martes, 9 de febrero de 2021

El Dia, edició de divendres 05 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

EL CONTROL I DISTRIBUCIÓ DEL VI :: NOTA DE LA PRESIDÈNCIA.

Acordada en sessió del Ple Consistorial la concessió del control i distribució del vi en aquest terme municipal a favor de les organitzacions locals de camperols, «Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires» i «Sindicato de Campesinos», cal advertir que a partir del dia 8 del mes que som, no podran fer-se entrades de vi usual dintre la zona fiscal d'aquest terme sense que vagin acompanyades de la corresponent guia o altre document lliurat o avalat per qualsevol de dites organitzacions, així com tampoc no podran realitzar-se dintre de la població, operacions de distribució ni de compra-venda de dita espècie, per altres persones que no siguin les expressament autoritzades per les esmentades organitzacions sindicals.

La qual cosa aquesta Alcaldia fa pública por a coneixement general.

D'INTERÉS ALS MAJORISTES I DETALLISTES DE CEREALS.

La Conselleria d'Economia recorda als majoristes i detallistes de cereals l'obligació ineludible que tenen de portar a registrar els talons de ferrocarril i factures de dits articles, car aquesta Conselleria no ha dictat cap ordre en contra per a prescindir d'aquest requisit, com hi ha qui pretén fer-ho.

Els infractors d'aquesta ordre seran sancionats amb el càstig que les circumstàncies aconsellin.

D'INTERÉS PER ALS ESTABLIMENTS EXPENEDORS DE COMESTIBLES.

La Conselleria Municipal de Proveïments, fa avinent l'obligació ineludible que tenen tots els establiments expenedors de comestibles, de vendre al públic tots els queviures envasats o sigui llet condensada i conserves de tota mena, un sol pot i obert, a fi i efecte d'evitar l'acaparament de dits articles.

Així mateix prega siguin acatades totes les disposicions que aital efecte es publiquin, del contrari els infractors de les mateixes, seran sancionats.

UNA NOTA DE LA FEDERACIÓ LOCAL DE JOVENTUTS LLIBERTÀRIES

«En el passat festival organitzat por la F. L. de J. J. LL. LL hi prengué part una parella de ball, la qual va executar uns números que no estaven en consonància amb el sentit moral de la organització. Per tant, interessa fer constar que la causa d'això, fou degut a una mala interpretació del sindicat d'espectacles públics de Barcelona, on es demanà una parella de balls clàssics, fent venir en el seu lloc, una parella de balls de saló."

UN PREC DE LA CREU ROJA, QUE CAL ATENDRE

Amb motiu de les obres de reforma i ampliació de local que està fent el Comitè  Local de la Creu Roja, necessita 1 taula escriptori amb el seu silló o cadira corresponent i 2 sillons, tot per a despatx de metge i 6 cadires per a sala d'espera.

Totes aquelles persones que sentin l'obra humanitària de la Institució i puguin oferir algun dels objectes que es demanen, poden avisar a Arquímedes, 263. Telèfon 1441.

CAPS DE BESTIAR SACRIFICATS A L’ESCORXADOR PÚBLIC D’AQUESTA CIUTAT EL PASSAT MES DE FEBRER.

Llaner, 1.020 caps, 12.053 quilos; Cabrum, 133 caps386 quilos, Boví 164 caps, 29.445 quilos; Porcí, 840 caps, 75.234 quilos.

CONGRÉS REGIONAL DE LES INDUSTRIES FABRIL, TEXTIL I RAMS ANEXOS.

La Federació Catalana de les referides indústries (U. G. T.), ens prega la publicació de la següent convocatòria:

Els problemes que te plantejats la Indústria Tèxtil cada dia més complexos i de més difícil solució, la necessitat imperiosa de què la indústria tèxtil respongui a les necessitats de l'hora present, ha fet precisa la celebració d'un Congrés. Extraordinari que es celebrarà els dies 6 i 7 de març, al local de l'Ex-Cambra de la Propietat (carrer Pau Iglésies, 2, Barcelona), sota el següent ordre del dia:

1er.—Revisió de credencials.

2on.—Nomenament de mesa de discussió.

3er,—Informe del Comitè Executiu de la Federació.

4rt.—Anàlisi de la situació de la indústria.

a) Cotó.

b) Llana.

c) Seda i Rayón.

d) Jute, cànem, lli i altres fibres.

5è.—Regularització de salaris

6è.—Creació del Consell General de la Industria, baix l'estructuració Comercial. Industrial i Financera.

7è.—Relació entre els obrers manuals, tècnics i comercials.

8è.—Creació de les Delegacions Tècniques Comarcals.

9è.—Com han d'actuar els Sindicats de cara a la Guerra?

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.).

Secció Ram d'Alimentació. Es convoca a tots els companys confiters, per tal de parlar d'un assumpte de molta importància, en el local de la U. G. T., carrer Milícies Catalanes. 48.

 

LA PRIMERA CONFERÈNCIA DEL CICLE ORGANITZAT.

Ahir, dijous, a dos quarts de deu de la nit, va donar-se la primera dissertació del Cicle de Conferències que sobre orientació política, ha organitzat el nostre partit, anant a càrrec del camarada Clos, Secretari General del Radi Terrassa, aquesta conversa que fou atentament escoltada per bon nombre d'afiliats. En l'edició de demà donarem un extracte del parlament del nostre camarada, cosa que no podem fer avui, per excés d'original.

No hay comentarios: