Centelles. Personal: Caporal i Camiller. Material Creu Roja (ja existeix en el mateix  local.

Tercer equip: Clínica Maternal (carrer Unió, Telèfon 1747). Metges: Drs. López Arias, Duran, Bracons, Maturana C. i Gómez Fajardo. Practicant:  Carme Baca. Personal: 4 camillers. Material Creu Roja una llitera urbana, una llitera campanya, un coixí, 2 mantes, un banderí i un fanal.

Quart equip: Antic Dispensari Mèdic (carrer Màrtirs del 6 d’Octubre, Telèfon 2444. Metges: Drs. Claveria, Sala i Trinxeria. Practicants: Ramon Claveria i Elies  Pérez. Personal: 4 camillers. Material Creu Roja: un carro amb dos botiquins, dos dipòsits d’aigua, fanal i llitera urbana llitera campanya, un coixí, dues mantes un banderí i un fanal.

Cinquè equip: Comitè Local Creu Roja (carrer Arquímedes 263. Telèfon 1441. Metge: Dr. Boada. Personal: 3 caporals. 2 sergents, 7 camillers i 2 xofers. Material Creu Roja »,.Ambulància «Dodge» amb el seu botiquí i equip amb llurs lliteres, cotxe turisme «Citroën), cotxe turisme «Ford», lliteres botiquins, fanals i demés material restant i no distribuït en altres concentracions sanitàries.

Nota: En.la present relació no estan inclosos el Dr. Palau, Conseller de Sanitat de l’Ajuntament i el Dr. Paulís, Cap dels serveis Mèdics Sanitaris Municipals, els quals per llurs càrrecs de responsabilitat, assoliran la direcció tècnica de les esmentades concentracions, des dels llocs que es considerin més adients per la Junta de Defensa Passiva.

FARMACEUTICS DE TERRASSA

Miquel Mach, Francesc Ascaso, 16, telèfon 1173.

Arseni Sala, Milícies Catalanes, 10, telèfon 1953.

Manuel Coll, Plaça de la República. 2. telèfon 1341.

Marian Solà, Enric Fontbernat,12, telèfon 1373.

Salvador Bosch, Francesc Catasús, 6, telèfon 2484.

J. A. Sánchez, Plaça Clavé.

Antoni Alsius, Topete, 96.

Salvador Vallès, Ignasi Iglésies, 15, telèfon 1521.

Emili Simon, Anselm Lorenzo, 93.

Ignasi Benet, Joaquim Maurin, 97.

Antoni Albinyana, Raval Fermi Galán, 48, telèfon 2180.

Josep M.ª Gorina, Bonaventura Durruti, 94.

Antoni Allué, Rambla d'Egara, 188.

Ramon Solis, Plaça Progrés.

Antoni Cost a, Carretera Rellinars 47, telèfon 2274.

 

Francesc Graells, en el ple d'avui, es repossessionarà de la Presidència de Seguretat Interior del Consell Municipal

Tal com anunciàvem dissabte en publicar la seva ordre del dia, que reproduïm avui—, aquest vespre a les 10 tindrà lloc ple municipal extraordinari, en el qual, ultra tractar- s'hi importants afers, serà retirada la dimissió del company Francesc Graells, la qual fou presentada al ple anterior, per motius que s'han anat aclarint i concretant posteriorment fins arribar a una bona entesa entre els consellers afectats per aital dimissió.

Graells, com és sabut, tenia al seu compte la Conselleria de Seguretat Interior, que és el departament que continua tenint al seu càrrec.

En aquest ple han d'aprovar-s'hi tres dictàmens vitals per al municipi local.

La carta econòmica que ha de regular les noves fonts d'ingressos que l’Ajuntament terrassenc ha de tenir per a poder fer front a les necessitats que la guerra i la revolució imposen a tot organisme dirigent de la vida econòmica i política del poble. També  és de gran interès la posta en marxa d'una manera normal de les escoles de primer ensenyament del  C.E.N.U. i per això l'Ajuntament de Terrassa es posa d'acord amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat per que els edificis que havien estat de les congregacions religioses compleixin l'alta missió pedagògica al servei de l'imperatiu de l'Escola nova. I finalment, té extraordinària el darrer dictamen d'aquest Ple municipal, especialment per a la classe camperola de la nostra ciutat, tota vegada que del control del vi.

Heus  ací l'ordre del dia:

a) Lectura i aprovació de l’acta anterior.

b) Projecte de carta financera municipal.

c) Proposta de control de les introduccions del vi i de la seva distribució dintre del terme municipal.

d) D/. relatiu a la cessió a la Generalitat de diversos edificis ex-confessionals amb destí a Escoles d'ensenyament primari,

e) Precs i preguntes.

AVÍS DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA.

Es posa en coneixement de tots els familiars dels Milicians sortits del Quarter Lluis de Sirval (abans Escolapis). que a partir de dimarts vinent sortirà un camió correu per al Front.

Recollida de paquets el Comitè de Control del Quarter.

Barcelona, 27.—Divisió Ascaso.

DES D'AVUI  ES DESPATXARÀ PA BLANC.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments posa en coneixement del públic en  general que a partir d'aquesta data tornarà a elaborar-se el pa blanc, exceptuant algun dia en què per tenir alguna quantitat de farina integral, s'elaborarà el pa d'aquesta qualitat, i també que totes les reclamacions que sobre la qualitat i repartiment del pa s'hagin de fer, i que es feien a aquesta Conselleria, les atendrà el Control dels Flequers socialitzats que assumeixin la responsabilitat  respecte d'aquest afer.

DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Pere Terrats, 6 quilos de garrons; una llonganissa xoriço.

DISPENSARI D’URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres quaranta-vuit hores s'han registrat els següents accidents:

Jaume Caballé de 36 anys i domiciliat al carrer de Galileu 64, presentant cremades de segon grau dors del peu dret.

Ha estat curat de fractura terç inferior fèmur dret, a causa d'haver caigut, el jove de 25 anys Josep López el qual està domiciliat al carrer de la Gran Via 25.

Alfons Dalmau de 24 anys d'edat, domiciliat al carrer de Ponent número 60, el qual presentava segons diagnòstic, escoriacions i erosions de ambdós genolls a causa d'una caiguda de bicicleta.

A causa d'haver-la mossegat un gos, presentant ferides de pronòstic reservat, ha estat curada la nena de 12 anys, Maria Beltran, després d'assistida ha passat al seu domicili Primer de Maig 64.

A causa d’haver caigut jugant a Foot-ball han estat assistits al nostre Dispensari els joves següents: Joaquim Barbarà de 20 anys d'edat i domiciliat al  Passeig de 22 de Juliol  258, presentant ferida inciso tallant a la cella esquerra; i Magí Pelegrí de 18 anys d'edat, domiciliat al carrer de Concepció Arenal, 29, presentant ferida incisa tallant el llavi inferior.

PÈRDUA D'UNA CARTERA.

Ahir en el tros comprés entre la nostra ciutat i el Pantà es va perdre una cartera i un carnet de milicià de sanitat i de guerra amb el nom de Joan Palet. Es  prega al qui hagi trobat es faci lliurament tot seguit.

LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE.

En la cinquena emissió de «Les Arts al servei del Poble», que Amics de les Arts ofereix cada dilluns, a dos quarts de 10 pel micròfon de Ràdio Terrassa, l'associat En Francesc Posas, oferirà un interessant estudi sobre l'obra i la Personalitat de Chopin, amb il·lustracions musicals.

Complementaran la sessió les acostumades seccions d'informacions i crítica.

No hay comentarios: