viernes, 22 de enero de 2021

L’Acció, edició divendres, 19 de Febrer de 1.937, pàg. 2

ELS EX-OBRERS DE LA CASA M. MARCET I POAL FAN UN DONATIU A LES NOSTRES MILÍCIES.

Ha visitat la nostra Redacció una comissió d'estimats companys, ex obrers de la casa de gènere de punt «M. Marcel i Poal», la qual, com els lectors recordaran, fou traslladada a Villareal a darreries del 1935 per imposició dels seus propietaris, fent-nos lliurament, amb destí a les nostres milícies, la quantitat de 30 pessetes, sobrant de la suma que en caràcter d'indemnització, fallada pel Jurat Mixt del ram, han percebut els obrers esmentats.

Terrassa recorda l'energia i l'entusiasme amb què «L'ACCIÓ»  va defensar la causa d'aquests companys explotats, l'epíleg de la qual campanya ha estat el cobrament d'aquesta indemnització.

VISITA A L'ESCOLA DEL TREBALL DE BARCELONA.

Organitzat per l'Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis. A. E. M. A. O. T. el proper diumenge, dia 21, s'efectuarà una visita a l'important Escola del Treball de Barcelona.

Sortida, a les 9 del matí, pels F. F. C. C. de Sarrià. Per més detalls a l'estatge suplementari (Milícies Catalanes 56, primer pis), el dissabte de 7 a 8 del vespre.

C.N.T. A.I.T. SINDICAT ALIMENTACIÓ.

Tots els cambrers, cuiners i similars d'aquesta secció, són convocats a la reunió que tindrà lloc el dilluns, dia 22, a les 3 de la tarda, a llur local social, Joaquim Maurin, 76, baixos, per a tractar el següent ordre del dia:

1. Nomenament mesa de discussió.

2. Lectura de l'acta anterior.

3. Informe delegats al Ple Regional.

4. Nomenament secretari de Zona.

5. Assumptes generals.

NOTA MOLT IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d'Economia posa en coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament del Treball i a l'objecte de regularitzar i orientar l'economia de la nostra ciutat, es veu en la necessitat, per tal d'assolir aquests objectius a exigir dels:

Consells d'Empresa, Comitès de Control, Estaments anàlegs, Estaments oficials. Cap d'Indústries i tots altres comerços, així com dels camperols, l'entrega a aquesta Conselleria (Departament de Treball i Control d'Economia) d'una declaració jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s'atorguin als caps de petites industries, comerços o camperols, des del primer de gener del corrent any. Aquestes declaracions seran lliurades dintre el termini dels 8 dies següents a la publicació d'aquesta nota en els diaris locals.

Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d'Economia (Departament del Treball i Control d'Economia).

FESTIVAL A BENEFICI DE LES MILÍCIES.

El P.S.M. ha organitzat per avui divendres, a dos quarts de deu, al Teatre del Poble un festival a benefici de les milícies en el qual valuosos artistes entre ells la formosa cantant Lola Cabello presentaran un espectacle de «Varietés» titulat «Karuki», amenitzat per la formidable orquestrina «Hispani Boys».

Vista la finalitat d'aquest festival esperem que el poble de Terrassa assistirà nombrós a presenciar-lo.

OBERTURA DE L'EXPOSICIÓ DE CA RTELLS ANTIFEIXISTES.

Demà, en la sala d'exposicions d'Amics de les Arts», quedaran exposats al públic els cartells de caràcter antifeixista que foren presentats al concurs organitzat per aquella entitat.

Aquesta exposició que serà oberta al públic els dissabtes, diumenges, dimarts i dijous finirà el dia 4 de Març.

MÍTING DE L'AGRUPACIÓ D’ESTUDIANTS COMUNISTES.

Avui divendres, dia 19, l'Agrupació d'Estudiants Comunistes celebrarà en el seu local social Joaquim Maurin, 40, un gran míting d'afirmació estudiantil revolucionària per tal de fixar la seva posició davant el Front Estudiantil Revolucionari.

Prendran la paraula en aquest acte, els companys Noguera, pel Comitè Local de l'A.E.C., Plana, Secretari General de l'A.E.C. de Terrassa i Creus, Secretari Polític i Riera que presidirà.

LLISTA DE DONATIUS DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

Germans Baró, 15 pessetes.

Sabateria Cañameres. 10.

Alcalde de Rivadeo (Lugo). 5.

Sastreria « El Blau», 9 impermeables home i 17 per nen.

Grup Baldric, Vàries peces de roba.

C. A .. 2.

E. F. A ,, 3 caçadores i 6 mocadors.

Juan Malagón, 7'50.

Agustina Pardo, 7'50.

Clients i propietari de la lleteria de J. Carreres, 120'15.

Subscripció cafè Cañameres 17’50.

Matías Surdé, 5.

Nen Josep Surdé, 2’50.

Maria Fio, 2'50.

Un altruista, 5.

Enriqueta Talents, 0'65.

Transports (secció Terrillos) C.N.T. 146'80.

C. A -, 1'50.

Obrers de Fantasies i Punt S. A ., 11.

Alcalde de Rivadeo (Lugo), 2.

Josep Vila, 5.

Gremi de xofers de Terrassa, 2'50.

Teresa Sumell, 0'50.

Isidre Vives. 1.

Quatre milicians de la columna Medrano, 4.

Matías Surdé, 5

Nen Josep Surdé, 2’50.

Maria Fio, 2’50.

Un obrer, 0'50.

Alcalde de Rivadeo (Lugo), 5.

C. F.. 10.

Obrers Sastreria « El Blau», 100.

Matías Surdé, 5.

Josep Surdé, 2’50.

Maria Fio, 2’50.

C. A. una caçadora.

PER LA HISTÒRIA DEL MOVIMENT OBRER.

La Comissió de Propaganda de l'Institut Maurin (Joaquim Maurin, 27). Prega a tots els treballadors de la nostra ciutat que tinguin algun document escrit o fotogràfic relacionat amb el moviment obrer, així com fotografies de les nostres glorioses milícies, vulguin presentar una còpia a les seves oficines per tal de classificar-ho en l'arxiu del moviment obrer que s'està organitzant.

RÀDIO BENEFICENCIA LOCAL.

Un gest exemplar digne d'imitar, és el de les treballadores de la casa Torredemer, les quals acaben de lliurar a Ràdio Terrassa, catorze jerseis i quatre bufandes, tot de bona qualitat, amb destí als necessitats i refugiats dels fronts de guerra. Té més importància el donatiu, si hom té en compte que la confecció de les peces de roba esmentades ha anat a càrrec de les mateixes donants.

La Secció de Beneficència de Ràdio Terrassa funciona en caràcter permanent.

ASSEMBLEA DEL RAM DEL TRANSPORT U.G.T.

Es convoca a tots els afiliats del nostre Sindicat de l'Assemblea General que tindrà lloc demà dissabte dia 20 a les 5 i mitja de la tarda.

Havent-se de tractar d'assumptes de gran interès es recomana l’assistència, al nostre local Milícies Catalanes 48.

SINDICAT DEL RAM DE LA  FUSTA U.G.T.

Aquest Sindical ha organitzat per a demà dissabte dia 20 a les 9 de la vetlla, una conferència, en la qual hi dissertarà el company Emili Mira sobre el tema: « Paper dels Sindicats en el present i en el futur».

NOTA IMPORTANT DE LA  CONSELLERIA DE DEFENSA.

La Conselleria de Defensa, posa en coneixement de tots els familiars dels milicians que per dissort han mort o desaparegut en els diversos fronts de combat i que ja han passat per aquesta Conselleria, que des del proper dilluns dia 22 del corrent, ja poden anar a cobrar llurs subsidis a la Conselleria de Defensa (Oficina d'Estadística) tercer pis. Barcelona, i amb la mateixa autorització.

Es prega als afectats per aquesta disposició i que encara no han passat per la Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat ho facin amb tota brevetat, per tal de no entorpir el cobrament dels subsidis.

No hay comentarios: