martes, 29 de agosto de 2017

La Veu de Catalunya, 10 de febrer de 1934, pág. 18

ELS QUI ENVERINEN ELS CONFLICTES SOCIALS.

Els elements extremistas de Terrassa intenten enverinar la vaga que sostenen els obrers de les fabriques de gèneres de punt.

Es va estenent la vaga que sostenen els obrers de les fabriques de gèneres de punt de Terrassa. Primerament abandona el treball un Petit sector, però com que els obrers de les altres seccions no poden treballar sense el concurs dels vaguistes, la vaga s’ha estès considerablement. Alguns fabricants s’han vist obligats a tancar les portes de llurs fabriques.

Els obrers del dit ram van presentar unes bases de treball que no han estat acceptades.

Els elements extremistas, en compte de cercar una solución, enverinen el conflicte. Com és sabut, el primer dia que es va plantejar la vaga, esclatà una bomba a la porta de la casa del president dels fabricants de gèneres de punt, l’explosió de la qual va ferir greument una dona. Doncs bé; la bomba, segons els órgans de les organitzacions estremistes, l’han col·locada els patrons, per a comprometre els vaguistes. La bomba, diuen és un pretext per a perseguir els obrers que es neguen a reintegrar-se al treball.

Un diari obrer afirma seriosament, que l’explosió de la dita bomba “es un acte de provocació”.

Mentre els extremistas segueixen esgrimint unes armes tan innobles, és imposible que hi hagi pau en el camp social. Segurament cap dels vaguistes no han tingut participación ni en la fabricació de la bomba, ni en la col·locació de l’artefacte; però cal tenir en compte que hi ha una sèrie d’elements que, mai no han treballat i que únicament “actúen” quan esclata un conflicte. La seva missió consisteix a enverinar tots els problemas.

Els vaguistes de Terrassa han adoptat una actitud pacífica, i, no obstant, els elements revolucionaris s’entesten a fer creure que están disposats a emprar procediments de violencia.


No hay comentarios: