martes, 13 de julio de 2021

Front, edició de divendres, 18 Juny 1937, pàg. 2

 

Expulsions

Abans d'ahir es feia pública l’expulsió del Sindicat de la Metal·lúrgia I Derivats de la U. G. T. de nou militants que mitjançant uns fulls "fastigosos" s'havien solidaritzat amb un "full Infame del Sindicat Metal·lúrgic de la C. N. T.". Consti que les paraules entre cometes, són textuals.

El fet, doncs, de l'expulsió, no es altre que el d'haver volgut opinar sobre determinats problemes de tipus sindical i econòmic que té plantejat el ram metal·lúrgic local. Malgrat tenir-hi un perfecte dret, malgrat poder fer ús de les atribucions que els estatuts confereixen als afiliats a opinar sobre les qüestions que tingut plantejades el Sindical, l’aixecar la veu, si no és per adherir-se al que facin o deixin de fer els dirigents per R. O. de la U. G. T.. és un terrible crim que es paga amb l'expulsió fulminant del Sindicat.

La dictadura sindical és un fet. No tan solament ens ho confirma el que s'expulsi de manera fulminant el que s’atreveix a opinar, sinó que per part dels organismes dirigents (Secretariat de Catalunya de la U. G. T.) es priva que es concloguin acords entre sindicals iguals de la C. N. T. i de la U.G.T. sense la conformitat de la respectiva Federació d'Indústria. Vet ací, que aquella unitat sindicat que tothom proclama, troba un nou impediment,

On anirem a parar? Què es pretén amb aquesta actuació sectària que .s'imprimeix a la U. G. T.? A la nostra ciutat s'ha volgut justificar el succeït, dient que els "elements del P. O. U. M. volien fer del sindicat un òrgan del Partit", i en canvi nosaltres sempre hem vist, i ningú més que nosaltres n'ha protestat, que el que pretén i ha aconseguit el P. S. U. C. a Catalunya, és posar la força de la U. G. T. a les seves ordres, per tal de poder millor imposar els seus plans de dominació polític

AUDICIÓ DE SARDANES

El Foment de la Sardana invita a tots els seus associats, a l'audició que es celebrarà demà dissabte a les deu de la vetlla, en el jardí de l'ex-Círcol Egarenc, carrer de Ramon Pont. en el qual en són col·laboradors.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident a l’esmentat Dispensari:

Amàlia Pastor, de 18 anys. d'edat, amb domicili al carrer de Cervantes, 113, la qual presentava ferides al colze dret i índex esquerre per caiguda al Parc Municipal.

AL POBLE DE TERRASSA

Treballadors tots

Trobant-se la Col·lectivitat d'Obrers Barbers amb dificultats per a sostenir-se per la situació en què estem travessant amb l'encariment de les subsistències i material de treball, és per això que després de cinc mesos de sacrifici es veu en la precisió de presentar la següent nota de preus que regiran des del dia 22 del corrent.

Afaitar: 0’75 ptes.

Tallar cabell amb estisores, 1’75.

Tallar el cabell arran, 1'50.

Arreglar la barba, 1’75 ptes.

Afaitar el cap, 3 ptes.

Tallar cabell sense afaitar, 2'50.

Tallar cabell parisien, 3 ptes.

Tallar cabell als nens, 1'75 ptes.

Tallar cabell a les dones, 1'75 ptes.

NOTA, — El cabell en dissabte sofrirà un augment de 0'50 ptes.

Brillantina, 0'10 ptes i fixador, 0'10 ptes.

Esperant bona acollida per part dels treballadors, tots queden vostres i de la causa antifeixista.

El Consell

ORDRE MILITAR

Avís oficial

S'han d'Incorporar els oficials de complement de les lleves del 1931 al 1936

En virtut de telegrama urgent del General Cap de l'Exèrcit de l'Est, s'ordena la presentació dintre el termini de 48 hores el Negociat de Quintes d'aquest Ajuntament, de tots els OFICIALS DE COMPLEMENT de les lleves mobilitzades dels anys 1931 al 1936, ambdós inclusiu.

Els qui no ho facin s'atendran a les conseqüències.

Terrassa, 18 de juny de 1937.

EI President del C, M.. Jaume Figueres.

CONVERSES RADIOFÒNIQUES SANITÀRIES

Demà dissabte a la una de la tarda, el Dr. Joan Paulís, Inspector Municipal de Sanitat interí, dissertarà a l'estudi dc Ràdio Terrassa sobre "La calor i els criançons”.

BUTLLETÍ SANITARI

Per la Inspecció de Sanitat ha estat lliurat a la Premsa i a la Ràdio un suplement al "Butlletí Sanitari", del mes actual amb les següents dades d'interès pels nostres conciutadans.

Lluita antitífica. — Havent arribat a coneixement d'aquesta Inspecció Municipal de Sanitat de què existia un determinat estat d'alarma en alguns nuclis urbans respecte a la freqüència amb què es donaven casos de febre tifoide a la nostra ciutat s'ha fet una informació entre tots els metges que exerceixen a la nostra ciutat la qual ha donat per resultat que durant els mesos de maig i juny solament s'han registrat 13 casos clínicament comprovats de dita malaltia a posar de l'augment de població i de les condicions d'acinament en què molt d'ells viuen. El nombre de defuncions per febre tifoide durant els mesos de maig i juny ha estat de quatre casos en total. No satisfets, però amb aquestes dades hem encarregat al cap del Laboratori l'anàlisi de les aigües de la Mina Pública i Pantà, el qual ha donat el següent resultat bacteriològic segons els treballs d'investigació practicats pel company farmacèutic Salvador Vallès:

Nombre de gèrmens en agar a 37º a les 24 hores 4 per c. c. a la Mina Pública, i 7 per c. c, al Pantà.

Títol de colibacilar preservatiu,3 en 25 c. c. id, i 1 en 5 c. c.

Títol estreptocòcic, 1 en 15 c. c. id. i 0 id.

De l'anterior anàlisi de les aigües que bevem es desprèn que tant les de la Mina Pública com les que procedeixen del Pantà no ofereixen cap perill per a la salut pública per no existir en ells cap indici de contaminació tífica.

Recomanem, però als nostres conciutadans com a mesura elemental de profilaxi que s'abstinguin de fer ús de les aigües provinents de pous que indiquin dins del casc de la població sense que aquestes siguin prèviament bullides.

Idèntic advertiment ens cal fer-los-hi respecte a les verdures fresques que en no bullir-se poden ésser causa determinant de la malaltia que ens ocupa.

Convé així mateix desinfectar periòdicament els dipòsits d'aigua de les cases i a l'efecte es donaran tota mena de facilitats als nostres conciutadans que vulguin realitzar-la, consultant al company cap de la Brigada Sanitària, Josep Bricfeus. Ens cal per últim congratular-los del nostre prec de què s'intensifiqués la pràctica de la vacunació antitífica en la nostra urbs, ja que segons ens comunica el company cap del Laboratori d'Anàlisis Clínics, Dr. Palet, encarregat d'aquest important servei d'immunització contra la febre tifoide es compten per centenars el nombre de ciutadans que diàriament acudeixen al Sanatori Mèdic-Quirúrgic per ésser vacunats

Resum de serveis de la Brigada Sanitària. — Amb data 15 de l'actual ens comunica el company Bricfeus, cap de la Brigada Sanitària Municipal que en el passat mes de maig s'han efectuat 6.295 serveis de desinfecció, neteja, banys i altres afers sanitaris en què demostra la gran activitat que desenvolupa l'esmentada Brigada.

Índex dels serveis de sanitat. — Romanen normals en el que va de quinzena essent, per tant, satisfactori l'estat sanitari de la població.

L'Inspector Municipal de Sanitat Interí, Dr. Joan Paulís.

1 comentario:

vailewactor dijo...

How to withdraw your winnings from online gambling sites - drmcd
How to deposit winnings from 영주 출장안마 online 안성 출장샵 gambling sites · Minimal withdrawal, 보령 출장샵 min. deposit, medium and maximum amount of 고양 출장마사지 money, withdrawable 나주 출장샵 via credit and debit cards