domingo, 10 de enero de 2021

El Dia, edició de dijous 11 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

EL MÍTING C. N. T.─ F. A. I. D’AQUEST VESPRE.

Tal com anunciarem, a dos quarts de 10 d’aquest vespre tindrà efecte al Cinema Rambla un gran míting de concentració comarcal de C. N. T. F. A. I.

Presidirà el company Josep Padilla, d’aquesta localitat, a més del qual hi prendran part com a oradors Palmira Rubio, Joan P. Fàbregas i Francesc Iglesias, que glossaran els següents temes de palpitant actualitat proletària i revolucionària: Missió de la dona a la rereguarda.─ Consignes per abatre el feixisme.─ Guerra i solidaritat internacional. ─ Sindicats d’Indústria i direcció del treball. ─ Col·lectivització i Socialització.─ Unitat Sindical U. G. T. – C. N. T.

LA VENDA DEL PA.

L’aplicació de l’encertada disposició dictada per la Presidència Municipal d’acord amb la Conselleria de Proveïments que presideix el camarada Miquel Domingo i el Comitè Econòmic (C. N. T. – U. G. T.), en la qual s'ordenava que ahir dimecres fossin obertes totes les expenedories de pa, despatxant-se aquest comestible de les 6 a les 10 de la vetlla, ha donat un excel·lent resultat.

A l'hora esmentada en primer terme, començaren a entrar a totes les fleques, les nombroses persones que esperaven torn. Cal dir que hom notà ràpidament que el fet de fer cua, representava una precaució inútil. Les cinquanta-una expenedories de la nostra ciutat, durant el dia foren convenientment proveïdes amb prou abundància per assegurar que totes les persones tindrien la quantitat de pa fixada i que com se sap, pel dia d'ahir, fou la meitat de la ració completa.

Es d'esperar que avui vespre no es repetiran les, cues que ahir aparegueren hom no s'explica perquè. La gent pogué constatar que tothom tingué la seva ració i que la formació de cues resultava una absurditat, per tal com mentre davant certes fleques cèntriques, hi havia alguna espectacular renglera de persones, en altres expenedories no hi havia una trista persona, trobant-se ben proveïda de pa.

El dia d’ahir pot considerar-se de prova i orientació i per tant cal esperar que en dies subsegüents els ciutadans acudiran amb confiança als llocs de venda de pa, amb bon ordre i sense formar cap mena d’inquietadores i innecessàries cues.

FESTIVAL D'ART FLAMENC.

Ha desvetllat gran interès la celebració del Gran Festival que a profit de les Milícies, ha organitzat el Partit Socialista Unificat (Radi Terrassa), per tal que tingui lloc demà divendres, a dos quarts de 10 de la .nit. en el Teatre del Poble.

Una llarga llista de grans valors de l'art espanyolíssim, aquest art tot ell sentimental i passió, desfilaran davant el nostre públic, oferint les seves millors creacions.

Aquesta notable companyia de música flamenca, en la qual hi figuren celebrats guitarristes, destacats cantadors i cantadores, parelles de cant i ball, etc., és una companyia col·lectivitzada i democràtica, que vol treballar, per damunt de tot, en favor dels nostres braus lluitadors del front.

Aquest gest dels camarades de la Gran Companyia d'Art Flamenc, ha fet que el nostre públic sentis més interès encara per anar a apreciar totes les meravelles que amb el seu art exquisit oferiran als terrassencs.

Aquesta companyia actuarà per ràdio a dos quarts de 8 del vespre del dia de demà, oferint des de la nostra emissora Ràdio Terrassa, algunes parts d'aquest interessant espectacle.

INSTRUCCIÓ MILITAR.

Seguint les consignes llençades pel Comitè Central del P. S. U., el Comitè local ha organitzat sessions d’instrucció militar per a tots els que vulguin assistir-hi.

Aquestes sessions es donaran tots els dissabtes a les 3 de la tarda i els diumenges a les 9 del matí, sota la direcció del camarada i militant nostre Lluís Panadés.

INCORPORACIÓ A FILES DE LES LLEVES 1.934 i 1.935.

Entre acords presos eh la important reunió celebrada ahir nit pel Consell de la Generalitat, sota la presidència del senyor Companys, en relació amb els problemes plantejats per la lluita contra els facciosos n'hi figura un en virtut del qual, es demana el compliment del decret de mobilització, incorporant a files les lleves dels anys 1.934 i 1.935, enquadrant les milícies dintre un Exèrcit Popular sota el comandament únic.

DONATIUS REBUTS A LA CONSELLERIA. D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Empresa Col·lectivitzada, Josep Tapiolas, 220 pessetes; id. id. Foneria del "Nord". 35’85; id. id, A R., 10: id. id, Joan Sanllehí, 250.

Total, 515'85 pessetes.

DONATIUS REBUTS A LA CUINA POPULAR.

Conselleria de Seguretat (Departament d'Investigació, 50 pessetes; Comissariat de la Vivenda, 1.000, Director del Mercat la Independència, 19; Caixa d'Estalvis, 500; Conselleria de Defensa, 500; Conselleria de Seguretat (Departament d'Investigació), 75; Conselleria de Seguretat (Departament d'Investigació), 100.

FESTA BENÈFICA I CULTURAL AL CENTRE EXCURSIONISTA.

Es van rebent les fotografies, que estaran exposades en la festa que s’està preparant i que un cop sortejades, el seu import anirà destinat; a l'Hospital i Creu Roja locals. Són pregats els aficionats de la nostra ciutat que volen ajudar aquesta benèfica festa, que procurin fer-ne lliurament per tot el dia 18 del corrent, tots els dies al Carrer Durruti, 37, (abans Nord), o els dijous de 9 a 11 de la nit al local del C. E. T.

També la Secció Femenina, està treballant activament en la confecció de jerseis.

NOI MOSSEGAT PER UN GAT.

Ahir dimecres, va personar-se al Dispensari d'Urgència del Sanatori Mèdic Quirúrgic, el noiet de 7 anys Jaume Fontanet, domiciliat al carrer Baix-Plaça. 47, el qual presentava una ferida incisa al dit petit de la mà dreta, causada per un gat de casa seva, que va mossegar-lo.

No hay comentarios: