miércoles, 27 de enero de 2021

El Dia, edició de dimarts 23 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

LLIURAMENT D’UNA BANDERA AL CONSUL DE LA U. R. S. S. A BARCELONA.

Diumenge al matí, es traslladà a Barcelona un nombrós grup d’obrers del Vapor Gran, acompanyats d’una representació de la F. E. T. E., que ha estat l’entitat que per iniciativa dels acreditats mestres M. Olivella, C. Vinyes i N. Bohigas, s’ha encarregat de de brodar els símbols comunistes de la bandera donada. I es personaren tots al domicili del Consulat a fer lliurament de la mateixa.

L’acte de l’Ofrena resultà emotiu de debò per la seva senzillesa, i per la gran camaraderia que hi regnà.

El camarada Cònsul A Ovessenko i la seva companya, amb el personal d’oficina del Consulat reberen amb proves d’afecte i simpatia els terrassencs, obsequiant-los esplèndidament.

El company Penedès, feu ofrena en nom dels donants de la bandera teixida i brodada i muntada a Terrassa, que no té altra finalitat que provar d’una manera palesa l’amistat i l’afecte que professa el poble honrat, al proletariat rus, que sense regateigs de cap mena, ens ajuda desinteressadament en la guerra contra el feixisme.

Els representants de la pàtria dels obrers, agraïren l’oferta i en uns mots pronunciats en català, feren vots pel triomf de la nostra causa, i prometeren que dintre ben poc ens tornaran la visita, car tenen interès en conèixer la nostra industriosa ciutat.

ELS SALARIS D’UNES MANIFESTANTS.

La Conselleria d’Assistència Social ha rebut d’acord amb el disposat per les Centrals Sindicals C. N. T i U. G. T i amb motiu de la manifestació efectuada, les següents quantitats producte dels salaris corresponents a les 4 hores de la tarda:

Suma anterior: 5.380’05.

Filatures Matarín, 167’30; Tintoreria Doré, 122’10; J. Rossell E. C. 386’60; F. Verdera, 113’75.

Total 6.169’80 pessetes.

LLOABLE GESTA DELS EMPLEATS DEL TEATRE DEL POBLE.

La Conselleria de Cultura, organitzadora del festival de dissabte passat a la tarda al Teatre del Poble, ha rebut dels empleats del dit teatre, la quantitat íntegra de l’import dels seus jornals, que ascendeix a cent trenta-vuit pessetes, quantitat que ha estat lliurada a Assistència Social.

Alhora que la satisfacció de poder-ho fer públic, serveixi també per a expressar la reconeixença de que són creditors tots els empleats del Teatre del Poble.

L’IMPORT DE DIVERSES MULTES.

El Departament d’Investigació ha lliurat a la Conselleria d’Assistència Social, 500 pessetes, import de diverses multes que han estat cobrades per la Conselleria de Seguretat Local.

DUES DETENCIONS.

Las Brigades de la Conselleria de Seguretat Local, han practicat la detenció de Gabriel Marimon, per haver-se presentat contra ell una denúncia per part dels obrers de la casa Fontanals, on el detingut treballava en caràcter de encarregat.

Segons les acusacions, que pesen damunt del Marimon es dedicava a malmetre fusades de fil bo que transformava en filots, els quals li eren comprats per Anselm Oliveras que viu al carrer Ramon Borrell, 33.

En vistes d’això, les patrulles practicaren un registre a la fàbrica de l’Oliveras, descobrint-se, segons es diu que aquest comprava aquesta mena de filots, no a ell sol, sinó a diversos d’altres, adquirint així a cap preu valuoses matèries com llana Austràlia i altres.

Havent estat detinguts ambdós individus, la Conselleria de Seguretat departament d’investigació, aplicarà al Marimon una sanció, pel delicte de robatori i sabotatge. En quant a l’Oliveras, se li ha imposat una multa de 500 pessetes per adquirir productes que es veia que eren robats.

LES PATATES A 55 CÈNTIMS QUILO.

La Conselleria de Proveïments, assabenta al públic que des d’avui dimarts es vendran les patates als Mercadals i establiments al preu de cinquanta-cinc cèntims quilo.

La variació que sofreix el preu ha estat deguda a ésser aquestes patates estrangeres i en efectuar l’ajust la pesseta estava a un nivell molt inferior al moment actual i en fer el pagament amb aquesta data, ha permès fer una compensació i establir el preu terme mig de cinquanta-cinc cèntims per a les restants.

SINDICAT ÚNIC D'EMPLE.ATS MUNICIPALS (C. N. T. - A. I. T.).

Aquest Sindicat Únic d’Empleats Municipals, convoca tots els seus afiliats a l’Assemblea extraordinària que efectuarà el proper dimecres, a dos quarts de 10 de la nit en el seu local social carrer de Joaquim Maurin, 79, per a discutir l'ordre del dia del Congrés Regional extraordinari que s'efectuarà a la ciutat de Barcelona el dia 25 del present mes a les deu del matí, i nomenament dels Delegats que hagin d assistir al dit Congrés.

No hay comentarios: