lunes, 28 de agosto de 2017

La Veu de Catalunya, 9 de febrer de 1934, pág. 22

EVASIO DE PRESOS – EN SUFRAGI DEL DOCTOR BENET L’EXPOSICIO AVELLANEDA – NOVA EXPOSICIO – UN CRIM - CONCERT

A les dues de la matinada d’ahir s’evadiren quatre reclosos de la presó de la ciutat.

Els fugitius havien preparat l’evasió llimant els barrots de la finestra de la cel·la. Després d’escalar el mur del pati de la presó, es feren escàpols per la Teulada de l’Hospital.

Els evadits són els quatre professionals del robatori que foren detinguts el dia 19 del mes passat per la guardia civil. Es diuen: Lluís Elosiaga i Santos, Jesús Santamaria i Expòsito, Miguel Santiago i Santiago i Antoni Domínguez i Mohedana, tots reclamats per un bon nombre de Jutjats.

A l’interior de la mateixa cel·la hi havia cinc reclosos més que no volgueren imitar l’exemple de llurs companys.

Es practiquen actives diligències per a la detenció dels fugitius.

Tingué lloc una interessant sessió d’Hores d’Art Docent en el Conservatori de Música.

Aquesta sessió consistí en un recital de piano a càrrec de la professora del Conservatori senyoreta Montserrat Comas i Casas.

Va ésser un programa de gran volada: “Xacona”, de Bach; “Petite suite” de Borodini; “Valsos poètics”, de Granados; “Suburbis” de Pompeu; “Dansa fantástica número 3” i “Orgia” de Turina.

Totes aquestes obres anaren precedides d’uns atinadíssims comentaris del Mestre-director Joaquim Pecanins, els quals eren del tot convenients i imprescindibles com a profit docent d’aquestes Hores d’Art per a ajufar a la difícil comprensió d’aquestes obres de forma moderna i de música descriptiva.

Per acord dels metges que formen el Centre Mèdic i segons costum establert, diumenge passat, a dos quarts de nou, i a l’altar del Santíssim Sagrament de la parroquia del Sant Esperit, es dirà una missa en sufragi del metge doctor Josep Benet i Salas, qui morí el dia 27 del passat gener.

Tindrà lloc la tercera sessió de cinema Club Avançada.

En aquesta sessió serán passats el film de P.W. Pabst “Carbó”, el drama punyent dels obrers minaires, el de René Clair “El milió”, una de les obres que van assenyalar la personalitat d’humorista perspicaç en aquest director i finalment es passarà un document ple d’interès.

Atenent que aquesta sessió és una revisió de valors cinemètics ja coneguts, “Cinema-Club” estudia la manera de posibilitar un descompte en els preus que té establerts per a les seves sessions d’estrenes.

L’Associació de la Premsa de la nostra ciutat celebrarà una assemblea per tal d’elegir els senyors socis que han d’ocupar els càrrecs de junta subjectes al canvi reglamentari. La junta quedà constituida així: President, Alvar Vinyals; vice-president, Joan Ponsa; secretari, Lluís Puig; tresorer, Nicolau Talló; comptador, Salvador Salvatella; bobliotecari, Miquel Grané; vocal primer, Josep Puig Arnaus; vocal segon, Miquel Palomares.

Es nomenà el senyor Antoni Oliart delegat de l’Associació de la Premsa Catalano-Balear.
Tal com era de preveure, el jove artista Mateu Avellaneda va assolint l’èxit que mereix la selección de la seva obra presentada actualmente a “Amics de les Arts”.

En aquesta exposició, que romandrà oberta fins el dissabte vinent, figuren una dotzena d’”Adquirits”.

Diumenge vinent al migdia, un cop clausurada l’actual esposició Avellaneda, s’obrirà l’Exposició de cactus i plantes grasses, tan esperada entre els ja nombrosos col·leccionistes terrassencs.

Al Baptisteri de Sant Miquel de les esglèsies romàniques de Sant Pere rebé les aigües baptismals el primer fill dels joves esposos i bons Amics nostres Joan Galí i Guix i Maria Barceló i Mas.

A la nounada li han estat imposat el nom de Maria Rosa. Han estat padrins l’administrador de la Mina Pública d’Aigües de Terrassa senyor Marian Galí i Guix i la senyora Maria Mas, àvia materna.

La guardia civil ha portat a la presencia del Jutje d’instrucció d’aquesta ciutat l’autor d’un crim comés al poble de Sant Llorenç Savall.

L’assassí, Quirtze Morera i Poble de 25 anys d’edat, solter, treballava de contramestre a la fàbrica de teixits del senyor Llorenç Valls i Valls de l’esmentada población, i feia algún temps que sostenia relacions amoroses amb una teixidora de la mateixa fàbrica, una noia de 18 anys, anomenada Carme Escayola i Blancafort.

 Aquesta, segons sembla, havia pres el determini de rompre les relacions amb el seu promès, cosa que causà a aquest una exasperació tan gran, que ahir, a l’hora del treball, sortí de la fàbrica i tornà al cap de pocs moments, armat d’una escopeta de caça amb la qual engegà un tret a la cara de la víctima que li causà la mort instantània.

El fet ha produït la natural impressió entre els veïns de la pacífica vila de Sant Llorenç Savall.

L’assassí ha ingressat a la presó de la ciutat.

Com tots els anys, l’Escola Coral obsequià la mainada de l’Asil Busquets amb una audició de cançons nadalenques que es ceié molt concorreguda.

La vetllada consistí en un bonic recital a càrrec de la massa coral de l’Escola, dirigida pel Mestre Joan Tomàs, i algunes cançons amb gestos interpretades per la Secció d’Infants de l’entitat Orfeónica.

També un grup de nens i nenes asilats executà amb força justesa dues cançonetes amb gestos recitaren diverses poesies.


No hay comentarios: