sábado, 16 de enero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 16 de Febrer de 1.937, pàg. 2

UN TELEGRAMA DE LARGO CABALLERO.

El diumenge al matí les Secretaries de la J. C. I (P. O. U. M.), Socors Roig del P. O. U. M. i Secció Femenina del P. O. U. M. reberen un telegrama del President del Consell de Ministres redactat en els següents termes: «Por haber recibido confusamente redactados y todos ellos fechados en Cataluña, los primeros telegramas de protesta por incautación periódico y Radio P.O.U.M. creí se trataba de cuestión que afectaba a región autónoma. Telegramas posteriores aclaran asunto refiérase Madrid. Pido información a Presidente Junta Delegada Gobierno dicha plaza y a la vista de la misma estudiaré caso toda atención.—Largo Caballero».

PROPER MÍTING ESTUDIANTIL COMUNISTA.

Pel proper divendres dia 19. a les 5 de la tarda, l'Agrupació d'Estudiants Comunistes ha organitzat un acte de propaganda en el seu local social, Joaquim Maurin, 40.

NOTA DEL DEPARTAMENT DE PROPAGANDA DEL P. O. U. M.

El Departament d'Organització i Propaganda del P. O. U. M. comunica a tots els afiliats i als treballadors en general que per tal de rebre totes les consultes relacionades amb aquest departament, ha senyalat les hores de 6 a 8 tots els dies al vespre.

Al mateix temps es fa avinent que serà prohibida en absolut l'entrada a les oficines de tota persona aliena a les mateixes.

DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Conselleria de Seguretat (Departament d'Investigació), 75; Conselleria de Seguretat (Departament d'Investigació). 500; Caixa d'Estalvis, 500, Conselleria de Defensa, 500; Un Carnicer, 20.

«ELS AMICS DE LA U.R.S.S.»

Abans d'ahir, diumenge, va tenir lloc al local del P.S.U. l'anunciada assemblea en vistes a formar a Terrassa «Els Amics de la U.R.S.S.» assistint a aquest acte un delegat del Comitè Nacional, un delegat del Comitè Comarcal, nombrosos militants del P.S.U. i les representacions oficials de la Fraternitat Republicana Federal, de les J.S.U., del S.R.I., dels Grups d'Estudiants Marxistes.

Els companys delegats del Comitè Nacional i del Comitè Comarcal exposaren l'objecte perseguit pels «Amics de la U.R.S.S.» fent remarcar l'apoliticisme d'aquesta organització adherint-se a les manifestacions dels dits Companys les organitzacions representades.

Tot seguit es passa al nomenament del Comitè de la Secció de Terrassa dels Amics de la U.R.S.S.

Vista l'absència d'algunes organitzacions antifeixistes que esperem cooperaran amb nosaltres es deixaren per suplir certs càrrecs i el Comitè constituït acordà reunir-se novament avui dimarts dia 16, a dos quarts de deu de la vetlla, al local del P. S. U. amb la confiança de que a la dita reunió hi acudiran oficialment totes les organitzacions antifeixistes.

Esperem també que el poble antifeixista de Terrassa comprendrà la necessitat de la creació a la ciutat de «Els Amics de la U. R. S. S.» i que ràpidament comptarem amb una organització que demostrarà la nostra adhesió al poble que tant ens ajuda en la nostra guerra contra el feixisme internacional i que ens farà conèixer la formidable obra constructiva realitzada per la Untó de Repúbliques Socialistes Soviètiques.

PROPER CONCERT AL TEATRE DEL POBLE.

El proper dissabte dia 20 del corrent a les 5 de la tarda, i organitzat per la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament, tindrà lloc en el Teatre del Poble, la presentació a Terrassa de l'eminent pianista local Matilde Viver, la qual, en companyia de l‘eximi poeta-rapsoda Angel Pons i Guitart, donaran un recital de «La Musica a través del Poeta» amb un escollit programa que més endavant detallarem.

«La Música a través del Poeta» és una modalitat que des de fa temps ja hem sentit a la nostra ciutat i per mitjà de les Emissores catalanes pel mateix poeta junt amb el pianista Gibert-Camins.

Són comentaris que fan sentir als no experts, les inspiracions i els neguits que musics eminents han escrit.

Tenim a la mà diverses opinions de crítics eminents que sobre la «Música a través del Poeta» s’han manifestat. Ens plau transcriure, el de Francesc Pujol: Per a desvetllar en els no iniciats l'amor a la música elevada, per a donar basament a l'esforç de comprensió de la música, per a estimular la imaginació evocadora d'imatges a la música associades, és verament eficaç i encertada la nova modalitat educativa anomenada «La música a través del Poeta» modalitat que assoleix una molt alta qualitat artística per obra del seu creador.

AVÍS DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

Per acord de la Conselleria d'Economia, es fa avinent a totes les empreses de la indústria llanera que abans del dia 20 del corrent mes hauran de trametre una relació detallada de les partides de pentinat del país i estrangeres, que tinguin en existència en els magatzems, pentinadors o Condicionament, amb expressió de llurs qualitats.

Des d'aquest moment queden intervingudes totes les existències de pentinats i per consegüent abans d'efectuar cap operació de venda serà indispensable comunicar-ho a aquesta Conselleria acompanyant una mostra i expressant el preu en que hagi estat convinguda la operació. No serà permesa la sortida de pentinats de Terrassa sense autorització d' aquesta Conselleria.

DISPENSARI D’URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Pere Vilaseca, de 42 anys d'edat i amb domicili al carrer de Fiveller 147, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, escoriació i contusió del peu esquerre, a causa d'haver-lo atropellat una bicicleta.

Josep Blay Pasqual de 43 anys 'd'edat, domiciliat al carrer de Salmerón 141, ocasionant-se una rebrincada al colze i escoriació dors mà dreta.

Ha estat curat de probable fractura radi esquerre, a causa d' una caiguda a la via pública, el nen de 12 anys, Jaume Carbonell domiciliat a la carretera de Montcada 233.

DONATIU AL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

L'administració, d'acord amb el Control obrer de la casa indústria socialitzada de pastes pera sopa «Saturno» ha fet entrega de l'import de les factures de desembre i gener que sumaven en conjunt 309'60 pessetes.

Cal tenir en compte tan lloable gest que agraïm amb tota sinceritat.

SINDICAT DE TRANSPORTS DE LA U.G.T.

Es prega a tots els companys de Ram del Transports U.G.T. que es serveixin acudir a la reunió que es celebrarà avui dimarts, al local social, Milícies Catalanes. 48 a dos quarts de deu del vespre de primera convocatòria i a les deu de segona.

No hay comentarios: