sábado, 10 de julio de 2021

L’Acció, edició dijous, 17 de Juny de 1.937, pàg. 1

 

Important nota del Consell Municipal ran dels fets tràgics d’anit.

Els que sotasignen, President del Consell Municipal i representants de les Minories Municipals de l'Esquerra Republicana de Catalunya. C.N.T., U.G.T., Unió de Rabassaires, i Acció Catalana reunits en caràcter urgent al despatx de la Presidència, del Consell Municipal junt amb altres Consellers de les mateixes minories per a tractar dels tràgics i condemnables feta d'aquesta nit, acorden:

Primer.—Condemnar enèrgicament l'egressió de què han estat víctimes per part d'un guàrdia de Seguretat i a les mateixes portes de l'Ajuntament els Consellers Regidors d'aquest Municipi, Miquel Boada i Francesc d'A. Graells de la qual agressió ha resultat greument ferit el primer i ha resultat també ferida de pronòstic reservat una veïna de la nostra Ciutat. I tenint en compte que l’esmentat company del Consell Municipal havia ja donat a conèixer la seva personalitat ran del fet anterior en què el mateix guàrdia de Seguretat havia disparat contra l'ex-vocal adjunt d'aquest Ajuntament en Joan Graells i Crous ocasionant-li la mort, el fet de l'agressió contra els citats Consellers-Regidors és de molta més gravetat.

Segon.—Esperar que els encarregats de fer justícia sabran ocupar el seu lloc, tal com reclamen les delicades hores presents per prestigiar així el règim i fer possible que el poble vegi els seus anhels satisfets.

Tercer.—Complaure's de la bona disposició del Delegat d'Ordre Públic del Govern de la República que ha tramés ràpidament força a Terrassa per tal de garantir l'ordre i amb el ferm propòsit— així manifestat pel Cap de la força ací desplaçada—de què es faci justícia per damunt de tot.

En lamentar les víctimes caigudes i en protestar dels fels ocorreguts bo i esperant plena JUSTICIA, no ho fem emportats per passions sinó pel contrari, amb l’anhel de palesar que tots els antifeixistes ens sentim units en les hores difícils i que desitgen vivament que ningú pugui impunement matar i ferir homes de provat antifeixisme creant abismes de sang entre els sectors que treballem junts en l'obra magna de fer de Terrassa una Ciutat digna de la Iluita que tots els homes lliures sostenim contra el feixisme invasor.

Terrassa, a dos quarts de cinc de la matinada del dia 17 de juny del 1937.

President del Consell Municipal, Jaume Figueres.

E.R. de C. M. Palet i Marti.

C.N.T., Enric Aldave.

U.G.T., Miquel Domingo.

Unió Rabassaires, Enric Torre.

Acció Catalana, Joan Monfort.

No hay comentarios: