jueves, 27 de agosto de 2020

L’Acció, dimecres 21 d’octubre de 1.936 pàg. 2

LA MOBILITZACIÓ GENERAL DE LA NOSTRA CIUTAT EN MARXA.

Els treballs de la mobilització general, en allò que fa referència a la nostra ciutat, continuen portant-se a terme amb tota normalitat i amb gran rapidesa.

Actualment continua el repartiment de targes, les quals una vegada plenes son portades al Departament de Guerra, pels mateixos mobilitzats.

En diverses oficines del nostre Ajuntament es treballa activament, extraient del Padró d’Habitants tots aquells ciutadans compresos en la mobilització.

Hom calcula que una vegada acabada la mobilització, a Terrassa seran aproximadament uns 6.500 els ciutadans compresos en el decret.

Aquest mati lis començat el reconeixement dels ciutadans que es consideren inútils totals, i per tant exclosos de la mobilització.

El reconeixement dels inútils el porta a terme el metge Maturana, al Dispensari Mèdic, de 12 a 2 del matí.

EL NOU LOCAL DEL JUTJAT D'INSTRUCCIÓ.

El Jutjat d'Instrucció de la nostra ciutat ha estat traslladat a la casa número 4 del carrer del Teatre.

A aital efecte, s'han inicial allà els treballs preparatoris per a la instal·lació de les noves oficines, les quals degut a la grandiositat del local, funcionaran amb molta més amplitud que en el lloc on fins ara havien estat.

Podria molt ben ésser que en aquest edifici també hi fos instal·lat el Jutjat Municipal.

EL LOCAL DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL D'AGRICULTURA.

La Conselleria Municipal d'Agricultura, del nou Consell Municipal, ha estat instal·lada al carrer Milícies Catalanes, 36, En aquest nou i ampli local, la conselleria de referència hi rep diàriament el públic, fins a les vuit del vespre.

UN BELL FESTIVAL DE MÚSICA A LA SOCIETAT CORAL «ELS AMICS».

Gran Concert per a dissabte, dia 24, a les 10 de la nit a profit dels Hospitals de Sang.

Hi prendran part el cor de l’entitat, de la mateixa, la rondalla del Centre Aragonès i es desgranaran una sèrie de cançons per reputats cantaires (duos, tercets i solos). Sota la direcció artística dels mestres, J, Malgosa, J. Montaña i A. Torras.

ASSEMBLEA SINDICAL.

Els sindicals C. N, T. i U. G. T, del ram de la fusta, demà a dos quarts de deu de la vetlla, celebraran una assemblea general en el local «Cor dels Amics», baix el següent ordre del dia.

Primer- Discussió de I ‘assumpte encarregats.

Segon- Nomenament dels caps tècnics del ram de la fusta.

Tercer- Assumpte Vacances.

Quart- Discussió dels assumptes dels comitès de control de taller.

I Quint- Assumptes generals.

NOTA DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Per evitar una sèrie d'abusos que es venen succeint continuadament amb alguns agents de l'autoritat de Barcelona que es creuen amb el dret de venir a Terrassa a fer compres sense el degut permís d'aquesta Conselleria, es prega a totes les guàrdies milicianes destacades a les estacions d’aquesta localitat el compliment de les ordres dimanades d'aquesta Conselleria Municipal de Proveïments referents a no deixar sortir cap article de manutenció.

Tots els articles que siguin intervinguts per aquest motiu, seran distribuïts entre l’Hospital i l’Asil.


No hay comentarios: