miércoles, 5 de agosto de 2020

El Dia, edició dissabte 3 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


“EL DIA” AL FRONT.

Hem rebut una afectuosa lletra del company Miquel Sabaté, sergent d’Intendència de l’Estat Major de la columna Macià, en la qual ens dona les gracies per la tramesa dels exemplars que el nostre diari envia al front per tal que siguin lliurats als conciutadans que lluiten en terres aragoneses contra el feixisme.

Afegeix l’amic Sabaté que el nostre estimat diari es molt esperat en els fronts entre els nostres milicians, que d’aquesta manera tenen ocasió d’assabentar-se dels fets que s’esdevenen a Terrassa i que ells segueixen amb el màxim interès.

EL MÍTING D’AQUEST MATÍ AL CINEMA RAMBLA.

Aquest matí ha tingut lloc al Cinema Rambla l’anunciat míting d’afirmació sindical i revolucionària organitzat per la unió Local de Sindicats Obrers (U.G.T.), el qual ens veiem impedits de ressenyar avui per la premura de temps.

Hi ha assistit una gran multitud de treballadors, que ha ovacionat els oradors en nombrosos passatges de llurs interessants parlaments.

ALS ALUMNES DE BATXILLERAT.

Recordem als pares dels alumnes de l'Institut Elemental que l'Acadèmia Social, Topete, 2 (cantonada al Passeig), amb motiu de la momentània suspensió de les classes, prepara als seus alumnes segons la marxa acadèmica de l'Institut.

Aquestes classes són donades pels Auxiliars de Lletres i Ciències de l'Institut Elemental.

EL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Durant el dia d'avui, el Comitè de Proveïments ha tancat les portes de les oficines i del magatzem al públic, a conseqüència d'efectuar I ‘acostumat balanç.

UN AVIS DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Aquest Comitè avisa tots els comerciants de primera i segona categoria del ram de l'alimentació, que el vinent dilluns han de passar per les Oficines de l’esmentat Comitè a fer efectiu l'arbitri de 10 i 5 pessetes, respectivament, que cada 15 dies han d'abonar.

QUEVIURES INCAUTATS A L'ESTACIO DEL NORD.

Ahir a l'estació del Nord, foren incautats els següents queviures, cedits a la Cuina Popular:
61 quilos de patates, un quilo de carn, un conill i 40 quilos de patates.

EL FESTIVAL DELS AGENTS DE VIGILÀNCIA I GUÀRDIES D'ASSALT.

Promet resultar un èxit el festival que a profit dels Hospitals de Sang i Milícies Anti-feixistes, organitza la plantilla local de vigilància i guàrdies d'assalt, amb la col·laboració de la guàrdia nacional republicana.

Els comerciants terrassencs han respost de forma immillorable amb uns donatius a la tómbola que s'instal·larà a la Rambla d'Egara, com ja saben els nostres lectors. Els objectes rebuts són variats i valuosos. Actualment, molts d'ells es troben exposats als aparadors de les cases Armengol i Vídua Serra.

FESTA BENÉFICA  AL SALÓ CATALUNYA.

A les deu de la nit de demà tindrà lloc al Saló Catalunya un festival a benefici de les Milícies antifeixistes, organitzat pels companys del Comitè de Llum i Força i controlat pel Comitè d’Ajut.

L’Orquestra del Sindicat Musical terrassenc participarà a la festa. També hi prendran part varies i renombrades estrelles de l’art frívol. El final de festa constituirà una sessió de cant flamenc a càrrec d’una selecció d’artistes d’aquest gènere.

El preu  únic de totes les localitats és el de 1’50 ptes.

S’adverteix que d’acord amb el Comitè d’Ajut, aquest preu regirà per a tothom, no venent-se mitges entrades als milicians per tractar-se d’un festival benèfic.

ACLARIMENT.

A prec del Comitè d'Espectacles, heu d'aclarir que la sessió d'ahir al Cinema Rambla no era destinada a profit de les milícies antifeixistes com equivocadament resava, el programa aparegut en el nostre diari.

Aquesta finalitat altruista i ben domable, comptava únicament per a la sessió d'abans d'ahir, dijous.

ATROPELLAT PER UNA BICICLETA.

A conseqüència d'haver estat atropellat per una bicicleta a la via pública, a les cinc d'ahir a la tarda, el facultatiu de torn al Dispensari Mèdic va assistir el ciutadà Josep Benito i Cervantes, de 35 anys, casat, habitant al Passeig 22 de Juliol, 612. Presentava diverses contusions en vàries parts del cos i excoriacions a l'avantbraç esquerre.

Una volta practicada la primera cura, l’accidentat va passar a casa seva.

S'ha cursat denúncia de l’atropellament al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: