domingo, 9 de agosto de 2020

El Dia, edició dimarts 6 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


Nota important sobre la qüestió de les fleques.

D’acord l’Alcaldia amb les organitzacions obreres C.N.T i U.G.T., es fa avinent al públic en general que demà dia 6 d’octubre, i successius, elaboraran tres forns més per a millor proveir als consumidors, pregant, però, a aquests no es precipitin ni facin cues, puix que a part d’estar assegurat en absolut el proveïment de la població, es crea un pànic i un estat d’opinió que desdiu molt de la ciutadania dels terrassencs i que al mateix temps ajuden als agents contrarevolucionaris.

També es fa avinent que les expenedories, en lloc d’estar obertes de les 7 del matí a la 1 del migdia i de les 6 a les 8 de la tarda, estaran obertes de les 7 del matí a les 8 del vespre sense interrupció.

Terrassa, 5 d’octubre de 1.936.

Per la C.N.T., La Comissió; per la U.G.T. La Comissió.

LA COMMEMORACIÓ DEL 6 D'OCTUBRE.

Avui, amb motiu de la diada commemorativa del 6 d'octubre, han vacat les oficines municipals i altres de caràcter oficial dependents de la Generalitat.

També han onejat les banderes als edificis públics i entitats.

El nucli de terrassencs que s’ha desplaçat a Barcelona per tal d’assistir a la imponent manifestació celebrada aquest matí, ha estat important amb tot i ésser laborable el dia d’avui a Terrassa. Així, la nostra ciutat s’ha vist dignament representada en el gran acte d’afirmació antifeixista per nodrits contingents que s’han desplaçat a començ del matí a la capital. Hi ha anat representacions d’Esquerra Republicana, Secció Femenina d’E. R., Joventut d’Esquerra, Estat Català, Partit Catalanista Republicà, P.S.U.C., P.O.U.M., seccions de milicians i altres

ALS ALUMNES DE BATXILLERAT.

Recordem als pares dels alumnes de l’Institut Elemental que l'Acadèmia Social, Topete, 2 (cantonada al Passeig), amb motiu de la momentània suspensió de les classes, prepara els seus alumnes segons la marxa acadèmica de l'Institut.

Aquestes classes són donades pels Auxiliars de Lletres i Ciències de l'Institut Elemental.

Sota el control del C. E. N. U.

UNA REPRESENTACIÓ DE LA U. G. T. A LA MANIFESTACIÓ D'AVUI A BARCELONA.

Encara, que degut a la circumstància de considerar-se dia de treball no ha pogut preparar-se la representació que hauria tingut l'organització local dels Sindicats afectes a la Unió General de Treballadors, en la manifestació celebrada aquest matí a Barcelona per a commemorar les jornades heroiques d’Octubre, s’ha desplaçat una comissió que portava la representació de la Unió Local de Sindicats Obrers (U.G.T.).

DISPOSICIÓ DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Per tal d'evitar la possible desfeta i total desaparició de la nostra ramaderia, és precís que d’una manera rigorosa es doni compliment a les ordres següents, les quals s’hauran de complir en absolut.

Primera. En el partit professional de caps ramaders no es podrà requisar cap vaca jove i en producció, que no passi dels cinc anys d'edat, com tampoc no és deixarà sacrificar cap vedella de classe, que pugui dedicar-se a la cria.

Segona. Es tindrà cura que cap boví que sigui registrat pel Control Lleter, i cap animal que pertanyi a una genealogia prèviament fixada per a la bona producció, sigui requisat per anar a l'Escorxador.

Tercera. No es deixarà sacrificar les ovelles de cria del país i que encara tinguin senyals, o sigui que no passin de 5 anys. No es permetrà el sacrifici dels xais ni dels cabrits que no facin 12 quilos en canal.

Quarta. Tampoc no es podrà sacrificar cap vedell que no passi dels 100 quilos en canal o de 200 quilos en brut.

Cinquena. S'autoritzarà la matança de les vedelles estèrils o de les ovelles passives.

Si no es complissin aquestes disposicions. la ciutat restaria immediatament sense llet i després sense carn.

Les contravencions seran objecte de greus sancions i els Comitès locals Antifeixistes vindran obligats a fer-les complir. Els al·ludits Comitès, donaran als interessats les facilitats que calguin per al compliment d'aquest deure social i patriòtic.

Es prega als veterinaris i encarregats de la vigilància de l'Escorxador, que atenguin degudament les esmentades disposicions. Les infraccions queden sota la responsabilitat del Cos de Veterinaris d'aquesta localitat.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Es prega a tots els venedors de cigrons i mongetes cuites que, el mes prompte possible, es presentin a les Oficines del dit Comitè per tal de fer la declaració jurada ben exacta de les existències que tinguin en dipòsit.

Els que ocultin el total veritable, seran sancionats pel Comitè de Proveïments.

LA FUNCIÓ TEATRAL DE DEMÀ, A BENEFICI DE LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES.

Està ultimada l'organització de la vetllada teatral que demà a la nit tindrà lloc al Teatre Alegria, iniciativa dels agents de vigilància., guàrdia d'assalt i nacional de Terrassa, a benefici, de les Milícies Antifeixistes i Hospitals de Sang.

Seran representades les obres "Juan José" i "Cobardías". La primera serà posada; en escena pels guàrdies d'assalt sabadellencs i la segona serà interpretada pels de la nostra ciutat.

La vetllada serà un èxit, puix que ja es troben venudes la totalitat de llotges del teatre.
Diumenge, tindrà lloc el sorteig dels objectes de la tómbola que els organitzadors d'aquest festival instal·laran a la Rambla d'Egara.

MITING AL LOCAL DE LA C. N. T.

Organitzat per les Joventuts Llibertàries locals, a les nou d'aquesta nit tindrà lloc un míting al local de la C. N: T. Hi parlarà Joan Higuera, el qual versarà sobre. 'La situació actual a Espanya"  i també Josep Buenacasa el qual exposarà aquest tema: "Els Sindicats Obrers i la reconstrucció social".

No hay comentarios: