domingo, 4 de julio de 2021

Vida Nueva, edición del martes, 15 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

Guarderías de niños

En Tarrasa por su composición industrial y por el importante contingente de mujeres que trabajan en las industrias, se hace indispensable la implantación de mayor número de guarderías, para que los hijos de las compañeras empleadas en ellas, pueden ser atendidos mientras sus madres trabajan Esta necesidad de la que algunas empresas no han dado cuenta, interesa que sea llevada a término lo más pronto posible.

Las oficinas del «Segell Pro Infancia», por medio de la prensa, se han ofrecido para incrementar esta idea. No es de extrañar su actitud, por las simpatías que la merece nuestra ciudad, que va a la cabeza de Cataluña en los resultados de las campañas del «Segell Pro Infancia» ya desde el primer año en que se fundó esta institución y que en la que finalizó recientemente, ha casi doblado la cantidad del primer año; esto prueba el amor y celo que nuestra localidad tiene para los niños.

Hagamos que pronto se instauren estas guarderías, en atención a las necesidades de nuestros descendientes y el descanso de nuestras  compañeras.

AVISO DE MÉDICA POPULAR.

Se comunica a todos los asociados que deseen visitar el nuevo local, que pueden hacerlo todos los sábados de 10 a 12, horas en que no funciona ningún consultorio por lo que se facilita el trabajo de los facultativos.

FACILITATS PER INSTAL·LAR GUARDERIES PER INFANTS A LES FÀBRIQUES.

Havent-se assabentat aquesta Institució que en algunes fàbriques es té el propòsit d'instal·lar-hi Guarderies pels infants de les obreres; el Segell Pro Infància posa a coneixement de tots els nuclis obrers que desitgin portar a terme aquesta elogiosa obra. que està a llur disposició per a facilitar-los desinteressadament el concurs de personal tècnic facultatiu i especialitzat pe| que fa referència a la instal·lació de les esmentades Guarderies, així com pel funcionament i cura de les mateixes, podent-se adreçar a les Oficines del Segell Pro Infància (Consell de Cent, 305. telèfon 24701).

Festival benèfic Pro mutilats

CIUTADANS:

El dimecres dia 10 de Juny tindrà lloc en el Teatre Alegria un magnífic festival a profit de la Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra, organitzat pel Grup Germanor, Grup Excursionista Egara, Centro Aragonés i Joventut Terrassenca. L'ordre del programa serà el següent:

1.r Ballets a càrrec de la S. C. Joventut Terrassenca.

2.n Rondalles i cant, a càrrec de la Rondalla i cantadors del Centre Aragonès.

3.r Teatre, posant-se en escena l'obra de N'Amadeu Aragay, "Terra Nostra" a càrrec del Grup Germanor i de la Secció Artística del Grup Excursionista Egara.

Cal que tots els terrassencs comprenguin el deure que tenen d'assistir a aquest festival ajudant així d'una manera eficaç i humana als que han sacrificat sense egoisme el seu pervindre i la seva salut, lluitant per la llibertat de tots nosaltres.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

Darrerament s’han registrat els següents accidents:

Salvador Beltran, de 16 anys d'edat i amb domicili al carrer de 1.er de Maig, 64, el qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, erosions i escoriacions al braç i avant-braç esquerra,

Vicenç Cortijo. de 21 anys, de resultes d'una caiguda ha estat curat dc ferides incisa contusa al llavi, nas, etc., xoc traumàtic i fractura de la clavícula dreta, Ha passat al seu domicili, Angel Guimerà, 80.

Manuel González, de 5 anys, a causa d'haver-lo atropellat una bicicleta, presentava forta contusió al braç dret. Ha estat traslladat al seu domicili, Colom, 248.

Pro unidad Sindical

Hemos de rogarle la inserción al diario que dignamente dirige la siguiente copia del comunicado que hemos transmitido a las Sindicales U.G.T. y C.N.T.

"Reunidos en Asamblea los trabajadores de la casa Macías Boix y Amat, E. C. han acordado por unanimidad dirigirse a los Sindicatos C.N.T. y U.G.T. pidiéndoles que no cesen en los trabajos de unificar en un solo sindicato toda la clase trabajadora, creyéndolo beneficioso para ella, al mismo tiempo que una vez conseguida dicha unión creemos se habrá dado un paso gigantesco para el total aplastamiento del fascismo asesino que es lo que todos deseamos".

Restan vuestros y de la causa antifascismo.

LOS TRABAJADORES DE LA CASA BOIX I AMAT. E. C.

DONATIUS.

L'Administrador del Sanatori Mèdic-Quirúrgic ha rebut els donatius que a continuació s'esmenten;

De la ciutadana, Ignàsia Bosch la quantitat d'una pesseta.

A més, dels obrers de la cuina d'aquest Sanatori la de 25 pessetes. Tot per ajudar l'Hospital d'aquesta ciutat.

A més en una festa que es celebrà a la Cooperativa de les Fonts, foren recaptades per al nostre establiment la quantitat de 100 pessetes. Fem públic el nostre agraïment.

L'HORA D'ESTIU :: NOTA DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL MUNICIPAL.

Publicat per Ordre de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, del 11 de l’actual, inserida al Diari Oficial del dia 13 següent, als efectes pertinents, el Decret de la Presidència del Consell de Ministres del Govern de la República de data 6 del mes que som, en virtut del qual es disposa que a partir del dia 10 dels corrents i a les 23 hores, sigui avançada l'hora legal en 60 minuts: aquesta Presidència donant compliment a aquesta superior disposició, fa avinent a tots els ciutadans l'exacta obligació a la mateixa, avançant tots els rellotges en 60 minuts, a partir de les 11 hores de la nit de demà dimecres, dia 16 de juny del 1937.

COMITÉ DE AYUDA

El Comitè d'Ajut a Madrid, no pot oblidar en aquests moments decisius els nostres germans d’Euskadi que sofreixen estoicament la urpada del feixisme internacional i a tal fi a decidit que l'ajut que ve prestant permanentment al poble de Madrid, sigui ampliat als heroics defensors de la llibertat basca.

A l’ensems per engrossir la subscripció oberta a profit d'aquests dos pobles màrtirs, ha organitzat un sorteig de 200 magnífics i valuosos objectes que per aquest fi han estat oferts.

No dubtem, doncs, que donant el caire de dit sorteig, tot Terrassa voldrà cooperar a la tasca que ens hem emprès per a facilitar reserves als que lluiten per defensar les nostres llibertats, adquirint participacions que han estat ja posades a la venda en totes les organitzacions i partits polítics integrants d'aquest Comitè i en l'estatge del mateix. Jaume Jover, 2, on es pot visitar l'exposició dels premis que integren dit sorteig.

Per Madrid i per Euskadi, ajudeu-nos.

COMITÈ D'AJUT PERMANENT A MADRID I EUSKADI

DONATIU.

El Sanatori Mèdic-Quirúrgic ha rebut el següent donatiu: Amb destí a la cuina d’aquest establiment la Col·lectivitat de rajolers ha fet lliurament de 12 quilos i mig de suero i 8 i mig d'oli.

L'Administrador fa públic el seu agraïment i desitja tingui aquest gest força imitadors.

ULLERES TROBADES.

A la Comandància Municipal tenen en dipòsit unes ulleres amb el corresponent estoig, trobades a !a via pública. Es lliuraran al qui acrediti ésser-ne posseïdor.

No hay comentarios: