jueves, 1 de julio de 2021

Front, edició de dissabte, 12 Juny 1937, pàg. 2

 

Patrulles I patrullaires

Els diaris locals d'avui publicaran una nota donant compte d'haver estat dissoltes les patrulles de control d'aquesta ciutat, d'acord amb l'ordre del passat dissabte del Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya. Han quedat, doncs plenament satisfetes les demandes dels que a grans crits havien demanat aquesta dissolució.

Però aquest fet coincideix amb un altre que per la seva importància i gravetat no podem silenciar, i al qual cal cercar-hi remei immediat, perquè no creiem que sigui la millor manera de pacificar els esperits.

Aquesta nit passada, han corregut per la ciutat grups armats, que han realitzat diverses provocacions davant dels nostres locals i àdhuc en altres llocs públics. Individus "controlats" per l'Esquerra s'han permès donar un espectacle lamentabilíssim insultant, agredint i amenaçant companys nostres i altres que adonant-se del matonisme d'aquells es permeteren intervenir per tal que no es promoguessin incidents,

Més tard, quan ningú circulava pel carrer, aquests mateixos individus han arrencat i cremat les pancartes que teníem posades al balcó del nostre local del Socors Roig, cosa que tothom ha pogut veure aquest matí.

La forma indigna com s'han portat, obliga a les autoritats a prendre les mesures pertinents .per tal que això no es repeteixi, i obliga també al partit al qual pertanyen a desautoritzar-los. No hi ha dret a què en una situació com la present en què la major part dels nostres germans estan al front jugant-se la vida en contra del feixisme, hi hagi qui pretengui fer-se amo del carrer, amb impunitat i amb la provocació com a arma. I el que més cal condemnar és que estiguin aquests individus enquadrats en un partit polític que per damunt de tol es diu defensor de l'ordre, diu que vol la cordialitat entre els antifeixistes i es presenta com a defensor de totes les iniquitats i maldats.

M.

L'INCENDI D’AQUESTA TARDA

Avui; a tres quarts de tres de la tarda, s'ha produït un incendi en una quadra de telers de dona de l'Empresa Fontanals E. C emplaçada a l'anomenat "Vapor Gran".

A les tres han arribat els bombers, autoritats i Creu Roja. Tot seguit s'ha començat a treballar per sufocar-lo. aparellant les bombes i enderrocant la teulada. De moment l'incendi semblava fort i el fum era dens, però en realitat no ha tingut importància.

Sembla que aquest s'ha produït a causa da la fermentació dels filats bruts d'oli que hi havien a la fàbrica, produïda per la calor.

A dos quarts de quatre, aproximadament el foc estava sufocat completament.

No hi ha hagut cap desgràcia personal.

ELS INCIDENTS DE LA PASSADA NIT

Aquesta passada nit, s'han produït a la nostra ciutat incidents lamentables, que per al bon ordre i tranquil·litat de la ciutat cal tallar en sec.

En efecte, als volts de mitja nit, patrullava per la ciutat un cotxe ocupat per cinc individus armats amb pistoles metralladores que a part de provocar, no sabem entendre quina altra cosa podien fer.

Més tard, els ocupants d’aquest cotxe s'han presentat al davant de l'Sport Bar, on hi havia diverses taules ocupades i s'han assentat al volt d'una d'elles. S'han promogut algunes discussions i poca estona després, sense cap mena de justificació. els dos germans Graells (el petit i el gran) s'han abocat damunt d'un tal Espelt, dependent de farmàcia, al qual han colpejat amb una ampolla i una pistola i diversos cops de puny. Després d'això, ajudats per altres individus armats, han obligat a aquest i als demés individus que estaven allà a entrar dintre del bar.

Es de remarcar també la forma incorrecta amb què ha contestat el Graells petit a un guàrdia d'assalt que s'ha escaigut passar per allà, i que en veure el que passava procurava apaivagar els ànims.

Més tard, quan ningú circulava ja pels carrers, aquests Individus amb complicitat amb altres, han apagat els llums del carrer de les Milícies Catalanes i s'han dedicat a cremar les pancartes que hi havia al local del Socors Roig del P. O. U. M.

LA SOCIETAT DEMOCRÀTICA "LA DEFENSA CIVIL".

ALS SEUS CONSOCIS

Salut i llum !!

Amb aquesta circular ens plau comunicar-vos els acords presos en !a reunió efectuada per aquesta entitat, el dia 23 de maig, a les onze del matí en l’ ”Orfeó Terrassa".

Com sabeu en la dita reunió es va tractar de la necessitat de continuar subsistint "La Societat Democràtica la Defensa Civil", o de la seva dissolució definitiva. I després d'una ampla discussió, s'acordà per majoria de vots, dissoldre-la per entendre que ja no responia als moments històrics que ens ha portat la insurrecció feixista.

A més es va prendre en consideració la conveniència de nomenar una Comissió liquidadora dels fons que queden en caixa. Aquesta Comissió tindrà el comès de pagar a les famílies d'algun soci que es mori, l’enterrament, tal com s'ha vingut fent fins el moment. Per tant. en el cas de defunció d'algun soci, els familiars podran dirigir-se a qualsevol company de la Comissió liquidadora que pagarà mentre hi hagi pessetes. Els noms i adreces dels companys de la comissió, són: Ricard Domènec, Ctra. de Rubí, 67. Batista Querol. Galileu, 28. Joan Navarro Avinyó. 27. Espartacus Puig, Blasco de Garay, 149,

Existència en caixa, ptes. 1318'79.

Deutors: soci núm- 59         400' 

Soci núm. 60                        175'25

Terrassa, juny del 1937.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Nativitat González, de 37 anys d'edat i amb domicili al carrer de Miquel Soler, 47, la qual presentava ferida dors de la mà dreta.

Valerià Sansendro, de 3 anys, presentava ferides a la cara per mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Pitàgores, 64.

De resultes d'haver intentat suïcidar-se, ha estat assistit al nostre Dispensari el conciutadà Joan Ramos, el qual presentava ferida al coll interessant a la laringe. Ha passat al seu domicili. Concepció Arenal, 132.

S'HAN DISSOLT LES PATRULLES DE CONTROL DE LA NOSTRA CIUTAT

En virtut del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya referent a la dissolució de les Patrulles de Control, es fa públic per coneixement de tots els ciutadans, que el President del Consell Municipal, en funcions de Delegat d'Ordre Públic, ahir va portar a terme la presa de possessió del local que fins ara ocupaven les esmentades patrulles, donant-se definitivament per dissoltes en compliment del Decret de referència.

EXTRAORDINARI FESTIVAL DE MÚSICA DE JAZZ ORGANITZAT PER "AMICS DE LES ARTS"

Per a un dels darrers dies del corrent mes, "Amics de los Arts" anuncia la celebració d'un extraordinari festival de música de jazz, tal vegada el més important que s'haurà organitzat dintre el gènere, tota vegada que si les gestions de la Junta d'aquella entitat aconsegueixen el bon resultat que s'espera, diversos conjunts col·laboraran en aquesta festa que tindrà un caire netament benèfic.

"Amics de les Arts", que en tots els temps tant s'ha acreditat per la presentació de valors destacats en el camp artístic, en oferir per primera vegada des del saló de la seva entitat, una manifestació de música sincopada, procurarà igualment presentar grans valors a fi que aquest estil musical pugui ésser ofert amb les màximes garanties de fidel interpretació.

En properes edicions anirem donant més detalls d'aquest festival.

No hay comentarios: