jueves, 8 de julio de 2021

Front, edició de dimecres, 16 Juny 1937, pàg. 2

 

Tal, tal i tal, provocadors

Les provocacions són una cosa ambigua. Cadascú les entén a la seva manera. I tant!. Però actualment, en els medís obrers de la nostra ciutat, hi ha unes provocacions determinades. Provocar és excitar a la lluita. Tendir a les divergències.

El nostre Partit, el P. O. U. M., ha estat provocat insistentment a tot arreu. A la nostra ciutat, hem estat provocats a la vista dels treballadors. Repetides vegades, La nostra serenitat, però, ha fet ressorgir la veritat. La massa obrera ha pogut constatar els fels. Ha vist el curs de les provocacions. Ha endevinat les intencions, I ha sabut opinar. Què ha opinat la classe treballadora? Tenim la convicció que ha valorat totes les actuacions. Ja n'hi ha prou.

Els fets, però, que no s'aturen per res, continuen. I sentim a parlar de noves provocacions. No fa en les qüestions sindicals. No ja en la premsa. Arreu, arreu.

La Unió de Cooperadors fa pública una nota que també parla de provocadors. Explica falles de respecte, agressions i dona els noms dels expulsats i sancionats.

La provocació, doncs, és una arma que moltes vegades l'esgrimeix qui més es vana de l'ordre I de la disciplina i qui més gala fa de la unitat abstracta.

B.

AQUESTA NIT RECORDEU-VOS D'ÀVANÇAR UNA HORA ELS RELLOTGES

D’acord amb les disposicions establertes oficialment, aquesta nit, a les onze serà avançada l’hora legal en 60 minuts.

Cal que tothom prengui les mesures necessàries a fi i efecte d’evitar-se molèsties i maldecaps.

RECOMANACIÓ DE  LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA A TOTES LES INDÚSTRIES

La Junta de Defensa Passiva Organitzada, recomana a totes les indústries que adquireixin un estoig Z el qual conté les pomades oftalmològiques Rimo Dermo Z per causes de gasejament.

L’import d’aquest estoig és per al públic de 4’50 ptes.; però a les indústries de guerra se’ls facturarà a 2’40 ptes. mitjançant un volant lliurat pel doctor Cros, cap de la Defensa Passiva del Consell de Sanitat de Guerra, de Barcelona, i demanant dispensa del segell.

NOMENAMENT DE CAPS TÈCNICS DE LA J. D. P. O.

En la darrera reunió celebrada per la Junta de Defensa Passiva Organitzada de la nostra ciutat i a l’objecte de facilitar en cas necessari la tasca del personal que depèn de la mateixa, es va prendre l’acord de nomenar Caps Tècnics de Secció als següents companys:

A Ambulàncies i Evacuacions a càrrec de la Creu Roja i Boy Scouts, Caps: Rafael Salvador i Antoni Mestres.

B Equips de socors integrat per individus del cos de bombers i de les Brigades Municipals els quals tindran cura dels serveis de salvament i d’enrunament. Caps: Lluís Sapés i Melcior Vinyals.

C Serveis Z per al cas d’atac a la població civil amb gasos de guerra. Caps: Manuel Allué, Carles Tarrés i Salvador Vallés, metges i farmacèutic respectivament de la Creu Roja.

CONVOCATÒRIA PER ALS AFILIATS AL CLUB D'ESCACS

La Junta Directiva del “Club Escacs Terrassa” convoca a tots els seus afiliats a l’Assemblea general ordinària que tindrà lloc el proper divendres, dia 18, a les deu de la vetlla, a l’estatge social, Milícies Catalanes, 56.

FESTIVAL BENÈFIC PER A DEMÀ DIJOUS

Per a demà dijous, a la nit, ha estat organitzat en el Saló Sevilla un festival a benefici de la “Casa de Repòs Cassanelles del Barrio” i a profit dels malalts i convalescents de guerra que hi estan recollits.

Juntament amb la Rondalla del “Centro Aragonés”, han ofert una desinteressada col·laboració destacats artistes del music-hall que efectuaran un conjunt de vetllada força estimable.

Es de creure que la finalitat benèfica d’aquest festival contribuirà a què aquest festival tingui un èxit falaguer.

ELS TREBALLADORS ES MANIFESTEN PER LA UNITAT SINDICAL

Reunits en Assemblea els treballadors de la casa Macias, Boix i Amat E. C., han acordat per unanimitat dirigir-se a les sindicals C.N.T, i U. G. T, demanant-los que no cessin en les gestions d’unificar els dos sindicats en un de sol, en benefici de la classe treballadora i creient al mateix temps que una vegada aconseguit això, s’haurà donat un pas de gegant per a l’esclafament del feixisme assassí.

CARTA OBERTA

Terrassa, 15 de juny del 1937.

Companys del periòdic FRONT:

Preguem la publicació en el vostre diari de la següent nota de la Unió de Cooperadors:

“Nota del C.E. de la U. de C.

Per acord del Consell executiu de Cooperadors de Terrassa, han estat expulsats de l’Organització Cooperativista Local i proposats per la conformitat de la Comarcal i Regional els individus que s’esmenten a continuació:

Heremies Busqué, per falta greu al respecte que mereix el company President de la F. De C. de C.

Joan Graells, per agressió al President de la F. De C. de C., i a un altre company, el que motivà un aldarull en l’Assemblea presidida per la Federació en el que hi intervingueren elements estranys convocats per aquest element provocador.

Francesc A. Graells, per negligència i immoralitat en el seu comès com a President de la Sucursal núm. 2.

Miquel Estapé, Jaume Comes, Joaquim Plana, Antoni Parera, Joan Bové i Leandre Ferrer, per negligència i immoralitat en el compliment del seu càrrec de directius de la Sucursal núm. 2.

Incapacitats temporalment per exercir càrrecs dintre l’Organització, els companys Josep Comes, Joan Invers i Cayo Arnau, per actuar de President i Secretaris respectivament en una Assemblea que estava desautoritzada per la Unió de Cooperadors.

La Unió de Cooperadors procurarà que aquestes sancions, de moment, no els atanyin com a cooperadors alguns de la Cooperativa Constructora dels “Amics”.

Vostres i de la causa.

Per A. del C. E. de la U. de C.

Francesc Oller.

PER A LA CONSTITUCIÓ DE LES JOVENTUTS COOPERATISTES

Es convida a tots els companys i companyes simpatitzants de les Joventuts Cooperatistes, a una reunió que per a organitzar la Secció de Terrassa tindrà lloc demà dijous, a dos quarts de deu del vespre a l’estatge de la Unió de Cooperadors, Francesc Catasús, 26 (Creu Gran).

No hay comentarios: