martes, 11 de agosto de 2020

El Dia, edició dijous 8 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


HA ARRIBAT UNA EXPEDICIÓ D'INFANTS MADRILENYS.

Procedent de Madrid, ha arribat a la nostra ciutat una expedició composta de 80 infants madrilenys. Tots han estat repartits entre les famílies que havíeu cursat la sol·licitud corresponent,

Està pròxima a arribar una nova expedició, que també serà repartida entre els terrassencs que ho tenen demanat,

500 TERRASSENCS MÉS ALS FRONTS DE LLUITA.

En les columnes que a tot el més tardar partiran diumenge de Barcelona vers els fronts de lluita, s'hi troben allistats 500 terrassencs.

Desitgem bona sort als companys en la lluita que van a emprendre per a anihilar el feixisme.

PER ALS INSCRITS A LA COLUMNA "FERRER Y GUARDIA” DE LA. C. N. T.

Tots els inscrits a la columna "Ferrer y Guardia" convé que passin aquest vespre mateix, de 9 a 10, pel local de la C. N. T., carrer de la Fontvella, a l’objecte d'assabentar-los d'un assumpte que els interessa.

NOTA DEL COMITÈ D’INDUSTRIA.

Aquest Comitè fa públic per a general coneixement, que efectuarà els seus pagaments els dies següents.

Els de matèries primes, tots els dilluns, de les onze del mati a la una de la tarda.

Els de setmanal, els farà tots els divendres, de 12 a 1.

Per a aquest darrer pagament, adverteix a tols els interessats que han de presentar el rebut per mediació del banc.

NOTES DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL (SECCIÓ CATALANA).

Aquest organisme d'Ajut fa saber que totes les famílies que vulguin fer el sacrifici amb l’interès degut de recollir algun refugiat, poden passar pel domicili del S. R. I. d'aquesta localitat, Avinguda 11 de Setembre, 66, amb la seguretat que si és possible seran ateses llurs demandes.

PRO-INSTAL·LACIÓ DE RADIO EN ELS TRENS-AMBULÀNCIA.

Continua oberta la subscripció organitzada per la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) que a iniciativa de la Secció de Terrassa del Sindicat Nacional Ferroviari per tal de recollir cabals per a instal·lar la ràdio en els cotxes ambulància que fan el servei de ferits del front d'Aragó a Barcelona.

UNA OFICINA CONTROLADORA A LA CAIXA D'ESTALVIS.

La necessitat d'anar a la unificació de la tasca fiscalitzadora que en ordre al reintegrament de cabals a les Caixes d'Estalvi i d'acord amb les disposicions legals vigents es ve realitzant prop de la nostra ciutat, ha mogut la Junta de Govern d'aquesta Institució a crear una Oficina Controladora, continuadora de la què ha vingut funcionant fins ara a l'Ajuntament de la nostra ciutat, que exercida per la Delegació de la Generalitat de Catalunya serveixi ensems que d'organisme consultiu per tots quants tinguin precisió de disponibilitats de les existents en les llibretes d'estalvi, de garantia que les demandes de reintegraments responen a necessitats veritables, no ajornables ni diferibles, evitant així la profusió amb què pel mitjà de les compres i adquisicions no sempre justificables ni reals, es produeixi una sensible minva en l'estalvi col·lectiu, el patrimoni del qual és de tot punt necessari vetllar i salvar a profit dels mateixos imponents.

Des de dissabte, dia 10 del corrent, la dita Oficina funcionarà al domicili de la Caixa d'Estalvis, de 9 a 11 del matí, i a ella hauran de concórrer tots quants tinguin necessitat de reintegrament de la Caixa d'Estalvis.

CAIGUDA.

Ala tarda d’ahir, quan es dirigia al seu domicili, Plaça de la República, 18, va sofrir una caiguda a la via pública. Francesc Gaju, de 60 anys, casat, produint-se una ferida contusa al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic pel facultatiu de torn.

No hay comentarios: