sábado, 9 de enero de 2021

Front, edició de dijous, 11 Febrer 1937, pàg. 2 i 3

A les aficionades a passejar-se per la Rambla d’Egara

Si heu de passar qualsevol diumenge al matí de dos quarts de dotze a la una per la Rambla d’Egara, beureu un jovent que inconscient dels moments greus que vivim, mata un temps preciós passejant-se amunt i avall. El mateix succeeix tots els dissabtes al caient de la tarda.

Si visquéssim un temps normal, res tindríem a dir. A la joventut li és tan necessari l’esplai com l’altre que respira. Però estem en plena guerra civil. S’ha repetit moltes vegades que si volíem guanyar la guerra i fer triomfar la Revolució hem de prestar tot el nostre ajut als partits revolucionaris i a les organitzacions sindicals. I és així com ho fem? Es que ens pensem que acabarem amb els nostres enemics passejant-nos per la Rambla lluint el tipus i criticant a l’un i a l’altre? Tal vegada creieu vosaltres, les assídues concurrents a aquests passeigs que cooperen a l’extermini del feixisme, preocupant-vos de si el ball del diumenge (que dissortadament encara es celebra) era molt tard, que al cinema hi havia molta concurrència. Ah, companyes; si penséssiu seriosament en la tragèdia que viu Espanya, quant profit en traurien. No ha passat ni una vegada per la vostra imaginació els milers de germans morts en els camps de batalla? No heu fet mai aquesta pregunta: què seria de nosaltres si els nostres errors i negligències permetessin els triomf dels feixistes?

No heu vist per mitjà de la premsa els carnatges que han fet els moros i legionaris del terç als pobles que han caigut sota el seu despotisme?

No son hores de frivolitats. companys, no son hures de passar el temps inútilment. Tenim el deure de cooperar amb el il·lustre esforç al triomf de la nostra causa. O és que pretenia passar una vida de comoditats i indiferència mentre els nostres germans del front passen tota mena de perills i la mort a cada pas. Aquest temps que malversen inútilment passejant-vos per la Rambla, el podríem aprofitar amb coses més útils i necessàries. Fent jerseis per els milicians. Aprenent oficis propis dels homes per si el dia de demà fos necessari rellevar-los. Anant als hospitals i refugis d'infants a ajudar les tasques pròpies d'aquestes institucions. Llegint llibres socials per a fer-nos una cultura revolucionària.

No malverseu et temps, companyes les víctimes caigudes en pro de les llibertats, clamen venjança,

Prou malversar el temps ! Prou divertiments mentre duri la guerra, mobilitzem-nos totes, companyes treballem sense parar per a guanyar la guerra no regategem sacrificis ni esforços per a tan gran causa. l així, el dia de demà que assolim la victòria, tindrem, a més de la satisfacció d'haver complert amb el nostre deure, l'orgull de dir: jo també hi he contribuït.

KATIA

DEL FESTIVAL A JOVENTUT TERRASSENCA

El vinent diumenge, a dos quarts de deu de la nit, tindrà lloc a la S. C. Joventut Terrassenca el festival que durant uns dies hem anunciat. Aquest acte es a profit dels milicians i el programa que l'íntegre està compost d'una manifestació artística executada per alumnes, grups de follets dansaires, la secció coral, Liceu de Música i altres elements que hi aporten el seu concurs.

A més tindrà lloc un sorteig d'objectes que diverses cases comercials i Industrials han cedit per el dit benefici.

PROPERA DISTRIBUCIÓ DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT

Per a finals del present mes dc. febrer, s'anuncia el repartiment del Carnet Familiar de Racionament el qual serà posat en pràctica, sens dubte, a la primera setmana de març.

La finalitat d'aquests carnets es l'evitació de l'acaparament i de les cues i el racionament equitatiu per a tota la població dels productes alimentaris dels quals n’hi hagi escassedat.

Els carnets no seran tots iguals: hi haurà Carnets per a dues persones de família, per a tres, per a quatre, per a cinc, etc.

Agafats en forma de bloc, dintre el carnet s'hi trobaran uns fulls contenint petits cupons com segells. N'hi haurà dotze a cada pàgina i contindran setmanes, de dilluns a dissabte, inclusius. Cada cupó conté ei dia de la setmana, el producte que es compra i els grams que es podrà concedir.

De tiquets d'aquests n'hi haurà diverses classes, Els fulls que contindran els mateixos seran per a dues, tres, quatre o cinc persones.

En el mateix Carnet hi constaran el nom de la família, seguit del nombre de familiars de cada casa, la seva adreça i lloc on hauran de proveir-se dels diferents productes alimentaris. Això obligarà, doncs, als ciutadans a anar a comprar sempre o un maleit lloc.

Els cupons que conté el Carnet diuen la quantitat diària que pertoca a cada individu. Les racions són les següents: pa, 300 grams diaris per individu; carn, 50; porc 50; cigrons, 100; sucre, 50; patates, un quart de quilo. Tot per persona i diàriament.

Si no poden ésser facilitats als compradors els grams que consten en el tiquet, el tender farà un repartiment equitatiu, tenint en compte la quantitat de clients que tindrà.

Cas que alguns clients deixessin d'adquirir de tant que els pertoca, aquells quilograms restaran a la tenda i en l'endemà es lliurarà al tender pel Departament corresponent la quantitat de consum pels seus compradors, deduït el pes del sobrant del dia anterior.

MOSSEGAT PER UN GAT

A causa d'haver-lo mossegat un got, ha estat curat en el Dispensari Mèdic de ferida incisa al dit petit de la mà dret, Jaume Fontanet, de set anys d'edat i domiciliat ai carrer Baix Plaça, 47.

CONFERÈNCIA DE PERE CARBÓ A RÀDIO TERRASSA

Aquesta nit a dos quarts de deu en punt, el company Pere Carbó, Secretari General de la U. G. T., parlarà des del micròfon de l’emissora local EAJ 25 Ràdio Terrassa, sobre el tema "Agrupament d'Indústries" en una conferència que forma part del cicle organitzat amb motiu de la celebració a Terrassa de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U. M.

DIUMENGE, SARDANES

Properament es donaran més detalls.

El Foment de la Sardana, té organitzada per al diumenge dia 14, una audició de sardanes, durant la qual es farà una recapta a benefici de la Cuina Popular.

Donarem més detalls.

DETENCIÓ D'ALTRES ELEMENTS SUPOSATS FACCIOSOS

Continuant les seves investigacions i treballs per a descobrir tota la xarxa d'elements que semblen complicats en l'organització de la Cinquena Columna, les patrulles del Departament d'Investigació han practicat la detenció dels següents individus: Pere Grau Cupons, Pere Margenat Serra, Francesc Prat Villet, Francesc Samper Cases, Enric Oliva Garreta, Josep Milats Jordana i Eduard i Ricard Antolín Aparicio.

Tots aquests elements havien pertanyut a "Acción Ciudadana".

Les brigades prossegueixen les seves actives gestions per tal d'acabar d'aclarir tota l'organització feixista local, comptant-se que ben properament seran trobats el cap i sots-cap organitzadors del moviment.

CAL PRESENTAR LA RELACIÓ DE JORNALS

Per tal de poder completar de la manera més perfecta possible l'obra que en aquests moments requereix la bona marxa de l'Economia de la nostra ciutat i al mateix temps establir d'una manera definitiva el control del treball de la mateixa, la Conselleria d'Economia sol·licita de totes les empreses col·lectivitzades, comitès de control, indústries i comerços de totes classes en els quals es percebin sous de treball, la necessitat que tenen de presentar al Comitè de Banca, la relació de tot el personal empleat amb expressió del jornal que percep setmanalment i hores que treballa.

Havent observat la dita Conselleria un crescut nombre d'incompliments a aquestes disposicions que dificulten el bon desenvolupament de les mateixes, es veu en la necessitat de cridar l'atenció de tots els estaments abans mencionats, per tal que sense pèrdua de temps procedeixin al seu compliment.

Aquesta nota també va dirigida a tots els estaments oficials

MÍTING DE LA C. N. T.

Per a avui a dos quarts de deu de la nit, al Cinema Rambla, tindrà lloc un míting de Concentració Comarcal, organitzat per la Comissió Local de Propaganda C. N. T.─ F. A. I. i en el qual hi prendran part els següents oradors: Palmira Rubio, Joan P. Fàbregues, Francesc Iglesias i Josep Padilla, que presidirà. Glossaran els següents temes de palpitant actualitat proletària i revolucionària: "Missió de la dona a la rereguarda"; "Consignes per abatre el feixisme"; "Guerra i solidaritat Internacional"; "Sindicats d'Indústria i direcció del treball"; "Col·lectivització i Socialització"; "Unitat Sindical U. G. T.-C. N.T.".

Pels temes exposats, aquest acte promet ésser de gran interès pels treballadors, sobretot en aquests moments en que els elements reformistes han sembrat un confusionisme gran en la present fosc de la Revolució.

JOSEP RIGOL A L'ATENEU "AMIGOS DEL LIBRO"

El pròxim diumenge, a l'Ateneu "Amigos del Libro", el nostre benvolgut amic l'artista Josep Rigol, hi oferirà una dissertació a l'entorn del tema "EI llibre i la seva il·lustració".

L'acte tindrà efecte al saló d'actes de l'entitat, que es troba al carrer Giner de los Ríos, 17.

TELEGRAMES DE PROTESTA AL PRESIDENT DEL CONSELL DE MINISTRES

Per considerar injusta i arbitrària la clausura i incautació de l'emissora del P. O. U. M. de Madrid i del diari "El Combatiente Rojo", per al moviment revolucionari, les següents organitzacions, han enviat telegrames de protesta al President del Consell de Ministres: "Grupo femenino POUM Tarrasa protesta y exige levantamiento incautación al diario revolucionario "El Combatiente Rojo" y emisora POUM. — La secretaria, Pepita Fort”

"Socorro Rojo POUM de Tarrasa protesta enérgicamente contra incautación emisora y "El Combatiente Rojo", exigiendo reparar daño revolución. Por el Secretariado, José Montero."

"La Juventud Comunista Ibérica del POUM de Terrassa ante monstruoso ataque Revolución Socialista protesta contra incautación emisora y "El Combatiente Rojo;"

EL CONCURS DE CARTELLS ANTIFEIXISTES

"Amics de les Arts", entitat organitzadora del concurs de cartells antifeixistes, ha rebut els objectes amb què es premiaran els artistes que surtin afavorits amb els primers llocs en l'esmentat concurs.

El primer premi, cedit per la Comissió de Cultura dei Consell Municipal, és una valuosa col·lecció de llibres que, sens dubte, son els més complets que en matèria de pintura s'han editat. Es la col·lecció titulada "Galeries d'Europa", d'un gran valor artístic i editada amb gran luxe.

"Amics de les" Arts" remarca en nom dels cartellistes, a la Comissió de Cultura del Consell Municipal, per tan valuós obsequi.

Demà acaba el termini d'admissió de cartells de tots els que vulguin prendre part en aquest interessant concurs.

No hay comentarios: