jueves, 14 de enero de 2021

El Dia, edició de dissabte 13 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

TREN ESPECIAL.

Atesa la importància de l'acte organitzat per les Joventuts Llibertàries que tindrà lloc demà diumenge a la Plaça de Catalunya, i al qual s'ha adherit la Joventut Comunista Ibèrica, els comitès locals de les dues organitzacions juvenils esmentades s’han posat d’acord per organitzar un tren especial, que sortirà a les deu del matí pels F. C. de Catalunya.

Tots els afiliats i simpatitzants que vulguin assistir-hi poden passar a inscriure’s als locals de les respectives organitzacions.

El preu del tiquet, anada i tornada, es de 2’15 ptes.

BALL DE COMIAT.

Demà dissabte, a dos quarts de deu de la vetlla es celebrarà un ball a benefici dels companys milicians a la Fraternitat Republicana Federal (casa del Poble de S. Pere).

L'esmentat ball serà amenitzat per un seleccionat grup de companys del Sindicat Musical.

MES POLICIES A LA PLANTILLA LOCAL.

Avui dissabte s'han incorporat a la plantilla local de policia, tres altres agents que venen a col·laborar en les tasques de l'ordre públic a la nostra ciutat.

VISITA DE L'INSPECTOR DE SERVEIS PÚBLICS.

Avui ha arribat a la nostra ciutat, l'Inspector General dels serveis d'Ordre Públic, camarada Soler Arumí.

La seva visita s'ha degut al fet de practicar una revisió de la manera com actuen els serveis d'ordre local, tal com ve realitzant a diverses localitats catalanes, a fi de garantir una actuació modèlica dels nous cossos de policia.

BALL DE COMIAT.

Avui dissabte, a dos quarts de 10 de la vetlla, tindrà lloc a la Fraternitat Republicana Federal (Casa del Poble de S. Pere) un gran ball a benefici i homenatge dels braus milicians que marxen cap al front.

Una orquestrina del Sindicat Musical, amenitzarà l'acte.

EL FESTIVAL DE DEMÀ A LA S.C. JOVENTUT TERRASSENCA.

Recordem als nostres lectors, que demà diumenge, a les 10 de la nit, tindrà lloc al local de la S. C. Joventut Terrassenca, el gran festival a benefici de les milícies, consistent en execucions a piano, ballets i altres interessants manifestacions artístiques, finalitzant l'acte amb un important sorteig.

QUEDA PROHIBIDA LA CAÇA.

La Presidència del Consell Municipal d'aquesta ciutat, davant les circumstàncies del moment, i atenent ordres superiors, fa avinent:

1er. - A partir del proper dilluns, dia 15 de l'actual, queda terminantment prohibida la pràctica de l'exercici de caça amb armes de foc dintre el terme municipal, quedant per tant derogat i sense cap efecte el Ban publicat amb anterioritat, en què s'autoritzava.

2on. - Es obligació ineludible de tots els ciutadans amants de la caça l'exacte compliment del disposat procediment, advertint-los a la vegada que tota contravenció serà sancionada amb el rigor que sigui d'aplicació segons els casos.

El que es fa públic per a general coneixement.

PARTIDA D'UNA COMPANYIA DE L'EXERCIT POPULAR.

Ahir a les nou, aproximadament, de la nit sortiren de la Caserna del Tercer Regiment de la Segona Divisió, de la nostra ciutat, els soldats components de la Primera Companyia del referit quarter.

Abans de sortir, fou llegida als soldats l'ordre del dia, que ordena que la Companyia de referència es traslladi al front d'Aragó.

Acte seguit, perfectament ben formats, amb la banda de cornetes i tambors, es dirigiren a l'Estació del Nord, on esperaven els soldats per a poder acomiadar-se'n, els seus familiars que en gran nombre es trobaven a l'ampla andana.

Després de les emocionants escenes de comiat, tots els valents companys components de la Companyia de referència, muntaren en el tren que partí en direcció a Manresa, lloc on es feren els pertinents transbords per a traslladar-los al front.

Que tinguin bona sort aquests entranyables amics.

LA CONSTITUCIÓ DELS "AMICS DE LA U. R. S. S.".

Havent organitzat una assemblea per a formar a Terrassa el Grup “Amics de la U. R. S. S.", el Comitè local del .P.S. U. convida tots els que sentin simpatia pel poble que tan abnegadament ens ajuda, a la dita assemblea que tindrà lloc demà diumenge matí, a les 10 en el local del P.S:U., Francesc Macià, 64, sota el següent ordre del dia:

Informe del Comitè Nacional i del Comitè Comarcal.

Nomenament del Comitè local.

Assumptes generals.

RAM DE CONSTRUCCIÓ, SECCIÓ FUSTA (C. N. T. - U. G. T.).

Es posa a coneixement del públic en general que, a partir de dilluns dia 15, totes les botigues de mobles de la nostra ciutat seran controlades per les dues organitzacions sindicals.

ASSOCIACIÓ DE DEPENDENTS BARBERS I PERRUQUERS (U. G. T.).

Es convoca tots els afiliats per a la reunió general extraordinària que tindrà lloc a les 10 d'aquest vespre, per a tractar d'assumptes de gran interès.

No hay comentarios: