jueves, 1 de julio de 2021

Vida Nueva, edición del sábado, 12 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

CURS DE REEDUCACIÓ PER A MUTILATS FERITS I MALALTS DE GUERRA.

La Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra, posa a coneixement de tots els Mutilats, Ferits i Malalts, que té oberta la inscripció d’un curset de reeducació, el qual començarà el proper dia 1 de juliol, de 11 a 12 del matí i de 6 a 7 de la tarda.

El curset es farà a l’Acadèmia Fuster i l’import de la matrícula serà gratuït, corrent totes les despeses a càrrec d’aquesta Federació.

Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra. Reeduqueu-vos!

DONATIUS REBUTS A LA FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA.

Humet Germans, 25 ptes.; Manufactura Auxiliar E.C. 101’50; Fill de J. Marcet Poal, E.C. 50: Obrers de la casa Puntimalla, E. C., 146’75 ptes.

EXTRAORDINARI FESTIVAL DE MÚSICA DE JAZZ ORGANITZAT PER “AMICS DE LES ARTS”.

Per a un dels darrers dies del corrent mes, "Amics de les Arts"' anuncia la celebració d'un extraordinari festival de música de jazz, tal vegada el més important que s'haurà organitzat dintre el gènere, tota vegada que si les gestions de la Junta d'aquella ciutat aconsegueixen el bon resultat que s'espera, diversos conjunts col·laboraran en aquesta festa que tindrà un caire netament benèfic.

“Amics de les Arts", que en tots els temps tant s'ha acreditat per la presentació de valors destacats en el camp artístic, en oferir per primera vegada des del saló de la seva entitat, una manifestació de música sincopada, procurarà igualment. presentar grans valors a fi que aquest estil musical pugui ésser ofert amb les màximes garanties de fidel interpretació.

En properes edicions anirem donant més detalls d’aquest festival.

FESTIVAL A PROFIT DE LES VÍCTIMES DE LA GUERRA.

Assistiu al gran festival que organitzat pel Grup Excursionista Egara, Grup Germanor, Centre Aragonès i Joventut Terrassenca, tindrà lloc el proper dimecres, dia 16 del corrent a les 9 de la vetlla, al Cinema Alegria a profit de la Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra.

Assistiu a aquest festival, col·laboren a la lluita que aquests companys han sostingut contra el feixisme. Per solidaritat als companys Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra d’aquesta ciutat, assistiu-hi!

PÉRDIDA.

Ayer se perdió un sobre conteniendo la semanada del obrero Francisco García, se ruega a quien lo haya hallado se sirva entregarlo a la Casa Guillemot y Serra, E. C. o en nuestra redacción.

LLIBRES PER ALS FERITS.

Hom ha atès les consignes. L'agrupament de "Minyons de Muntanya" (Boy Scouts de Catalunya) ha rebut durant aquests dies, un bon nombro de llibres destinats als hospitals i milicians del front, de procedències més diverses.

Volem esmentar aquí el donatiu que els obrers de la fàbrica de gèneres de punt Verdera, ha fet, per valor de 100 ptes. En llibres amb destí als hospitalitzats de guerra. Heu-vos ací un gest que haurien d’imitar les altres coses que comprenguin el valor d’un llibre en mans d’un ferit.

Recordeu que a Milícies Catalanes, 41, els “Minyons de Catalunya” reben sempre tota mena de donatius pels Hospitals y el Front.

AVISO URGENTE C.N.T. ─ F.A.I. ─ J.J. L.L.

Se convoca a todos los compañeros militantes de Sindicatos, grupos y juventudes a la reunión que tendrá lugar hoy sábado a las 9 y media de la noche

En nuestro local social, Joaquín Maurín, 78, primera.

Por el Comité de Enlace, EL SECRETARIO

ACORD IMPORTANT.

La Comissió permanent del Consell Municipal de la ciutat de Terrassa, en sessió ordinària de primera convocatòria celebrada el proppassat dimecres, dia 9 del mes que som, entre altres acords, adoptà el següent:

Ratificar l’acord de la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda, referent a la subsistent obligació, per part de les entitats polítiques i sindicals i de totes les Empreses Col·lectivitzades, que en l'actiu de les mateixes no figuri la partida corresponent al valor de l'immoble per elles ocupat, procedent aquest d'abans del 19 de juliol proppassat, d' abonar a la Comissió encarregada a aquesta ciutat de l'Administració encarregada a aquesta ciutat de l’Administració i Control de la Propietat Urbana, l’import dels respectius lloguers, de conformitat amb el decret de la Generalitat de Catalunya de data 22 del proppassat mes que perseguia el funcionament de la Comissió especial esmentada; condicionant aital acord en quan respecta a les organitzacions polítiques i sindicals, en el sentit de què respectant allò establert de comú acord en el primitiu Comitè d’Enllaç Antifeixista, podran continuar ocupant cadascun una finca urbana sense satisfer cap lloguer per la mateixa, si bé essent del seu càrrec les despeses per contribució urbana, arbitris municipals, serveis, conservació, etc., i que per tots els altres edificis, en atenció a les seves majors necessitats donats els seus peculiars fins i el gran nombre d’afiliats amb que compten, que pel Comitè d’Enllaç de les mateixes amb un sentit de responsabilitat i d’acord amb la Comissió d’Obres i Vivenda, es determini en raó a les seves respectives necessitats i circumstàncies, el nombre de locals de què podran disposar sense obligació de pagament del corresponent lloguer, encara que corrent també al seu càrrec les despeses abans indicades.

El que es posa a general coneixement de les organitzacions polítiques i sindicals, a les quals pugui afectar les Empreses Col·lectivitzades i entitats particulars.

Terrassa a 11 de juny del 1937.

El President del Consell Municipal. JAUME FIGUERES

METGES DE TORN AL DISPENSARI PER A DEMÀ DIUMENGE.

De 8 a 10, el doctor Josep Domènech

De 10 a 12, el doctor Francesc Duran

De 12 a 2, el doctor Jaume Ferrer

De 2 a 4, el doctor Eduard López Arias

De 4 a 6, el doctor Carles Maturana i

De 6 a 8, el doctor Francesc Maturana.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Nativitat González, de 37 anys d’edat, i amb domicili al carrer de Miquel Soler, 47. el qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida al dors de la mà dreta.

Valerià Sanleandro, de 3 anys, presentava ferides a la cara per mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Pitàgoras, 64.

De resultes d’haver intentat suïcidar-se, ha estat assistit al nostre Dispensari el ciutadà Joan Ramos, el qual presentava una ferida al coll interessant la laringe. Ha passat al seu domicili. Concepció Arenal, 132.

VIDA SINDICAL

ASAMBLEA C.N.T. – U.G.T.

El Ramo de la Construcción (sección albañiles y peones) convoca una reunión general para el próximo domingo día 13 a las 9 de la mañana en el “Salón Cataluña” con el siguiente orden del día:

Primero. Dar cuenta de las gestiones realizadas por el Consejo de Empresa.

Segundo. Asuntos generales.

EL CONSEJO DE EMPRESA

AVISO DE MÉDICA POPULAR.

Se avisa a los asociados que a partir de hoy han quedado instaladas las oficinas, clínica y consultorios al nuevo domicilio social, Paseo de García Hernández, núm. 26

LA JUNTA

No hay comentarios: