miércoles, 19 de agosto de 2020

El Dia, edició dimecres 14 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

L'EXPOSICIÓ D’ART CATALÀ A PARIS.

Recordem als pintors, dibuixants i escultors terrassencs que demà fineix el termini d'admissió de les obres destinades per a l'Exposició d'Art Català que s'ha de celebrar a París a profit dels Hospitals de Sang.

Cal, doncs, que entre aquest vespre i demà procurin dipositar l’obra amb què hi vulguin concórrer, al local d'Amics de les Arts, on tindrà cura de l'organització el nostre diligent artista Josep Rigol.

La secretaria d’Amics de les Arts recomana a tots els artistes inscrits a la casa que, davant el poc termini de temps que manca per a l'acceptació d'obres destinades a l'esmentada manifestació artística, es serveixin efectuar-ho seguidament.

LESIONADA EN UNA BARALLA.

El doctor Duran, de torn al Centre Mèdic, a les set de la tarda' d'ahir, va prestar assistència facultativa a Glòria Latorre, de 30 anys, domiciliada al carrer Pintor Torres, 156. Sofria una contusió amb hematoma al braç esquerre i contusions a la cara, que, segons manifestà l'accidentada, li foren produïdes per una veïna en una baralla.

S'ha denunciat el fet al Jutjat Municipal.

ASSISTIDA AL DISPENSARI.

Ahir, va personar-se al Dispensari Mèdic la dona de 29 anys, Maria López, casada amb domicili a la Carretera de Rellinars, 292. El doctor de guàrdia va curar-li una ferida infectada a la mà dreta.

UN PROFITÓS FESTIVAL PER A LES MILÍCIES.

El passat dissabte, els concurrents al "Bar .Americà", de la barriada de l'Escola, organitzaren un festival benèfic a profit de les milícies d'E. R. de C, la qual aconseguí un remarcable èxit de públic i d'organització. La rondalla del Centre Aragonès també prengué part a la vetllada amb les seves encertades interpretacions. Es cantaren jotes al·lusives al moment actual. Es sortejaren uns valuosos premis, regal d'algunes cases comercials de la nostra ciutat.

Una prova de l'èxit d'aquesta vetllada és la recaptació en metàl·lic que s'aconseguí. Foren lliurades als beneficiaris 320'15 ptes.

ELS BENEFICIS D'UNES REPRESENTACIONS TEATRALS.

La secció teatral de la Fraternitat Republicana, ha efectuat ja dos festivals benèfics al Teatre del Poble, destinats a les milícies.

Heus ací el recaptat en ambdues representacions i que ja ha estat lliurat al nostre Comitè d'Ajut.

En la funció celebrada el dia 14 de setembre, es feren 900'35 ptes, i en la funció celebrada el dia 6 d'octubre, 829 pessetes.

L'ASSEMBLEA D'AVUI DE L'ART FABRIL I TÈXTIL DE LA C N T.

Com està anunciat, a dos quarts de deu d’aquesta nit, tindrà lloc al Teatre Alegria una important assemblea convocada pel Sindicat del Ram Fabril i Tèxtil (C. N. T.)

En l'ordre del dia hi ha varis assumptes a tractar. Entre ells, figura aquest de gran importància: "Projecte de regularització dels salaris tipus individual i familiar".


No hay comentarios: