domingo, 4 de julio de 2021

Vida Nueva, edición del lunes, 14 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

Matemáticas

Nosotros tenemos de los años un concepto muy distinto que muchos, consideramos que idénticas verdades puede decir un joven que un anciano, por lo tanto no creímos que los años sean garantía de aciertos.

Días atrás el periódico local «L'Acció» parecía hacer gala de sus años de existencia y contestando al colega «Front» se citaba en un párrafo, el número de ejemplares aparecidos de su diario.

Tal cifra nos invitó a las matemáticas, a decir verdad, nunca habíamos puesto atención al número que el colega ostentaba en sus páginas, pero de veras que nos sorprendió.

Por más números que nuestro lápiz hiciera y por más que prestáramos toda nuestra atención en ello, no pudimos deducir, de cuantos días se compone un año, ni cuantos años tiene un lustro, pura los redactores de «L'Acció», ya que no hallamos en su longevidad periodística, relación alguna, entre sus 19 años de existencia y sus 8.790 números publicados, contando naturalmente, que fue muchos años semanario y que diez años atrás publicaba el número 248, pocos duchos en resolver problemas, invitamos a los discípulos do Pitágoras a que nos den una solución adecuada.

DISSOLUCIÓ DE LA SOCIETAT DEMOCRÀTICA DE LA DEFENSA CIVIL.

"Amb aquesta circular ens plau comunicar-vos els acords presos en la reunió efectuada per aquesta entitat, el dia 23 de maig, a les 11 del matí el “Orfeó Terrassa".

Com saben en dita reunió es va tractar de la necessitat de continuar subsistint "La Societat Democràtica la Defensa Civil" o de la seva dissolució definitiva. I després d'una, ampla discussió, s’acordà per majoria de vots. Dissoldre-la per entendre que ja no responia als moments històrics que ens ha portat la insurrecció feixista,

A més, es va prendre en consideració la conveniència de nomenar una Comissió liquidadora dels fons que queden en caixa. Aquesta Comissió tindrà el comès de pagar a los famílies d'algun soci que es mori, l’enterrament tal com s'ha vingut fent fins el moment. Per tant, en el cas de defunció d'algun soci, ela familiars podran dirigir-se a qualsevol company de la Comissió liquidadora que pagarà mentre hi hagi pessetes. Els noms y adreces dels ciutadans de la Comissió són:

Ricard Domènec, carretera Rubí, 67: Baptista Querol, Galileu 28; Joan Navarro, Avinyó, 27: Espartacus Puig, Blasco de Garay, 140.

Existència en caixa, 1.318’79 pessetes. Deutors: el soci número 59. 400 i el soci número 60, 175'25 ptes.

PAGAMENT A LA CUINA POPULAR.

Es posa a coneixement de tots els qui posseeixen "vals" de la Cuina Popular dia 20 d'abril al 4 de maig que passin a liquidar-los. Han de presentar la factura i els corresponents rebuts.

IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

Fins demà, dia 15, han de liquidar-se les operacions corresponents al mes de maig. Les declaracions s'admeten en l'Oficina Recaptadora, Puignovell, núm. 13, en el moment de la presentació de les quals es procedirà a fer la liquidació del 2 %, lliurant-se l'oportú rebut justificatiu.

INCENDIO.

El sábado por la tarde cuando cerrábamos nuestra edición, se produjo un incendio en la fábrica Fontanals, cuyo origen fue el haberse encendido a causa del calor del sol, un montón de hilos sucios de los que los trabajadores utilizan para limpiar la maquinaria, propagándose el fuego, a una puerta de una de las cuadras de telares, a la que las llamas devastaron parte de ella.

Los bomberos rápidamente acudieron a la mencionada fábrica y tras grandes esfuerzos. lograron localizar el fuego, que gracias a sus trabajos no alcanzó las proporciones que se temían en los primeros momentos.

Acudieron también al lugar del siniestro, las autoridades, la Cruz Roja y la fuerza Pública, que guardaron el lugar, en evitación de que el público allá estacionado, entorpeciera la labor de los bomberos.

Por fortuna no hemos de lamentar ninguna víctima, las pérdidas ocasionadas salvo la opinión de los técnicos. parece que son alrededor de unas 100.000 pesetas.

REUNIÓN JJ. LL. (F.A.I.).

Se invita a lodos los compañeros de las juventudes libertarias del centro a la reunión que se celebrará .el martes día 15 del corriente en nuestro local social calle Topete.

Para la reorganización de las juventudes en dicha barriada. Con el siguiente orden del día:

ORDEN DEL DÍA

1.º Nombramiento de mesa de discusión.

2.º Nombramiento de Junta.

3.º Orientación a seguir.

4.º Asuntos generales.

Por la buena marcha de la organización se ruega no faltéis.

EL DELEGADO

AVISO DE MÉDICA POPULAR.

Se avisa a los asociados que a partir de hoy han quedado instaladas las oficinas, clínica y consultorios al nuevo domicilio social, Paseo de García Hernández. núm. 20.

LA JUNTA

UNA AMBULÀNCIA LOCAL SURT CAP EL FRONT.

Una matinada del dissabte passat, complint ordres de la superioritat, va sortir cap a Barcelona per reunir-se amb altres Ambulàncies i personal destinats al front en servei de Creu Roja, el cotxe Ambulància Ford i tres camillers de la Brigada del Comitè Local de la Creu Roja. els companys Antoni Pérez, conductor xofer, Alexandre Esteva i Santiago Vilalta.

Als innombrables sacrificis que porta a terme el personal de la Creu Roja hi hem d'afegir el d'aquests companys que, conscients dels sous deures envers la humanitat no han dubtat a prestar-se voluntàriament per a marxar amb l’ambulància d'aquesta ciutat a les ordres de la Creu Roja per a prestar el seu ajut als malalts i ferits en campanya.

Poble de Terrassa: Tingues en compte l'actuació noble. humana, incansable de la Creu Roja i no li neguis el suport moral i material, més ara que per estendre la seva humanitària missió al front, veu desmembrat el seu material sanitari trametent-hi una de les dues ambulàncies que posseeix, i els seus homes com sempre, no dubtem un instant quan es tracta d’ajudar al que ho necessita

La Creu Roja no pot desatendre més el servei de la població i pobles del districte per trasllat de malalts ferit etc., i amb motiu de possibles contingències. Necessita comptar amb material suficient i per tant, si fos possible cobrir la baixa de l’ambulància que ha hagut de marxar al front, seria quelcom d’admirable que el Comitè Local i tot el poble de Terrassa agrairà.

No hay comentarios: