martes, 19 de enero de 2021

El Dia, edició de dimecres 17 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

TAPISSOS I ESTORES AMAGADES.

Les brigades de la Junta de Seguretat, feia dies que tenien  algunes sospites, car se'ls havia fet confidència que a una casa de camp de la Riera de Palau, s'hi trobaven amagats alguns gèneres.

Practicat un registre en aquesta masia, van ésser trobades al cup un munt d'estores i tapissos que hi estaven amagades.

Interrogada la masovera de la casa, anomenada Pepeta Rovira i Ollé, aquesta va declarar que els motius que aquells gèneres es trobessin a cosa seva, es devien a que fa alguns dies anà a trobar-la una tal Rosina Sans, per tal de pregar-li volgués guardar uns paquets contenint aquells gèneres descrits, cosa a la qual ella consentí.

En vista d'aquestes manifestacions les brigades de Seguretat ban acabat d'aclarir el fet i en conseqüència han aplicat una penyora de 500 pessetes al comerciant estorer Valerià Sans, pare de la noia de referència, tota vegada que el fet d'haver amagat les estores i tapissos descrits, es degué a que com que d'un moment a l'altre s'anirà a la socialització dels estorers, l'home volgué prendre algunes precaucions i "salvar" el que pogués. Com es pot veure, el truc no ha donat resultat.

"ACLARIMENT NECESSARI".

Sota aquest mateix títol, rebem una nota que som pregats de publicar i que diu així:

"En relación a lo manifestado por un barbero, en la reunión que estos sostuvieron el pasado domingo, la Administración de «Vida Nueva», desmiente rotundamente lo dicho por este compañero.

«Vida Nueva», no ha sugerido nada, ya que nada tiene que ver en los asuntos de los compañeros barberos".

Signa, l'administrador Alfred Fernández. Hi ha un timbre que diu "Redacción y Administración C.N.T Tarrasa «Vida Nueva ».

AFICIONAT A ENTERRAR COSES.

Les brigades d'Investigació, efectuaren un registre en el domicili de Marcel·lí Cot, que viu al carrer de la Rutlla, 30, en el domicili del qual, foren trobades 708 pessetes enterrades en un sot i degudament embolicades i protegides.

També, se li ocuparen nombrosos queviures enterrats o amagats i escampades entre diversos diaris, les brigades trobaren 175 pessetes en bitllets.

Tots aquests gèneres i efectiu, degudament desenterrats, foren incautats per les referides brigades de vigilància.

PER UNA REORGANITZACIÓ DEL SERVEI MUNICIPAL DE VIGILANCIA NOCTURNA.

A propòsit d'una suggerència efectuada pel Cos de Vigilants Municipals Nocturns, la Comissió Municipal de Serveis Públics està estudiant una reorganització de la vigilància nocturna per tal de procedir a un millorament d'aquest servei tant important per la nostra ciutat.

Aquesta reorganització obligarà a un augment de la plantilla de vigilants, amb el qual es podrà establir la festa setmanal obligatòria i en part minorar també l'atur forçós en alguns elements que pertanyen al Cos de Vigilants Suplents.

ACAPAMENT DE METÀL·LIC.

Havent efectuat les brigades d'Investigació un registre a l'estanc que hi ha al carrer de la Rutlla, 2, el mateix donà com a resultat la troballa de 1.099 pessetes acaparades en calderilla i plata.

Les brigades deixaren solament les 800 pessetes que es permet guardar als particulars i el restant import serà repartit degudament entre les institucions benèfiques de la nostra ciutat.

FESTIVAL A BENEFICI DE LES MILÍCIES PER A DIVENDRES.

El P. S. U, ha organitzat per a divendres vinent, a dos quarts de 10 de la vetlla al Teatre del Poble, un. festival a benefici de les Milícies en el qual, prendran part valuoses artistes, entre ells la famosa cantant Lola Cabello, amenitzant l'acte la formidable orquestra «Hispànic Boys».

Vista la finalitat d'aquest festival, esperem que el públic de Terrassa assistirà en gran nombre per a presenciar-lo.

RADIO BENEFICÈNCIA LOCAL.

Els darrers donatius en metàl·lic rebuts per Ràdio Terrassa amb destí a beneficència, han estat invertits en la compra d'un important estoc de peces de roba per els necessitats i refugiats dels fronts de guerra, les quals han estat lliurades, per llur millor bon repartiment, al Departament Municipal d'Assistència Social.

En agrair Ràdio Terrassa els citats donatius, aprofita l’avinentesa per a recordar que té establerta una secció permanent de beneficència local.

Els donatius als quals ens hem referit, han estat oferts pels següents ciutadans:

Ramon Valls, 10 pessetes: Anita Farrés, 10; Josepa Bosch, 5; Teresa Sabaté. 5; Josep Baqués, 2; 11 treballadors del Taller del Gas, 24; Cosidores. repassadores, passadores de cap i sis estufadores de la casa J. Geis Bosch, 55; Germans Pere, Antoni i Cristina Josa, 5; Joan Almirall, 2; Teresa Morera, 2’50: Germanets Baró 26’50; Blas Seijo, 5; Màrius Pallarès, 5; Treballadors de la casa Eceizabarrena Germans, 29'50: Treballadors de la casa Oliveras, Fitó i Cia, 34; Antoni Oliveras, 1; Áurea Elias, 2’50; Sara Umbert, 2; Treballadors de la Sastreria La Tela, 46’50; Bartomeu Font, 5; Angelina Trullàs. 2’50; Antoni Ullés, 1; Montserrat Ferrer Segarra, 10; Montserrat Centelles, 5; Treballadors de la casa Ramoneda i Fills, 25; Joan Picanyol, 5; Escola Nacional Unitària Nois núm 10, 15’75; Dues antifeixistes, 5; Escola Unitària, núm. 7, 20'95; Ismael Benaiges. 10: Treballadors de la casa Galí i Cia, 25; Joan Montserrat, 25; Salvador Carreras, 2: Treballadors de la casa J. M. Durán, Empresa Col·lectivitzada, 200; Empleats del Teatre del Poble, 80; La Secció 4. de la Graduada Baldric, 50.

No hay comentarios: