miércoles, 19 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 14 d’octubre de 1.936, pàg. 9

Han estat a Terrassa els membres de la Junta de Museus de la Generalitat de Catalunya senyors Pere Coromines, ex-conseller de Justícia, i Joaquim Folch i Torres.

S’han personat a la Casa Consistorial, on ja eren esperats pels elements de la Junta local de Museus i han complimentat les autoritats.

Sense perdre temps els senyors Coromines i Folch i Torres s’han traslladat a l’ex-torre Salvans, de la Barata. Els acompanyaven els consellers regidors senyors Petchamé i Puigdoménech, la Junta de Museus terrassenca, representants de la premsa i altres.

Arribats allà han visitat una per una totes les dependències de l’edifici que tantes belles obres d’art conté.

Els visitants s’han mostrat entusiasmats. Amb tot, el senyor Coromines ha indicat a la Junta local de Museus alguns mobles que desdiuen del conjunt artístic, a l’objecte que fossin suplerts per altres. Han estat objecte d’atenció els magnífics tapissos i les moltes obres de pintura de destacats artistes, disseminades per les parets de la casa. Les vitrines, que tan valuoses porcellanes i bibelots contenen, han estat detingudament admirades com també el mobiliari de les habitacions, menjador, sala d’espera, etc. etc.

Acabada aquesta visita, que durà cosa d’una hora, els visitants es personaren a les esglésies romàniques de Sant Pere i admiraren molt per alt les moltes obres que s’hi troben dipositades.

El senyor Coromines digué que les obres i objectes artístics recollits a Terrassa i comarca faran que el Museu sigui un dels més valuosos de Catalunya. També va dir que diversos dels objectes que es troben dipositats a les esglésies romàniques tenen un valor artístic d’importància.

El nen de quatre anys Manuel Díaz i Pérez, habitant a la Casa de Can Viver, de la línia dels ferrocarrils del Nord, va caure al seu domicili i es produí una ferida contusa a la cella dreta, de la qual fou assistit al Dispensari Mèdic.

A la casa núm. 74, del carrer del 19 de Juliol, on habita, va sofrir una caiguda Octavi Ibáñez, de 45 anys, casat. Va produir-se una ferida contusa al nas, que li fou curada al Centre Mèdic pel doctor de torn, a les tres de la tarda d’ahir.

També per haver sofert una caiguda, l’infant de 2 anys Francesc Segura, que viu al carrer de Blasco de Garay, 96, va rebre ahir assistència facultativa. Sofria una ferida contusa al llavi superior.

Fou inaugurada a la Rambla d’Egara, la magnífica tómbola organitzada pels agents de vigilància, Guàrdies d’assalt y guàrdia nacional republicana a profit dels Hospitals de Sang.

Durant tot el dia hi hagué una veritable gernació a retirar els premis corresponents als números de la tómbola, que al migdia quedaren totalment exhaurits.

L’èxit de la tómbola ha estat doncs, complet, i la quantitat recaptada ascendeix a set mil pessetes.


No hay comentarios: