sábado, 10 de julio de 2021

Vida Nueva, edición del jueves, 17 de junio de 1.937, pág. 3

IMPORTANT NOTA DEL CONSELL MUNICIPAL

Els qui sotasignen, President del Consell Municipal i representants de les Minories Municipals de l'Esquerra Republicana de Catalunya, C.N.T., U.G.T., Unió de Rabassaires i Acció Catalana reunits en caràcter urgent, al despatx de la Presidència del Consell Municipal junt amb altres Consellers de les mateixes Minories per a tractar dels tràgics i condemnables fels d'aquesta nit, acorden:

I.—Condemnar enèrgicament l'agressió de què han estat víctimes per part d'un guàrdia de Seguretat i a les mateixes portes de l'Ajuntament, els Consellers Regidors d'aquest Municipi. Miquel Boada i Francesc d'A. Graells, de la qual ha resultat greument ferit el primer i també ferida de pronòstic reservat una veïna de la nostra ciutat. I tenint en compte que l'esmentat company del Consell Municipal havia ja donat a conèixer la seva personalitat ran del fet anterior en què el mateix guàrdia de Seguretat havia disparat contra l'ex-vocal adjunt d'aquest Ajuntament En Joan Graells i Creus. ocasionant-li la mort, el fet de l'agressió contra els citats Consellers-Regidors és de molta gravetat.

II.—Esperar que els encarregats de fer justícia sabran ocupar el seu lloc, tal com reclamen les delicades hores presents per a prestigiar així el règim i fer possible que el poble vegi els seus anhels satisfets.

III.—Complaure's de la bona disposició del Delegat d'Ordre Públic del Govern de la República que ha tramés ràpidament força a Terrassa per tal de garantir l'ordre i amb el ferm propòsit — així manifestat pel cap de la força ací desplaçada— que es faci justícia per d'amunt de tot.

En lamentar les víctimes caigudes i en protestar dels fets ocorreguts be i esperant plena JUSTICIA, no ho fem emportats per passions, sinó pel contrari, amb l'anhel de palesar que tots els antifeixistes ens sentim units en les hores difícils i que desitgem vivament que ningú pugui impunement matar i ferir homes de provat antifeixisme creant abismes de sang entre els sectors que treballem junts en l’obra magna de fer de Terrassa una ciutat digna de la lluita que tots els homes lliures sostenim contra el feixisme invasor.

Terrassa, a dos quarts de cinc de la matinada del dia 17 de juny del 1937.

President del Consell Municipal, JAUME FIGUERES; Esquerra Republicana de Catalunya. M. PALET MARTÍ; C..N.T.. ENRIC ALDAVE: U.G.T., MIQUEL DOMINGO: Unió de Rabassaires, ENRIC TORRES; Acció Catalana, JOAN MONTFORT. 


No hay comentarios: