lunes, 31 de agosto de 2020

El Dia, edició divendres 23 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

LA REVISIÓ DE PRESSUMPTES INÚTILS.

La Conselleria de Sanitat de Terrassa fa avinent tots els ciutadans afectats per l’ordre de mobilització general decretada pel Conseller de Defensa del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb data 7 d’octubre de 1.936, que tots aquells que tinguin res a al·legar com a presumptes inútils, han de presentar-se de 12 del migdia a 2 de la tarda, al Dispensari Mèdic, a l’objecte d’ésser reconeguts pel metge que ha estat designat.

Cal que aquests individus es pressentin amb les fitxes que els han estat lliurades per la Generalitat i emplenades per duplicat.

Una volta revisats els presumptes inútils, novament hauran de portar la fitxa de referencia a la Conselleria de Guerra, juntament amb; el certificat d'inutilitat que els serà lliurat.

Demà; dissabte, de 12 a 2, al Dispensari Mèdic es farà el reconeixement de tots els mobilitzats que al·leguen alguna excepció i el cognom dels quals comenci per A o B.

FORMA EN QUE HA QUEDAT CONSTITUÏT EL CONSELL MUNICIPAL D'ECONOMIA.

Heus ací l'estructuració adoptada pel Consell Municipal d'Economia, per al seu millor funcionament.

Presidència i comptabilitat. En Facund Machirand; Matèries primes. En Josep Batlle; Indústria, En Josep Francino, i Comerç, N'Eduard Ballbé,

L'ESTRUCTURACIÓ DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Ha quedat establert així, el repartiment de funcions de la Conselleria de Proveïments:

Presidència, En Martí Bruno, (C. N. T.}. Desplaçaments. En Francesc Graells,. (E. R. C). .Alimentació, En Pere Cases, (U. G. T.) i Escorxador Públic i Mercadals. Lluís Comas, (Unió de Rabassaires).

L'AJUNTAMENT S'HA FET CARREC NOVAMENT DELS ARBITRIS.

Es posa a coneixement dels comerciants terrassencs, que d'ençà de la constitució del nou Ajuntament, ha tornat a fer-se càrrec dels arbitris el personal municipal que ja sé n'ocupava abans.

SUICIDI.

Aquest mati, a les set, en llevar-se de dormir els estadants de la casa número 55 del carrer de Topete (estanc) s'han vist desagradablement sorpresos pel suïcidi de la dona de la casa, Joaquima .Adrià i Gimferrer.

Per a portar a terme el seu projecte, la morta ha esperat que la nit fos avançada. Aleshores proveïda d'una corda, s'ha penjat a l'ull de l'escala que dona accés al primer pis, després d'haver lligat fortament la corda a la barana.

L'ambulància de la Creu Roja, que ha estat avisada del succés, ha traslladat el cadàver al dipòsit judicial del Cementiri Nou, on el metge forense ha practicat l’autòpsia al cadàver.

S'ignoren els motius pels quals l'Adrià ha pres tan fatal determinació.

PETIT INCENDI.

Ahir a la tarda, va declarar-se un incendi en uns coberts plens de llenya, situats a la part superior de la Rambla d'Egara, propietat de Joan Llach, amb domicili al carrer de Guttemberg, núm. 32.

Els veïns foren els que es donaren compte del foc, i avisaren seguidament els bombers. Hi acudí una bomba i personal, que després de mitja hora de treball aconseguiren sufocar-lo.

CAIGUDES.

El doctor de guàrdia al Dispensari Mèdic, a les cinc d'ahir a la tarda, va prestar assistència facultativa a la nena de 2 anys, Maria del Trànsit, qui sofria una ferida contusa al front, conseqüència d’una caiguda que sofrí al seu domicili, carrer de Salvador Busquets, 12.

Així mateix, per haver sofert una caiguda, a dos quarts de set del vespre d'ahir;  va personar-se al Dispensari el nen de 4 anys, Josep Pi, habitant al carrer Pau Iglesias; 55. Sofria una ferida contusa o la regió parietal dreta.


No hay comentarios: