martes, 11 de agosto de 2020

L’Acció, dijous 8 d’octubre de 1.936 pàg. 2


EL FESTIVAL DE LA NIT PASSADA A L’ALEGRIA.

Anit es celebrà al Cinema Alegria, l’anunciat festival benèfic, organitzat pel cos d’investigació de la localitat, juntament amb els guàrdies d’assalt i guàrdia nacional.

La festa aconseguí un marcadíssim èxit. L’àmplia sala de l’Alegria oferia un brillant aspecte, doncs quasi es trobava plena. Al pati de butaques, no quedà ni una sola butaca per cobrir i les llotges també estaven força plenes.

El festival donà començ a dos quarts de deu. La Banda Municipal executà amb encert diverses peces de concert. Fou molt aplaudida.

Seguint l’ordre del programa, els guàrdies d’assalt de la veïna ciutat de Sabadell, posaren en escena la coneguda obra «Juan José», interpretada amb justesa pels voluntariosos guàrdies.

Després d’aquesta representació, actuaren els guàrdies de la localitat, els quals posaren en escena, la vigorosa obra de gran sentit social «Covardies» de Linares Ribas. Aquesta representació plagué molt al públic, el qual aplaudí diversos passatges de l’obra. S’ho valia.
Com a final de festa la rondalla del «Centro Aragonés», donà un selecte concert amb cooperació dels seus cantors de jotes. Foren aplaudidíssims.

En donar-se per acabada la festa, la Banda Municipal, executà els himnes: «Els Segadors», «l’Himne de Riego», «La Internacional» i «Los hijos del pueblo», els quals foren escoltats i aplaudits dempeus per les nombroses persones que anit assistiren a aquesta agradable festa.

A un quart de quatre es donà el festival per acabat.

CONVOCATÒRIA URGENT ALS MILICIANS DE LA COLUMNA FERRER I GUÀRDIA.

Tots els milicians adscrits a la columna Ferrer i Guàrdia, són invitats a que passin aquest vespre, de 9 a 10, per l’estatge de la C. N. T., Fontvella, 79, per a tractar de llur immediata incorporació al front.

PAGAMENTS DE MATÈRIES.

El Comitè d’Indústria, posa en coneixement dels conciutadans, que durant els dilluns de cada setmana, de 11 a 1 del matí, efectuarà tots els pagaments de matèries i altres gèneres, que vagin avalats amb el gir o rebut del Banc.

Els setmanals, es pagaran tots els divendres, de 12 a 1 del matí.

NOTA DEL DELEGAT DE LA GENERALITAT A LA CAIXA D’ESTAVIS.

La necessitat d’anar a la unificació de la tasca fiscalitzadora que en ordre al reintegrament de cabals a les Caixes d’Estalvi i d’acord amb les disposicions legals vigents es ve realitzant prop de la nostra, ha mogut a la junta de Govern d’aquesta Institució a crear una Oficina Controladora, continuadora de la que ha vingut funcionant fins ara a l’Ajuntament de la nostra ciutat, que exercida per la Delegació de la Generalitat de Catalunya serveixi a l’ensems que l’organisme consultiu per tots quants tinguin precisió de disponibilitats de les existents en les llibretes d’estalvi, de garantia de que les demandes de reintegraments responen a necessitats veritables, no ajornables ni diferibles, evitant així la profusió amb que pel mitjà de les compres i adquisicions no sempre justificables ni reals, es produeixi una sensible minva en l’estalvi col·lectiu, el patrimoni del qual és de tot punt necessari vetllar i salvar a profit dels mateixos imponents.

Des de dissabte, dia 10 del corrent, la dita Oficina funcionarà al domicili de la Caixa d’Estalvis, de 8 a 11 del matí, i a ella tenen de concórrer tots quants tinguin necessitat de reintegrament de la Caixa d’Estalvis.

INFANTS MADRILENYS A TERRASSA.

Procedents de Madrid, han arribat a Terrassa 80 infants, que han estat distribuïts en diverses famílies de la localitat.

Aquests infants residiran i seran atesos a la nostra ciutat, fins i quan la situació de la capital de la República no es normalitzi del tot.

PRO-INSTAL·LACIÓ DE RÀDIO ES ELS TRENS-AMBULÀNCIA.

Continua oberta la subscripció organitzada per la Unió Local de Sindicals Obrers (U. G. T.) que a iniciativa de la Secció de Terrassa del Sindicat Nacional Ferroviari per tal de recollir cabals per instal·lar la ràdio en els cotxes ambulància que fan el servei de ferits del front d’Aragó a Barcelona.

PREC A LES CIUTADANES QUE FAN JERSEIS.

El nostre Comitè d'Ajut, prega a totes les dones de la localitat que actualment estan confeccionant Jerseis, que veuria amb gust que els susdits Jerseis fossin entregats abans de dissabte, doncs a últims de setmana sortiran de Terrassa, uns 500 milicians, enrolats a les columnes «Maurin» i «Tierra y Libertat», i així podran ésser convenientment proveïts de roba d'abric.

També fa públic que les dones que vulguin confeccionar nous jerseis, poden passar pel Comitè, on els serà entregada la llana que necessitin.

EL SINDICAT DE VAQUERS (U. G. T.) A TOTS ELS PATRONS DEL RAM.

El Sindicat d’Obrers Vaquers «La Espiga» (U. G. T.) posa en coneixement de tots els patrons de la necessitat de passar per la Secretaria del Sindicat, Milícies Catalanes, 48, abans de dos dies per assabentar-los d'un assumpte molt important.

No hay comentarios: