lunes, 3 de agosto de 2020

L’Acció, dijous 1 d’octubre de 1.936 pàg. 2


LI DEMANEN LA PENA DE MORT.

Dintre pocs dies es veurà davant el Tribunal Popular de Girona la vista de la causa per sedició militar contra el coronel Jordi Villamide i Salinero, per al qual el fiscal demana pena de mort.

Els terrassencs recordaran que aquest tal Villamide, durant la dictadura, amb la graduació de tinent coronel, fou el delegat governatiu de la nostra ciutat.

El 19 de juliol es trobava a Girona i també provà de sublevar-se contra la República.

EL TRIST VEREMAR D’ENGUANY.

Abans d’ahir, dimarts, començà la collita del raïm a la nostra ciutat. Enguany tota la verema conflueix al Celler Cooperatiu, d’acord amb les disposicions del Conseller d’Agricultura.

Entre el míldiu que devastà els ceps durant el juny, i la pedregada que caigué a darreries de juliol, la collita ha quedat tan malmesa que en alguns llocs es gairebé nul·la.

I de passada, el poc producte és de poca qualitat, car la graduació del most oscil·la entre els 9 i 11 graus.

IMPORTANT NOTA SOBRE LA COLLECTIVITZACIÓ DE TERRA.

Creiem molt oportú, per motius que no escapen a la perspicàcia dels lectors, reproduir la següent nota oficial, de la Conselleria d’Agricultura, publicada recentment, sobre la col·lectivització de la terra:

«Havent arribat a la Conselleria d’Agricultura i Proveïments, notícies que en determinats indrets de Catalunya s’intenta obligar els camperols, arrendataris i petits propietaris, a col·lectivitzar les seves terres, cosa la qual no sols està en contraposició amb les normes dictades per aquesta Conselleria, sinó també per les donades per les organitzacions obreres sindicals responsables, es fa avinent que ningú no està autoritzat per a prendre iniciatives d’aquesta índole, que poden provocar injustificadament un estat d’alarma i de recel al nostre camp en no respondre a la lliure i espontània iniciativa dels propis camperols».

ELS OBJECTES DE LA TÓMBOLA ANTIFEIXISTA.

Els agents de policia i guàrdies d’assalt segueixen treballant activament en l’organització de la gran tómbola que a benefici dels hospitals de sang, serà muntada dintre breus dies a la Rambla d’Egara.

Els donatius actualment estan exposats als aparadors de la Sabateria Serra i de la perfumeria i bijuteria Armengol. Tots ells són de gran vàlua, cosa que fa preveure que aquesta tómbola serà quelcom extraordinari.

GRAN FESTIVAL A BENEFICI DE LES MILICIES ANTIFEIXISTES.

Per al proper dissabte, dia 3 d'octubre, el veïnat de la carretera de Rubí i carrer del voltant han organitzat un festival a benefici de les milícies antifeixistes.

El mateix dissabte a dos quarts de 4 de la tarda gran partit de futbol disputat entre els equips Terrassa F. C. (reserva) i una selecció local d’amateurs en el camp del Monumental. A dos quarts de deu de la vetlla un grandiós concert vocal a càrrec dels coneguts terrassencs H. Crispi, tenor; J. Alegre, tenor; i J. Nasarre, baríton, acompanyats al piano pel popular mestre Torres. Col·laborant-hi la rondalla del Centre Aragonés amb el seu popular cantador de jotes el jove J.M. Albert.

A més el company Lluis Parera donarà un recital de poesies escollides.

ELS AGENTS I GUÀRDIES I EL SEU FESTIVAL ANTIFEIXISTA.

Ja han, començat els assaigs de les obres teatrals que el proper dimecres seran posades en escena, en un dels més amplis locals de Terrassa, per part dels agents de policia i guàrdia d’assalt.

Hom preveu un gran èxit per aquesta festa, en la qual a més de dues representacions teatrals, hi prendrà part la Banda Municipal, la rondalla del Centre Aragonés i altres varietats que anunciarem més endavant.

El benefici total del festival, serà destinat únic i exclusivament per les milícies antifeixistes.

LIMITACIÓ DE LA VENDA DE SUCRE I LLET CONDENSADA.

Al fi d'evitar acaparaments de sucre el Comitè de Proveïments avisa els comerciants i públic en general que solament se'n vendrà a mitges lliures.

També solament es vendrà llet condensada a tots aquells que puguin acreditar que és per a malalts o infants.

No hay comentarios: