jueves, 20 de agosto de 2020

El Dia, edició dijous 15 d’octubre de 1.936, pàg. 3 i 4

QUEDA PROHIBIT TREURE QUEVIURES DE LA CIUTAT.

La nova Conselleria de Proveïments, adverteix que d’ara en endavant no farà cap permís a ningú de la localitat per què pugui treure queviures i portar-los a fora, exceptuant els casos de força major, en què els articles alimentaris estiguin destinats a malalts.

ESTÀ PROHIBIT AUGMENTAR EL PREU DE LES SUBSISTÈNCIES.

Es posa a coneixement dels Mercats de la Independència i del Triomf i dels comerciants en general, que tinguin compte a no augmentar els preus dels articles alimentaris, sense el corresponent permís d'aquesta Conselleria.

Tot ciutadà que noti l'incompliment d'aquesta disposició, és pregat a avisar-ho a la dita Conselleria, à l’objecte de poder aplicar a l'infractor, la sanció corresponent.

EL FESTIVAL PRO - MILÍCIES ANTIFEIXISTES DE DEMÀ.

Demà a la nit, el grup d'aficionats de Fraternitat Republicana, celebrarà una funció teatral a benefici de les Milícies Antifeixistes. Posarà en escena l’obra en tres actes. “Les delícies de la llar”. Abans, però es representarà el xistós diàleg “Jugant a casats”, que també forma part del programa que tindrà lloc al Teatre del Poble.

En concret, un  bon festival serà el que ha organitzat la Secció Teatral de la Casa del Poble.

UNA NOTA DE LA C. N. T.

De la Federació local de Sindicats Únics, hem rebut la següent nota:

"Comuniquem a tots els companys els nomenaments dels quals hagin aparegut a “La Vanguardia" del dia d'ahir, passin urgentment pel nostre local social. Fontvella, 79, abans del pròxim dilluns, de 7 a 8 del vespre."

Aquesta indicació s'estén a tots els nostres afiliats de la Comarca del Vallès Occidental''.

UNA NOTA DEL SINDICAT MUSICAL TERRASSENC (C. N. T. – A. I. T.).

En reunió de socis celebrada per aquest Sindicat el passat dijous, dia 8, va ratificar l’assemblea llur confiança al “Comitè Executiu” i la “Comissió Organitzadora” que a principis del moviment actual es constituí per a regentar els seus destins. Heus ací la distribució dels càrrecs:

COMITE EXECUTIU;

President, Josep Gallofré i Julià.

Vice-President, Silveri Calavera i Calutcho.

Comptador, Ramon Marimon i Esteve.

Vice-Comptador, Angel Navarro i Costa.

Tresorer, Agustí Florensa i Montaner.

Secretari, Isidre Marbà i Palau.

Vice-Secretari, Josep Biosca i Vila.

COMISSIÓ ORGANITZADORA:

President, Jaume Llongueras i Pila.

Arxiver, Antoni Vidal i Lax.

Vocals de conjunts, Joan Carreras i Desclou, Victor Bou i Paloma i Josep Cabeza i Abadal.

Propaganda i Comptabilitat, Ramon Marimon i Esteve,

Aquests nomenaments són per a substituir la Junta Administrativa fins ara en funcions, ampliada de forma convenient a les necessitats que la nova estructuració d'aquest Sindicat imposa.

El Sindicat Musical Terrassenc (C. N .T,-.A. I. T.) ha cregut imprescindible constituir-se en forma socialitzada, agrupant així els musics de la ciutat nostrada.

L'objectiu principal que ens ha impulsat a la realització de la nova etapa a la qual ens sotmetem, és el noble desig d'ajuda als companys professionals que degut a les circumstàncies, es veien mancats del necessari per llur sosteniment.

VE BACALLÀ.

Notícies rebudes informen que han estat transbordats a Hamburg, a bord del vapor alemany "Livorno", 6.000 fardells de bacallà, amb un pes d’uns 300.000 quilos.

L'esmentat vaixell es troba en viatge cap a Barcelona, i la seva arribada es esperada sobre el dia 23 de l'actual.

A aquest carregament en seguiran d'altres d'igual importància, amb la qual cosa hom espera que el mercat quedarà suficientment proveït d'aquest menjar.

ELS OUILOMÈTRICS DELS VIATJANTS HAN ESTAT PRORROGATS PER SIS MESOS.

El gremi de viatjants i corredors del C. A. D. C. I. (U. G. T.) de Barcelona, comuniquen a tols els companys que degut a gestions efectuades, s'ha aconseguit que els quilomètrics siguin prorrogats per un període de sis mesos.

DESGRACIAT ACCIDENT.

Ahir, va ingressar a l'Hospital de la localitat. Josep Rodríguez de 40 anys, solter, amb domicili al carrer Antoni Pius 41, a conseqüència d'haver-se tallat els tres dits del mig de la mà dreta, amb un cop de destral, mentre estellava llenya al pati de casa seva.

El doctor de guàrdia al Dispensari Mèdic, li practicà la cura d'urgència.

CAIGUDA D'UN INFANT.

Mentre jugava al pati del Quarter de la Guàrdia Nacional Republicana, lloc on habita, la nena de 4 anys, Il·luminada Morillos, va sofrir una caiguda produint-se una ferida incisa al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari, ahir a la tarda.

VACUNACIÓ D'INFANTS.

Des de fa uns dies, al Dispensari Mèdic Municipal, s’està procedint a la vacunació de tots els infants que ingressen a les escoles.


No hay comentarios: