viernes, 8 de enero de 2021

El Dia, edició de dimecres 10 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

DETENCIÓ D’ALTRES ELEMENTS FACCIOSOS.

Continuant les seves investigacions i treballs per a descobrir tota la xarxa d’elements que semblen complicats en l’organització de la Cinquena Columna, les patrulles locals, del departament d’investigació han practicat la detenció dels següents individus:

Pere Grau Cupons, Pere Margenat Serra, Francesc Prat Villet, Francesc Samper Cases, Enric Oliva Garreta, Josep Mitats Jordana i Eduard i Ricard Antolín Aparicio.

Tots aquests elements havien pertanyut a “Acción Ciudadana”.

Les Brigades prossegueixen les seves gestions per tal d’aclarir tota l’organització feixista local, comptant-se que ben promptament seran trobats el cap i sots cap organitzadors del moviment.

FESTIVAL BENÈFIC A LA S. C. JOVENTUT TERRASSENCA.

Han estat exposats en els aparadors de la sastreria «El Blau», els objectes que seran sortejats en el festival que es celebrarà el proper diumenge a dos quarts de deu de la vetlla, a la S. C. Joventut Terrassenca.

Com ja havíem dit en anteriors edicions, el dit festival serà a profit de les Milícies Populars. Es d’esperar que tots els ciutadans correspondran una vegada més a l’obra de la Joventut Terrassenca, en pro de la beneficència local.

SOL·LICITUD DE COMPAREIXENÇA D’UN INDIVIDU.

El Diari Oficial de la Generalitat publica el següent edicte:

“En els autos de judici de divorci promoguts per Brígida Ullés i Montull contra Marià Mateu i López, ha estat dictada la següent

PROVIDÈNCIA.─ Jutge Sallent.

─Terrassa, 2 de febrer del 1.937, En vista de la ratificació precedent, hom té per compareguda i part Brígida Ullés i Montull, i és admesa la demanda de divorci que interposa contra el seu marit, Marià Mateu i López, la qual serà substanciada pels tràmits establerts pel Decret de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, del 18 de setembre darrer, i és conferit trasllat, amb comminació d’aquella demanda, al demandant, Marià Mateu i López, i al Procurador de Catalunya, perquè compareguin en els autos, contestin la demanda formulada i formulin, si escau, reconvenció, dintre el termini de cinc dies: comminen el demandat per mitjà d’edictes que seran publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fixats a la taula d’anuncis d’aquest Jutjat.

Ho mana i ho signa el Jutge; en dono fe─ Sallent ─Al meu davant, Paulí Martori.─ Rubricats.

I per tal que serveixi de notificació i comminació a l’esmentat demandat, Marià Mateu i López, en parador desconegut, lliuro el present, a Terrassa, el 2 de febrer de 1.937.─ El Secretari, PAULÍ MARTORI.

LES RELACIONS DE SOUS :: NOTA DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA.

Per tal de poder completar de la manera més perfecta possible l’obra que en aquests moments requereix la bona marxa de l’economia de la nostra ciutat i al mateix temps establir d’una manera definitiva el control del treball de la mateixa, aquesta Conselleria d’Economia sol·licita de totes les empreses col·lectivitzades; comitès de control, indústries i comerços de totes classes en els quals es perceben sous de treball, la necessitat que tenen de presentar al Comitè de Banca, la relació de tot el personal emprat amb expressió de jornal que percep setmanalment i hores que treballa.

Havent observat aquesta Conselleria un crescut nombre d'incompliments a aquestes disposicions que dificulten el bon desenvolupament de les mateixes, es veu en la necessitat de cridar l’atenció de tots els estaments abans mencionats, per tal que sense pèrdua de temps procedeixin al seu compliment. Aquesta nota també va dirigida a tots els estaments oficials.

POSTALS PRO-INFANTS REFUGIATS.

El dibuixant terrassenc Jacint Morera, ha acabat de dibuixar unes esplèndides postals, les quals seran convenientment editades i venudes, destinant-se el benefici que s'obtingui a profit dels infants refugiats.

Aquestes postals constitueixen unes petites obres mestres, ben acolorides amb tons delicats i suaus, que no dubtem aconseguiran una gran acceptació, tant pel seu valor artístic, com per l’elogiable intenció amb que són editades.

NOVA ACTUACIÓ DE NIETO DE MOLINA A RÀDIO TERRASSA.

La recent audició poètica a càrrec de l’inspirat poeta Nieto de Molina que, en col·laboració del mestre pianista local Antoni Torres ens oferí la nostra Emissora, resultà una sessió selecta molt plaent als radiooients. Es per això que Ràdio Terrassa, d’acord amb el citat poeta i també obtinguda la col·laboració del mestre Torres, ha organitzat altra sessió Nieto de Molina, en la qual aquest digne hoste declamarà algunes composicions inèdites.

Aquesta sessió radiofònica serà oberta avui dimecres a les vuit del vespre.

ASSISTITS AL DISPENSARI.

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents al Dispensari.

Antoni Sebastià, de 56 anys d’edat i domiciliat al carrer Guttemberg, 35, Presentava una perdigonada al genoll dret.

Ha estat curat així mateix de ferida contusa al labial esquerra, a causa d’una caiguda el nen de 8 anys, Joan Gorges domiciliat al carrer de l’Agricultura, 33.

A causa d’una picada de llagosta al clatell, ha estat també assistit al nostre Dispensari Francesc Álvaro i Torres, de 16 anys d’edat i domiciliat al carrer d’Infant Martí, 121.

RESULTAT D'UN BENEFICI.

Els elements del Primer Batalló del 3er. Regiment de l’Exèrcit Popular i grup d'Instrucció de Terrassa, ens ha tramés la liquidació detallada dels festivals celebrats darrerament a profit del Sanatori Mèdic Quirúrgic.

Segons la mateixa, ha hagut un total d’ingressos que s’eleva a 500’75 pessetes, Havent-hi 285’80 pessetes de despeses, hi ha restat un benefici de 244’95 pessetes que ha estat lliurat íntegre al mencionat establiment benèfic.

EL CONCURS DE CARTELL ANTIFEIXISTES.

Els «Amics de les Arts», entitat organitzadora del concurs de cartells antifeixistes, ha rebut els objectes amb què es premiaran els artistes que surtin afavorits amb els primers llocs en l’esmentat concurs.

El primer premi, cedit per la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, és una valuosa col·lecció de llibres que, sens dubte, són els més complets que en matèria de pintura s' han editat. Es la col·lecció titulada «Galeries d'Europa» d'un gran valor artístic i enquadernada amb gran luxe.

«Amics de les Arts» remarca en nom dels cartellistes, la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, per tan valuós obsequi.

Demà, acaba el termini d'admissió de cartells, ço que advertim a tots els que vulguin prendre part en aquest interessant concurs.

No hay comentarios: