jueves, 13 de agosto de 2020

El Dia, edició divendres 9 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


AVÍS ALS TEIXIDORS “DRAPAIRES”.

Es recorda als teixidors denominats “drapaires” que demà, a les 10 del matí, tindrà lloc llur reunió setmanal a la Plaça de Verdaguer (casa Ubach).

EL FESTIVAL PRO-MILÍCIES ANTIFEIXISTES D’AQUESTA NIT.

Com que els assumptes a tractar són de viu interès, es prega molt encaridament l’assistència de tots els afectats.

AVÍS ALS INDUSTRIALS VAQUERS.

Els Sindicats de Vaquers de la C.N.T i U.G.T de comú acord recorden a tots els patrons vaquers de la nostra ciutat que diumenge, dia 11, fineix el termini concedit per efectuar la liquidació de les vacances obreres.

La Secretaria que efectua aquests cobraments està instal·lada en el Sindicat d’Obrers Vaquers (U.G.T), Milícies Catalanes, 48, i resta oberta tots els dies de 10 a 12 del matí.

DELEGAT DEL CONSELL DE PROVEÏMENTS.

El nostre compatrici i company del Comitè de Proveïments local. En Marti Bruno, ha estat designat per a exercir el càrrec de Delegat Regional dintre el Consell de Proveïments de Barcelona, del qual ja s’ha possessionat.

EL FESTIVAL PRO-MILÍCIES ANTIFEIXISTES D’AQUESTA NIT.

El Grup Germanor, a les deu d’aquesta nit celebrarà un festival al Teatre del Poble, a benefici de les Milícies Antifeixistes, Representarà “La Puntaire”, l’obra popularment coneguda.

Els artistes que actuaran aquesta nit, són els mateixos que formaven el conegut conjunt que va interpretar, amb èxit “El Senyor Feucat” fa unes setmanes.

Es segur que els organitzadors veuran correspost el seu esforç pel públic, que mai no deixa d’acudir al Teatre en festivals d’aquesta naturalesa.

EL FESTIVAL DELS AGENTS DE VIGILÀNCIA.

El Comitè d'Ajut ha rebut la quantitat de 1.607’59 pessetes, total de la recaptació efectuada en el festival celebrat abans d'ahir al Teatre Alegria a benefici de les Milícies Antifeixistes i Hospitals de sang, organitzat acuradament pels agents de vigilància, guàrdia d'assalt i nacional de la nostra ciutat.

La festa va aconseguir un merescut èxit. car el públic va respondre a la lloable iniciativa.

Participaren a la funció, la Banda Municipal i Rondalla del Centre Aragonès, a més dels guàrdies d'assalt locals que interpretaren molt bé "Covardies" i dels deSabadell que posaren en escena l'obra de caràcter social “Juan José".



 Els espectadors tributaren aplaudiments a tots ells.

LES SUBSCRIPCIONS PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME DELS SINDICATS DE LA U. G. T.

La Comissió Executiva de la Unió Local de Sindicats (U. G. T.). fa avinent a totes les organitzacions afectes a la seva disciplina que a partir d'aquesta data totes les subscripcions obertes quedaran centralitzades en una sola, controlada directament per l'Executiva, la qual lliurarà les quantitats al Comitè d'Ajut.

LA TÓMBOLA ORGANITZADA PELS GÀRDIES D’ASSALT.

Segurament diumenge serà instal·lada a la Rambla d'Egara la tómbola que els guàrdies d'assalt i agents de vigilància locals han organitzat a profit dels Hospitals de Sang.

Són molts els donatius que han rebut dels comerciants i industrials terrassencs, els quals es troben exposats als aparadors de les cases Vídua Serra Armengol i "El Blau".

TERRASSA A L'EXPOSICIÓ D'ARTISTES CATALANS A PARIS.

Com és sabut, està prompte a celebrar-se a la capital de la veïna República una important Exposició d'Artistes Catalans, el resultat de la qual és a profit de la causa antifeixista.

Encarregat el nostre estimat artista Josep Rigol de recollir les obres que els pintors, dibuixants i escultors de la nostra ciutat vulguin cedir per a la dita manifestació artística, es prega als interessats procurin efectuar-ho al local d'Amics de les Arts, abans del dia 15 de l’actual, que acaba el termini d'admissió.

Fora de desitjar que Terrassa estigués dignament representada en aquesta ocasió important per tols els conceptes.

MOSSEGAT PER UN CONILL.

A dos quarts de set d’ahir vespre, el ciutadà Sebastià Lozano, de 45 anys, casat habitant al carrer de Bartomeu Amat, sense número, va personar-se al Dispensari Mèdic, a l’objecte que li fossin curades unes ferides a la mà dreta, que li produí un conill, en mossegar-lo, quan l’anava a sacrificar.

ACCIDENT DE TREBALL.

A la casa on presta els seus serveis, va sofrir un accident de treball l'obrer Lluis Rodríguez, de 31 anys. amb domicili al carrer Primer de Maig, 205. Va fracturar-se la primera falange del dit anular de la mà dreta, lesió que li fou curada al Centre Mèdic pel facultatiu de guàrdia, a la tarda d'ahir.

RAM DE CONSTRUCCIÓ C. N. T. U. G. T.

Les Seccions de Pintors dels Sindicats de la Construcció de la C. N. T. i U. G. T., recorden als patrons pintors i a tots aquells que treballen pel seu compte, de l’obligació que tenen de presentar a la millor brevetat possible l'inventari de tot l'utillatge i material que posseeixen a la Secretaria de l'Associació d'Operaris Pintors (U. G. T.), Milícies Catalanes 48, de 6 a 8 del vespre.

No hay comentarios: