viernes, 2 de julio de 2021

El Dia, edició de dissabte 12 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

ACORD IMPORTANT.

La Comissió Permanent del Consell Municipal de la ciutat de Terrassa, en sessió ordinària de primera convocatòria celebrada el proppassat dimecres, dia 9 del mes que som, entre altres acords, adoptà el següent:

Ratificar l’acord de la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda, referent a la subsistent obligació, per part de les entitats polítiques i sindicals i de totes les Empreses Col·lectivitzades, que en l'actiu de les mateixes no figuri la partida corresponent al valor de l'immoble per elles ocupat, procedent aquest d'abans del 19 de juliol proppassat, d'abonar a la Comissió encarregada a aquesta ciutat de l'Administració i Control de la Propietat Urbana, l'import dels respectius lloguers, de conformitat amb el decret de la Generalitat de Catalunya de data 22 del proppassat mes de març, que regida el funcionament de la Comissió especial esmentada; condicionant aital acord en quant respecta a les organitzacions polítiques i sindicals, en el sentit de què respectant allò establert de comú acord en el primitiu Comitè d'Enllaç Antifeixista, els partits polítics integrants del Front Antifeixista, podran continuar ocupant cadascun una finca urbana sense satisfer cap lloguer per la mateixa, si bé essent del seu càrrec les despeses per contribució urbana, arbitris municipals, serveis, conservació, etc., i que per tots els altres edificis o locals que ocupin deuran pagar el lloguer corresponent i quant a les organitzacions sindicals, en atenció a les seves majors necessitats donats els seus peculiars fins i el gran nombre d'afiliats amb què compten, que pel Comitè d'Enllaç de les mateixes amb un sentit de responsabilitat i d'acord amb la Comissió d'Obres i Vivenda, es determini en raó a les seves respectives necessitats i circumstàncies, el nombre de locals de què podran disposar sense obligació de pagament del corresponent lloguer, encara que corrent també al seu càrrec les despeses abans indicades.

El que es posa a general coneixement de les organitzacions polítiques i sindicals, a les quals pugui afectar, així com les Empreses Col·lectivitzades i entitats particulars.

Terrassa, a 11 de juny del 1937.

EI President del Consell Municipal. JAUME FIGUERES.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic que dilluns dia 14 de juny es vendrà sabó als posseïdors dels carnets números 6.501 al 7.000 en l'establiment d'Andreu Canela, Serrano, 37. Hom presentarà el carnet de racionament lliurant el tiquet del sabó corresponent al dia 14 de juny.

Fins a quatre familiars mig quilo i de cinc a més familiars un quilo.

FESTIVAL A PROFIT DE LES VÍCTIMES DE LA GUERRA.

Assistiu al gran festival que organitzat pel Grup Excursionista Egara, Grup Germanor, Centre Aragonès i Joventut Terrassenca, tindrà lloc el proper dimecres, dia 16 del corrent, a les 9 de la vetlla, al Cinema Alegria a profit de la Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra.

Assistiu a aquest festival, col·laboreu a la lluita que aquests companys han sostingut contra el feixisme. Per solidaritat als companys Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra d'aquesta ciutat, assistiu-hi!.

CURS DE REEDUCACIÓ PER A: MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA.

La Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra, posa a coneixement de tots els Mutilats, Ferits i Malalts, que té oberta la inscripció d'un curset de reeducació, el qual començarà el proper dia 1 de Juliol, de 11 a 12 del matí i de 6 a 7 de la tarda.

El curset es farà a l'Acadèmia Fuster i l'import de la matrícula serà gratuït, corrent totes les despeses a compte d'aquesta Federació. Mutilats. Ferits i Malalts de Guerra. Reeduqueu-vos!.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Nativitat Gonzalez, de 37 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Miquel Soler, 47, la qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida al dors de la mà dreta.

Valerià Sanleandro, de 3 anys, presentava ferides a la cara per mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Pitàgoras, 64.

De resultes d'haver intentat suïcidar-se, ha estat assistit al nostre Dispensari el ciutadà Joan Ramos, el qual presentava una ferida al coll interessant la laringe. Ha passat al seu domicili. Concepció Arenal 132.

L’INCENDI D’AQUESTA TARDA.

A les dues aproximadament d’aquesta tarda, s'ha declarat un incendi a la fàbrica de la casa Fontanals E. C. situada al vapor Gran.

Els bombers han sufocat l’incendi, després de dues hores de treballs. Es creu que ha estat produït, per uns filots que hi havia prop de la secció de telers petits. Les destrosses no són de molta consideració, car els bombers han impedit que la flamarada s’estengués per la quadra mencionada.

Aquest petit sinistre, ha motivat que primeres hores de la tarda hagin sonat les sirenes d'alarma de la ciutat, les quals, han donat els tocs característics en aquests casos.

S’HAN DISSOLT LES PATRULLES DE CONTROL DE LA NOSTRA CIUTAT.

En virtut del decret del Govern de la Generalitat de Catalunya referent a la dissolució de les patrulles de control, es fa públic per a coneixement de tots els ciutadans, que el President del Consell Municipal en funcions de delegat d'Ordre Públic, ahir va portar a terme la presa de possessió del local que fins ara ocupaven les esmentades patrulles donant-les definitivament per dissoltes en compliment del decret de referència.

LA REPRESENTACIÓ D'AHIR, DE "MARINA".

Tal com va anunciar-se, ahir tingué lloc al Teatre del Poble la representació de "Marina", a càrrec de Lázaro i altres valors del cant. La manca d'espai no ens permet avui publicar el comentari que el nostre redactor teatral R. M. ens; ha tramès, cosa que farem en la propera edició.

EXTRAORDINARI FESTIVAL DE MÚSICA DE JAZZ, ORGANITZAT PER "AMICS DE LES ARTS".

Per a un dels darrers dies del corrent mes, "Amics de les Arts" anuncia la celebració d'un extraordinari festival de música de jazz, tal vegada el més important que s'haurà organitzat dintre el gènere, tota vegada que si les gestions de la Junta d'aquella entitat aconsegueixen el bon resultat que s'espera, diversos conjunts col·laboraran en aquesta festa que tindrà un caire netament benèfic.

"Amics de les Arts", que en tots els temps tant s'ha acreditat per la presentació de valors destacats en el camp artístic, en oferir per primera vegada des del saló de la seva entitat, una manifestació de música sincopada, procurarà igualment presentar grans valors a fi que aquest estil musical pugui ésser ofert amb les màximes garanties de fidel interpretació.

En properes edicions anirem donant més detalls d'aquest festival.

No hay comentarios: