lunes, 10 de agosto de 2020

El Dia, edició dimecres 7 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


Les fleques funcionen com abans.

Per acord de les organitzacions sindicals C.N.T i U.G.T., avui han tornat a funcionar com abans les fleques de la ciutat. Per aquest motiu, no s’han format cues davant els establiments i Terrassa ha presentat el seu aspecte normal que, durant dos dies, s’havia vist alterat per aquell concepte.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS :: LA MANCA DE PA A LES FLEQUES.

No donem la culpa a les organitzacions Sindicals que en un moment d’entusiasme unànime, que el poble sent anar a la col·lectivització de totes les Indústries. Aquesta que és la més important i la de més necessitat i envergadura, perquè del pa de cada dia es tracta, no te res d’estrany que hàgim hagut de veure el vergonyós espectacle, dos dies seguits, de les interminables cues de gent, a dotzenes davant de les fleques hores i més hores esperant els foques el torn per a poder posseir un quilo del tan saborós fruit, mentre que després de tres o quatre hores d’esperar unes quantes hores més, fins que en tornessin a portar dels forns de producció.

Causes que han produït aquest estat d'alarma que el poble s'ha sentit ferit en el seu amor propi perquè no havia estat vist a la nostra ciutat des de la falta de tabac; causes, com diem, segurament no les trobaríem en les organitzacions sindicals, sinó que potser les trobaríem en una falsa declaració dels sacs de farina que alguns patrons han donat de menys a la Comissió encarregada d'aquesta missió i que ella ha cregut de bona fe, recorda aquest Comitè, haver fet present en una entrevista que tingué amb una Comissió obrera del ram, que el consum diari de la ciutat no creia que fos de 125 o 130 sacs com ella suposava, sinó que gairebé asseguràvem que la producció diària era d’alguns 150 sacs. Això ha fet que en quasi tota la seva extensió es produís el fenomen que faltés pa a Terrassa, mancant només que com a mínim 20 sacs cada dia, que equival a faltar 2.400 quilos de pa que són els que han d’haver faltat cada dia. Aquests són els que han d’haver faltat cada dia. Aquests són els efectes que suposem que ha produït el fet de no haver declarat els sacs que cada patró consumia al dia. No creurem que els patrons tinguéssim la intenció de fer fracassar tan magna obra com es la col·lectivització d’una industria tan important.

Desitgem, de veritat, no passi més i s’acabi aquest greu mal, quan abans millor. Això no s’ha produït pas en aquests moments per manca de farina, puix que el Comitè de Proveïments tenia més de 900 sacs al magatzem disponibles per a aquesta industria i tots a la seva disposició. Cal recalcar, doncs, que això no ha estat més que un error de càlcul.

AVÍS ALS MILICIANS DE LA COMPANYIA MAURIN.

Tots els inscrits a la Companyia Maurin, han de presentar-ne demà, dijous, a les 7 del vespre, a l’estatge del PARTIT OBRER D’UNIFICACIÓ MARXISTA, per tal d’indicar-los-hi l’hora de sortida per anar al FRONT.

PROXIM FESTIVAL A PROFIT DELS H0SPITALS DE SANG.

En el camp del Terrassa F. C. el vinent dia 18 del corrent s'hi celebrarà un gran festival taurí i també una cursa de cintes, en la qual participaran els ciclistes més destacats de la nostra ciutat. El festival serà a benefici dels Hospitals de sang.

Sabem que en el torejament i mort de dos toros, es presentarà al públic el milicià Llorenç Garcia i Granero que gaudeix de moltes simpaties entre nosaltres.

Segurament que l'al·licient d’aquest festeig nou a Terrassa, i el fi altruista a què està destinat el festival, farà; que el públic hi acudeixi en grosses proporcions.

ROBATORI D'UN CARRETÓ.

El jove de 19 anys, Joan Escursell i Clotet, domiciliat al carrer 1er de Maig, 39, ahir va presentar una denúncia al Jutjat d'Instrucció, contra uns desconeguts que li robaren un carretó que havia deixat a la Carretera de Rubí, en el lloc conegut per Can Guitart de la Riera.

Segons el denunciant el carretó li fou furtat mentre collia uns raïms que hi havia de carregar. El vehicle està valorat en unes 100 pessetes.

CAIGUDA.

D’una ferida contusa a la cama dreta, resultat d’una caiguda soferta a la via pública, el ciutadà Antoni Caballé, de 26 anys, habitant al carrer de Ramón Borrell, 40, va ésser assistit al Dispensari, a les set d’ahir al vespre.

No hay comentarios: