viernes, 21 de agosto de 2020

El Dia, edició divendres 16 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

AVUI HAN COMENÇAT A CIRCULAR ELS NOUS BITLLETS.

Avui, han començat a circular els primers “Certificats plata” de 5 i de 10 ptes., d’acord amb les disposicions del Ram Fabril i Tèxtil (C. N. T.), del Govern i del Banc d'Espanya.

A Terrassa hi ha ja alguns exemplars del nou paper moneda que provisionalment substitueixen els "duros", en espera de la encunyació.

Això vindrà a resoldre d’una vegada l'enutjós problema dels “sevillanos".

LA JUNTA DE SEGURETAT.

Ahir, quedà constituïda aquesta Junta, que en el successiu s'encarrega de la defensa, policia, ajut milícies, etc., funcions que ara distribuïdes en els diversos comitès.

S'hi troben representats tots els partits de la localitat en la proporció que esmentàvem en la nostra edició d’ahir.

ES PROBABLE QUE TRES CONSELLERIES QUEDIN INSTAL·LADES A L'EX-EDIFICI DE L'INSTITUT INDUSTRIAL.

Segons informes que posseïm, és gairebé segur que les Conselleries de Proveïments, Economia i Finances i Indústria, tan estretament lligades entre sí. quedaran instal·lades a l'ex-edifici de l’Institut Industrial.

La de Proveïments és probable que ocupi la dependència que actualment te la Cambra del Comerç. Amb tot, sabem que el magatzem d’aquesta Conselleria romandrà al mateix lloc d'ara, o sigui als ex-magatzems de la fàbrica Corbera.

LA FUNCIO D'AVUI AL TEATRE DEL POBLE.

Com s'ha anunciat, avui a les deu de la nit, els aficionats teatrals de Fraternitat Republicana donaran una bona vetllada al Teatre del Poble, a benefici de les Milícies Antifeixistes. Representaran el còmic diàleg "Jugant a casats" i l'obra en tres actes "Les delícies de la llar".

EL FESTIVAL DE DIUMENGE PRO HOSPITALS AL CAMP DEL TERRASSA.

Es troben ultimats els preparatius del festival que el vinent diumenge a la tarda, tindrà lloc al camp del Terrassa F. C. en benefici dels Hospitals de Sang.

Com ja és sabut, s'hi celebrarà un l'estival taurí—que serà el primer que es donarà a la nostra ciutat —i també una important cursa de cintes a la qual participaran els més destacats corredors terrassencs. Les cintes són confeccionades i cedides pel simpàtic i actiu Grup Femení que hi ha a l'Asil Busquets.

L'ordre del festival serà el següent: En primer terme la cursa de cintes i després l'organitzador de l'espectacle Llorenç García i Granero  lidiarà, banderillarà i amb l’estoc donarà mort a dos braus. El García anirà acompanyat de la corresponent quadrilla de banderillers.

El públic de Terrassa és pregat a assistir a aquest gran festival de fins purament altruistes.

ELS ARTICLES DE JOAN PEIRÓ.

Dintre pocs dies, serà posada a la venda una edició completa dels articles que el conegut militant obrer Joan Peiró, ha signat d'ençà          de moviment revolucionari i que tan d'interès i simpatia han despertat a tot Catalunya.

Aquest llibre, que constituirà un veritable i autèntic curs revolucionari, contindrà a més, diversos articles inèdits.

En conjunt, un compendi del pensament de Joan Peiró, una de les veus, que amb més coratge, valentia i sinceritat s'han sentit en aquestes hores greus. L'edició patrocinada pel diari "Llibertat', de Mataró. serà a benefici de les .Milícies Antifeixistes.

NOTA DE L'ESCOLA INDUSTRIAL:

Es posa en coneixement de tots aquells que desitgin cursar estudis en aquest centre, durant el curs 1936-37, que a partir del dia 15 i fins el 30 del corrent mes d’octubre, romandrà oberta la matrícula. A la Secretaria de l’Escola, de 10 a 12 del matí, es facilitaran els corresponents fulls d’Inscripció.

El curs començarà el dia primer de novembre.


No hay comentarios: