jueves, 8 de julio de 2021

Vida Nueva, edición del miércoles, 16 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

LA HORA DE VERANO

Hoy a media noche, nuestros relojes serán adelantados a todos una hora.

Era muy conveniente tomar esta determinación, que ha de beneficiar a la economía. Son muchas las naciones en las quo rige, también en España ya había sido adoptada en otros tiempos y dejó de serlo, desde hace algunos años, a pesar de que cada año, había sido muy solicitado por corporaciones económicas, esportivas, etc.

Muchas cosas, quizá contribuían a que en años anteriores no se pusiera en práctica tal medida, pero la principal, era la existencia de las grandes empresas de gas y electricidad, que les perjudicaba sus intereses, y quo no regateaban ningún obsequio, para quienes de ellos dependía tal disposición.

La transformación porque ha pasado nuestro país ha tenido la virtud, de que en el presente año, no hubiera obstáculos para que se realizara.

AVUI, REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres, a les 10 del vespre.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Comptes d'Obres i Vivenda.

e) Comptes de Serveis Públics.

f) Llistes de jornals.

g) Dictamen relatiu a la remuneració del Professor encarregat de la direcció dels cursos de llengua russa,

h) Comptes de Cultura.

i) Comptes d'Assistència Social,

j) Dictamen proposant el lliurament de determinada quantitat destinada al pagament de factures del Casal de l'Infant-Busquets.

k) Comptes de Proveïments.

l) Dictamen proposant el canvi de nom de dos llocs de venda del Mercadal de la Independència.

m) Id. Proposant el canvi de venda de queviures a la taula número 3 de la sucursal de Mercadals.

n) Comptes de Finances.

o) Aprovació del Padró sobre desguassos a la via pública corresponent a l’exercici 1937.

p) Aprovació del Padró per a l’exacció del segell municipal sobre determinats anuncis.

q) Proposicions i

r) Precs i preguntes.

NOTA DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

“Havent estat desautoritzada per l’Organització Cooperativista local, la Sucursal núm. 2 d'aquesta Unió de Cooperadors. i en espera del fall de la Comarcal i Regional, assabentem a tots els companys que no vulguin fer causa comú amb l'actitud d’aquella Sucursal, amb les corresponents sancions; que se'ls puguin imposar que perjudicarien a un nucli que no està d'acord amb aquell equívoc procedir, i vulguin tramitar transitòriament el traspàs a la Sucursal autoritzada, es serveixin passar per les nostres Oficines, Creu, 20. on se'ls orientarà degudament.

Així mateix s’assabenta a tots els comerciants que proveeixen a la Unió de Cooperadors, que aquesta no respon de cap operació que no vagi avalada amb el segell de la Central.

Vostres i de la causa.

El C. E. de la U. de C.

NOTA DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

La Junta dc Defenia Passiva Organitzada, recomana a totes les indústries que adquireixin un estoig Z. el qual conté les pomades Oftalmo-Rino-Derma Z per a casos dc gasejament, L'import d'aquest estoig és per al públic de 4’50 pessetes, però a les indústries de guerra se’ls facturarà a 2’40 pessetes, mitjançant un volant lliurat pel doctor Gros, cap de la Defensa Passiva del Consell de Sanitat de Guerra de Barcelona i demanant dispensa del segell.

AVISO DE MEDICA POPULAR.

Se comunica a todos los asociados que deseen visitar el nuevo local, que pueden hacerlo todos los sábados de 10 a 12, horas en que no funciona ningún consultorio por lo que se facilita el trabajo de los facultativos.

NOMENAMENT DE CAPS TÈCNICS DE SECCIÓ.

En la darrera reunió celebrada per la Junta de Defensa Passiva Organitzada de la nostra ciutat i a l'objecte de facilitar en cas necessari la tasca del personal que depèn de la mateixa, es va prendre l'acord de nomenar Caps Tècnics de .Secció els següents companys:

A.—AMBULÀNCIES I EVACUACIONS. a càrrec de la Creu Roja i "Boy-Scouts".

Caps: Rafael Salvador i Antoni Mestres,

B. — EQUIPS DE SOCORS integrat per individus del cos de Bombers i de les Brigades .Municipals, els quals tindran cura dels serveis de salvament i d'enrunament.

Caps: Lluís Sapés. i Melcior Vinyals.

C. Serveis —Z— per al cas d'atac a la població civil amb gasos de guerra:

Caps; .Manuel Allué, Carles Tarrés i Salvador Vallès, metges i farmacèutic, respectivament, de la Creu Roja,

DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

En la darrera reunió celebrada en el dia d'ahir per la Junta de Defensa Passiva Organitzada, el Secretari company N'Isidre Torrella donà lectura a una extensa i documentada memòria deis treballs realitzats fins ara per l'esmentada Junta en relació a la defensa dels ciutadans terrassencs en el cas que fossin objecte d'una agressió aèria per part de l’aviació facciosa.

En la impossibilitat de detallar punt per punt la tasca realitzada pels membres de l’esmentada Junta, donarem als nostres lectors una relació sintètica d'algunes de les seves actuacions en pro dels nostres conciutadans ja que bona part d'elles no poden fer-se del domini públic trobant-nos en estat de Guerra i enfront d'un enemic astut que fa els impossibles per a informar-se de les mesures de protecció ciutadana que es prenen a la reraguarda.

S'han establert per cas necessari quatre concentracions sanitàries en distints indrets adients de la ciutat, amb personal complet de metges, practicants, infermeres, camillers, per a atendre la població civil en el cas que es produeixin víctimes degudes al bombardeig.

S'han estructurat els serveis d'Ambulàncies i Evacuacions a càrrec de la Creu Roja i "Boy-Scouts”; equips de socors integrats per individus del Cos de Bombers i de les Brigades municipals i Dispensari “Z” per cas d'agressió aeri-química

A l'objecte que durant la nit no es puguin quedar sense enllumenat elèctric les distintes dependències quirúrgiques del Sanatori Mèdic i Hospital de Guerra, s'ha instal·lat un alternador per a produir fluid supletori amb destí als esmentats centres. Amb aquesta mesura no s'interromprà la lasca humanitària i d'assistència pública que als equips mèdics quirúrgics els incumbeix realitzar.

S'han fet públics dos bans amb instruccions generals per a la Població civil en cas de bombardeig i darrerament ha estat redactat pels tècnics municipals un full amb consells i gràfics per a defensar-se els veïns de les agressions aèries. Amb aquestes darreres instruccions s'han repartit a domicili pel Cos de Vigilants per a tenir la seguretat que han arribat a coneixement de tots els veïns.

S’ha estructurat un pla orgànic d’Evacuació estratègica de la població civil a base de cinc refugis capaços per a unes 13.000 persones, els quals obren en poder del Govern de la Generalitat per a la seva aprovació i permís d’execució immediata. Han estat invitats els Comitès d’indústria i els particulars per a construir refugis soterranis en determinats indrets de la ciutat amb la cooperació i assessorament del personal facultatiu del Municipi.

S’han posat a la disposició de tots els Consells d’Empresa i Controls de Fàbrica de la ciutat uns opuscles amb instruccions generals per a l’assistència immediata dels accidentats.

VIDA CULTURAL

ATENEO POPULAR "ESTUDIOS".

Se convoca a todos los socios de este Ateneo a la reunión extraordinaria que tendrá lugar el día 21. del actual a las 10 de la mañana.

ORDEN DEL DIA

a) Lectura del acta anterior

b) Nombramiento de la mesa de discusión.

c) Cuestión del conserje.

d) Informe de la petición hecha por las JJ. LL.

e) Informe de interés de la Comisión de Padres.

f) Asuntos generales.

Dada la importancia de los asuntos a tratar se ruega a los asociados no dejen de acudir.

Por la Junta.

EL SECRETARIO

No hay comentarios: