sábado, 22 de agosto de 2020

El Dia, edició dissabte 17 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

NOTA DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Per tal d’evitar una sèrie d’abusos que es venen succeint contínuament amb alguns agents de l’autoritat de Barcelona que es creuent amb el dret de venir a Terrassa a fer compres sense el degut permís d’aquesta Conselleria, es prega a totes les guàrdies milicianes destacades a les estacions d’aquesta localitat el compliment de les ordres dimanades d’aquesta Conselleria Municipal de Proveïments referents a no deixar sortir cap article de manutenció.

Tots els articles que siguin intervinguts per aquest motiu, seran distribuïts entre l’Hospital i l’Asil.

LA FUNCIÓ TEATRAL D’ANIT AL TEATRE DEL POBLE.

Un nou èxit aconseguí anit la Secció de Teatre de Fraternitat Republicana, en la vetllada teatral que es celebrarà al Teatre del Poble, a benefici de les Milícies Antifeixistes. Integraven el programa d’aquest festival, el xistós diàleg “Jugat a casats” i l’obra en tres actes “Les delícies de la llar”, interpretada d’una forma perfecta pels amateurs artistes.

Com té acostumat, en actes d’aquesta naturalesa, el públic terrassenc omplí el Teatre, que presentava un bon aspecte.

El total recaptat en aquest festival, ascendeix a una quantitat bastant crescuda, que ha estat lliurada al Comitè d'Ajut per la comissió organitzadora del mateix.

L’EXPOSICIÓ DE PARÍS.

Avui, el company Rigol ha portat a Barcelona, al Consell de Belles Arts i Arts Aplicades de la Generalitat de Catalunya (C. N. T i U. G. T.) les obres dels artistes locals destinades a l’Exposició d’Art Català a Paris a profit de les víctimes del feixisme.

El nombre d’obres es d’unes quinze pintures i dues escultures.

INSTITUT ELEMENTAL DE SEGON ENSENYAMENT.

Atenent a les moltes peticions d'informació que s'adrecen a aquesta redacció, hem de comunicar que ara com ara no hi ha avís de començament del curs de 1936-37.

Oportunament ho comunicarem als nostres lectors, quan la disposició sigui dictada.

MOSSEGAT PER UN GOS.

El nen de 9 anys, Miguel Solan, domiciliat al carrer Pardo Bazán, 148, ahir a les quatre de la tarda va ésser assistit al Dispensari d’unes ferides a la cama dreta, que li va produir un gos, en mossegar-lo a la via pública.

La Comandància Municipal, assabentada del fet, ha ordenat la immediata recollida de l’animal per a posar-lo en observació.

MOBLES LLIURATS A L’HOSPITAL.

La dissolta Penya Canyameres ha fet donatiu a l'Hospital del mobiliari que posseïa, consistent en 26 sillons; 6 tauletes, coixins i altres varis objectes.

El Comitè d’Ajut els dona públicament les gràcies.

ACCIDENT.

A dos quarts de nou d’aquest matí, el ciutadà de 37 anys, Lluis Valverde, habitant al carrer Ample 114, mentre es trobava treballant en els plans de Can Bonvilar li ha passat per sobre el peu esquerre un carretó de mà ple de sorra, que conduïa un seu amic, lesionant-lo.

Un cotxe l’ha transportat al Centre Mèdic, on ha estat assistit pel doctor de guàrdia. Practicada la primera cura, l’accidentat ha passat al seu domicili.


No hay comentarios: