jueves, 6 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 3 d’octubre de 1.936, pàg. 9


S’ha publicat la següent nota del Sindicat del Ram de la Construcció:

«Al pueblo en general de Tarrasa:

Sabéis que hace unos cuantos días que se tiró una hoja a la calle dando voz de que no pagasen los alquileres hasta la segunda orden; pues hoy damos ésta.

Desde hoy se podrán pagar los alquilares, por orden del Ramo de la Construcción, C.N.T, i U.G.T, ya que las dos organizaciones van de común acuerdo en esta magna obra que hemos emprendido.

Nota importante: Por no tener el sello de las dos organizaciones, en conjunto, este mes irán. Los recibos avalados por el sello de la C.N.T. Que no se pague ningún recibo que vaya sin el sello que más arriba mencionamos.»

Confeccionat el Padró de cèdules personals corresponent a enguany, resta de manifest al públic, per un termini de quinze dies al Negociat Municipal d’Arbitris, per tal que durant l’indicat període i cinc dies més, els interessats puguin fer les reclamacions que creguin justes contra la classificació amb què figuren en l’al·ludit Padró de l’impost.

La ciutadana Josepa Güell, de 42 anys, casada, domiciliada al carrer de l’Era, 49, mentre feia el sopar a la cuina de casa seva va tenir la mala sort de caure-li als peus un pot d’aigua bullent, que li causà cremades de segon grau al peu esquerre.

Va personar-se al Dispensari, on el doctor Claveria li practicà la primera cura.

Joana Folch, noia de 18 anys, domiciliada al Passatge Comerma, número 32, fou víctima d’un sensible accident. En baixar precipitadament del autobús, al carrer de la Societat, quan el vehicle encara no estava del tot parat, tingué la desgràcia de caure i fracturar-se la clavícula dreta.

Un cotxe dels requisats la portà al Centre Mèdic, on fou convenientment assistida pel doctor de torn.

Un cotxe de milicians portà al Dispensari Mèdic l’anciana de 72 anys Carme Isern, vídua, domiciliada al Carreró de Can Aurell, sense número, la qual sofria una forta contusió a l’espatlla esquerra, que li fou curada pel doctor Maturana, qui es trobava de torn.

Segons manifestà l’accidentada, mentre es trobava davant la Cuina Popular esperant el dinar, un camió que a tota velocitat passava pel carrer del Nord li donà un fort cop a l’espatlla, que la feu topar contra la paret i la lesionà.

Al Dispensari fou curat, d’una ferida infectada al dit anular de la mà dreta, Pau Gener i Gargalló, de 25 anys, casat, habitant al carrer de l’Agricultura, 23. El doctor de guàrdia que l’assistí també li donà una injecció antitetànica, com a mesura preventiva.

També rebé assistència facultativa en l’al·ludit establiment el jove de 19 anys Pere Borràs, que viu al carrer de Viveret, 5, per sofrir una congestió al vèrtex dret.

A conseqüència d’una caiguda que sofrí a la via pública, fou curat al Dispensari, Lluís Subirana i Soler, de 33 anys, casat, amb domicili al carrer de Viveret, 176, el qual sofria la fractura de la clavícula esquerra resultat de la dita caiguda.

No hay comentarios: