miércoles, 13 de enero de 2021

L’Acció, edició dissabte, 13 de Febrer de 1.937, pàg. 2

DONATIUS PER A ASSISTÈNCIA  SOCIAL.

Casa Jorba germans: 30 jerseis nen, 12 gavanys nen, 12 vestits nen, 30 pràctics, 12 camisetes punt anglès home i 24 camisetes punt anglès nen.

Ràdio Terrassa: 61 pantalons diverses mides, varis jerseis nen diverses mides, 18 mallots nen, 11 mallots nen, 18 bufandes, 7 vestits vàries talles de llana, 5 americanes de llana, un paquet de cotó fluix, 6 parells de mitjons, 6 camisetes i 6 calçotets, 6 camises, 1 bufanda, 3 pantalons, 3 caçadores, 2 suèters, 1 parell de peücs, 5 jerseis, 2 capses de mitjons, 1 capsa grossa de mitjons i mocadors

«JOVENTUT TERRASSENCA», PER LES MILÍCIES.

Tal com hem vingut anunciant, demà a la nit tindrà lloc a l'estatge de Joventut Terrassenca el festival a benefici de les milícies.

La popular i acreditada entitat artística es mostra una vegada més decidida i gojosa, a donar l'ajut moral i material que cal, a profit dels milicians, i per a fer-ho es manifesta artísticament.

El programa és molt interessant i està compost de recitals de piano, declamació de poesies, «lieders», cançons populars, ballets, obres per a cor i orquestra i etc.

Es celebrarà també un magnífic sorteig.

ARTUR PERUCHO ALS «AMICS DE LES ARTS.

Ahir a la nit, tal com havíem anunciat, tingué lloc la conferència del culte periodista Artur Perucho a «Amics de les Arts». El conferenciant, va exposar els seus punts de vista sobre la necessitat de posar l'art al servei de la revolució. Va citar diversos exemples per assentar les seves teories, i va acabar fent una crida a tots els artistes per a què es posin al servei de la revolució.

El públic, encara que escàs, va sortir complagut de la conferència aplaudint coralment l'orador.

LA VISITA D'UN INSPECTOR.

Avui ha visitat la nostra ciutat l’inspector General d'Ordre Públic, company Soler Arumí.

COL·LECTIVITZACIÓ DE BARBERS U.G.T.- C.N. T.

Queden convocats tots els companys Barbers de les dues Centrals Sindicals a l'Assemblea General Extraordinària del ram que tindrà lloc demà diumenge. dia 14 del corrent a les deu del matí, en el local social de la U.G.T., Milícies Catalanes 48.

Es recomana l'assistència per l'interès dels assumptes a tracta r.

AVÍS A TOTS ELS FAMILIARS DELS MILICIANS MORTS O DESAPAREGUTS EN ELS DIVERSOS FRONTS.

La Conselleria de Defensa  d’aquesta ciutat (Subsidis) prega a tots els familiars dels milicians que per dissort han mort o desaparegut en els diversos fronts de batalla, que passin per aquesta Conselleria demà dissabte dia 13 del corrent de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda, per un assumpte de gran interès.

AUGMENT DE LA PLANTILLA DE POLICIA LOCAL.

Avui han arribat a la nostra ciutat tres policies més que venen a augmentar la plantilla de Terrassa.

TELEGRAMES CURSATS A LA JUNTA DELEGADA DE DEFENSA DE MADRID.

Pel Comitè Local del P.O.U.M. i pel Comitè Militar, han estat cursats uns telegrames protestant de la repressió de que es objecte el Partit Obrer d'Unificació Marxista a Madrid :

«Comité Local P.O.U.M. Tarrasa, protesta clausura emisora Radio P.O.U.M. y suspensión «El Combatiente Rojo» por entender va contra causa revolucionaria defendida por todos. Pedimos rectificación acuerdo. El Comité Local».

«En nombre 300 combatientes nuestro Partido frente Aragón, protestamos clausura Radio P.O.U.M. y suspensión «El Combatiente Rojo» perjudicial a la causa guerra civil y a la Revolución. Exigimos anulación acuerdo absurdo. El Comité Militar del P.O.U.M. Tarrasa».

CONFERÈNCIA RADIOFÒNICA PER AQUESTA NIT.

Aquesta nit a dos quarts en punt, des de el micròfon de Ràdio Terrassa,  donarà una Conferència el company Màxim Costa, sobre el tema «Estadística i Comptabilitat».

Aquesta conferència forma part del cicle organitzat amb motiu de la conferència de la Indústria Tèxtil, del P.O.U.M.

ACTE DE CLAUSURA DE LA CONFERÈNCIA DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

Demà diumenge a les 11 del matí tindrà lloc en el saló d'actes del Partit Obrer d'Unificació Marxista, l'acte de clausura de la conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M.

En aquest acte hi prendran part els ponents de les diferents matèries tractades en la conferència i els camarades J. Oltra Picó del Consell d'Economia de Catalunya i Andreu Nin exconseller de la Generalitat.

BALL DE DESPEDIDA.

Avui dia 13 a dos quarts de deu de la vetlla, gran ball a benefici dels amics milicians a la Fraternitat Republicana Federal  (Casa del Poble de S. Pere).

L'esmentat ball serà amenitzat per un seleccionat grup de companys del Sindicat Musical.

FUNDACIÓ DELS AMICS DE LA U.R.S.S.

Demà diumenge a les 10 del matí tindrà lloc al local del P.S.U. Francesc Macià 61, una assemblea per a formar a Terrassa els «Amics de la URSS»

La comissió organitzadora convida a tots els que sentin simpatia per el poble que amb tanta abnegació ens ajuda en aquests moments a assistir a aquesta assemblea que es desenrotllarà sota el següent ordre del dia:

Primer.—Informe del Comitè Nacional i del Comitè Comarcal.

Segon.—Nomenament del Comitè Local.

Tercer.—Assumptes Varis.

DETENCIÓ D'UN MENOR ENROLAT A UNA COLUMNA.

La policia va detenir a Lleida, el jove de 17 anys, Albert González reclamat pels seus pares i que es trobava enrolat en la columna Pedrola del P.O.U. M. Ha estat reintegrat a la seva llar.

ACOMIADAMENT D'UNA COLUMNA D'EXÈRCIT REGULAR QUE MARXA CAP AL FRONT.

Ahir a la nit foren acomiadats per molts ciutadans a l'estació del Nord, els reclutes de la companyia composta de 183 individus que marxen vers els fronts de batalla.

Els expedicionaris estaven domiciliats fins ara a la Caserna dels ex-escolapis.

Entre ells n'hi havien alguns de Terrassa, els familiars dels quals han estat a l'hora de la partença.

EL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

Ahir matí, els informadors locals varen estar pregats de passar per la Conselleria de Serveis Públics, on foren rebuts pel President Conseller, camarada Serra i el Conseller camarada Sarié Roigé, els quals feren lliurament d'un exemplar del Carnet Familiar de Racionament que serà repartit en breu a tots els ciutadans, per tal d'ésser implantada la seva pràctica a principis del propvinent mes.

El conseller Serra remarca que el carnet costarà una pesseta i els blocs adjunts, que hauran d'ésser renovats cada quinze dies valdran vint cèntims cada un, que hauran d'ésser abonats per tots els ciutadans en el moment de percebre ambdues coses.

ADVERTIMENT IMPORTANT DE LA JUNTA DE DEF ENSA PASSIVA.

En el suposat cas que els llums de les sales d'espectacles s'apaguessin o bé s'haguessin de suspendre per manca d'energia elèctrica, és d'absoluta precisió que el públic romangui quiet en els seus seients. Desobeir aquesta consigna equival a perdre la serenitat i, per tant, a ésser culpable dels greus accidents que poden sobrevenir quan un nombre crescut de persones congregades en un local es desborda de forma tumultuària.

Tothom al seu lloc !!! Ningú no ha de moure's !!! Fora alarmes inútils !!! Quan el perill deixi d'ésser-ho, el públic ja en serà advertit i tot tornarà a la normalitat per què totes les mesures estan ja adoptades, sigui quina sigui la contingència que es presenti.

SARDANES PEL FOMENT A BENEFICI DE LA CUINA POPULAR.

Per a demà, diumenge, a 2/4 de dotze del matí a la Plaça d'en Clavé, el Foment de la Sardana té organitzada una audició de Sardanes, a benefici de la Cuina Popular.

El programa que s'interpretarà serà el següent:

1.ª Tot jugant. Sans.

2.ª Espigues i Roselles, J. Serres.

3.ª Cantant la festa, Rimbau.

4.ª Dansaires Egarencs, Serrat.

5.ª Noies Poblenovines .Saderra.

6.ª Rialles de fadrina ,Bonaterra.

LA VENDA DEL BACALLÀ.

La venda del bacallà es va normalitzant de mica en mica. D'avui endavant es vendrà el dilluns, dimecres i divendres, amb un augment de ració, és a dir que a tots aquells que els corresponia mitja lliura, ara se'ls en donarà nou onces i el que en rebia nou se'ls entregarà una lliura.

UN COMUNICAT DE L'ASSOCIACIO OBRERA D'ARTS GRÀFIQUES.

Terrassa, febrer del 1937.

Companys: Tenim a bé comunicar-vos i us preguem en prengueu bona nota, que a partir d'aquesta data la nostra Associació Obrera d'Arts Gràfiques, passa a formar part de la Federació Catalana d'Indústries Gràfiques i Similars, filial de la Federació Gràfica Espanyola. Per tant, doncs, donarem continuïtat a les nostres tasques sindicals amb l'interès col·lectiu de sempre, emprant  en endavant el nom d e: Sindicat d’Indústries Gràfiques i Similars (UGT) (Secció Terrassa).

Vostres i de la causa proletària.

─ El Secretari.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Antoni Marin, de 19 anys i domiciliat al carrer Torrent 142, presentant a causa d'una caiguda de bicicleta, fractura terç inferior radi dret i escoriacions cuixa esquerra. Després d'assistit ha passat al seu domicili.

A causa també d'una caiguda a la via pública, ha estat curat Pau Torres de 15 anys d'edat, i habitant al carrer Col·legi 58, presentant segons diagnòstic, fractura de tíbia i peroné terç inferior.

Joan Delfí de 31 anys i habitant a la veïna població de Castellar del Vallés ha estat assistit presentant ferides contuses al front i arreu del nas a causa d'una caiguda a la via pública.

No hay comentarios: