viernes, 28 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 21 d’octubre de 1.936, pàg. 9

Constituïda la Junta de Seguretat local, composta per representacions de tots els partits polítics i sindicals de la ciutat, s’ha acordat:

Primer. ─ resten dissolts els Comitès de Defensa, Incautació i Ajut.

Segon. ─ La Junta de Seguretat funcionarà a l’antic edifici del Jutjat d’Instrucció, situat al Raval de Fermí Galan, 1.

Tercer. ─ La Junta de Seguretat local entendrà en tots aquells afers que pertanyien als antics comitès dissolts, o sigui: lliurament de passis, control de totes les subscripcions, donatius, festivals a profit de les víctimes del feixisme, Hospitals de Sang i Milícies del front de Guerra.

Aquesta Junta de Seguretat local espera dels ciutadans i del proletariat, que continuaran prestant llur entusiasta ajut als germans proletaris que lluiten als fronts de guerra contra la bàrbara agressió del feixisme, del clericalisme i dels militars traïdors.

El nen de nou anys Miquel Solan, domiciliat al carrer Pardo Bazán, 148, fou assistit al Dispensari d’unes ferides a la cama dreta, produïdes per un gos que el mossegà a la via pública.

La Comandància Municipal, assabentada del fet, ha ordenat la immediata recollida de l’animal, per tal de posar-lo en observació.

El company Rigol ha portat a Barcelona, al Consell de Belles Arts Aplicades de la Generalitat de Catalunya (C.N.T i U.G.T.), les obres dels artistes locals destinades a l’Exposició d’Art Català, a Paris, a profit de les víctimes del feixisme.

El nombre d’obres és d’unes quinze pintures i dues escultures.


No hay comentarios: